Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mój dom w lubczyku

Recommended Posts

Salon po zmianach. Wreszcie mogę się pochwalić tym, nad czym pracuję od jakiś kilku tygodni. Postanowiłam nadać nowe życie moim starym krzesłom. Jakoś nie miałam już ochoty na jakiekolwiek przerabianie mebli, ale na nowo wciągła mnie ta bajka. Maluję po nocach, dlatego na razie tylko cztery krzesła, jeszcze dwa czekają w kolejce. Nie mogłam się już jednak doczekać, żeby Wam je pokazać. No i oczywiście zawisły również rolety.

P1140855.jpgP1140859.jpg

Edytowane przez basiaimirek

• Odpowiedzi 357
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

efekt super! krzesła nabrały lekkości i ładnie wyglądają :) :wiggle:

Też tak uważam. Pewnie zostaną z nami jeszcze na dłuższy czas. Nowe krzesła są bardzo drogie. Niestety po odnowieniu tych krzeseł muszę dokupić krzesła do kuchni. Dotychczas używaliśmy tych krzeseł i w salonie i w kuchni. No ale sami rozumiecie to nowe obicie w kuchni długo by czyste nie było przy mojej trójce dzieci. Dlatego do kuchni muszę kupić całe drewniane i pewnie będą to krzesła INGOLF z IKEA, fajne i po przystępnej cenie.

A tu zdjęcie dla porównania: krzesło przed i po

IMAG0470[1].jpg

A takie słoneczko wita nas rankiem

IMG-20151106-WA0001.jpg

• 3 weeks później...

Uff! Ostatnie cztery dni upłynęły mi na odprawianiu urodzin. Jako, że z moją córeczką obchodzimy urodziny w ten sam dzień goście schodzili się przez cały weekend. Do tego wszystkiego doszedł jeszcze Mikołaj, zamieszanie na całego :). A w domku zrobiło się już świątecznie. W kuchni panuje czerwień, a w salonie szarość. Z okazji moich urodzin w kuchni zawisł nowy mebel, prezent półka z IKEI. Ściana z cegły była bardzo pusta teraz zrobiło się bardziej przytulnie. Poza tym zainspirowałam się choinkami, które pokazała na swoim blogu Mój dom- moje miejsce Kasia. Tak wciągnęło mnie robienie choinek, że mam już ich całą gromadkę. Pomysł super polecam. Gościom bardzo się podobały i od razu postanowili też spróbować swoich sił. No to czas na zdjęcia

IMAG0570[1].jpgIMAG0558[1].jpgIMAG0555[1].jpgIMAG0549[1].jpgIMAG0548[1].jpg

• 2 weeks później...

Witam po Świętach. Dla mnie oczywiście jak zawsze przeleciały zbyt szybko. Miałam dużo pracy i nawet czasu mi brakło, żeby zrobić jakieś porządne fotki. Na domiar złego,gdy przed samą Wigilią w oczekiwaniu na gości chciałam cyknąć jakieś zdjęcia mój aparat odmówił mi posłuszeństwa. Fotki zrobiłam, ale niestety komórką. Jakość oczywiście beznadziejna, ale może choć trochę oddają ten nastrój.

IMAG0653[1].jpgIMAG0658[1].jpgIMAG0661[1].jpgIMAG0663[1].jpgIMAG0669[1].jpg

• 2 weeks później...

Postanowiliśmy, że nasza najmłodsza pociecha powinna już zacząć spać w swoim łóżku. Łóżeczko stoi w jej pokoju od momentu kiedy się przeprowadziliśmy, ale niestety tak to jest, że za nic w świecie nie chce w nim spać. Owszem podejmujemy próby usypiania jej w tym łóżeczku, a nawet przenoszenia jak już śpi, ale ten mały smyk od razu poczuje, że to nie łóżko mamy i za pięć minut mamy ją z powrotem. Postanowiliśmy więc, że może łóżeczko powędruje do naszej sypialni, może wtedy będzie lepiej w końcu będzie leżała tuż obok nas... No na dzień dzisiejszy wygląda to tak, że kładziemy ją do jej łóżeczka, a gdzieś tak w połowie nocy następuje wędrówka. No, ale nie o tym chciałam Wam napisać. Ponieważ łóżeczko Ani powędrowało do naszej sypialni w pokoju zrobiło się znacznie więcej miejsca. Postanowiłam więc, że zakupię TIPPI. Od dawna miałam już taki zamiar, ale jak wiecie ceny tippi nie są w cale małe. Święta okazały się więc doskonałym momentem, żeby zrobić wspólny prezent od babciów, ciociów,a my dokupiliśmy jeszcze stolik z MEBLE NIZIO. Zdjęcia zrobione wieczorem komórką (ostatnio tylko wieczorem udaje mi się wygospodarować trochę czasu).

IMAG0698[1].jpgIMAG0695[1].jpgIMAG0692[1].jpgIMAG0691[1].jpgIMAG0688[1].jpg

• 3 weeks później...

Kupując półkę na ścianę do kuchni nie miałam pojęcia co tak naprawdę na niej umieszczę. Kupić chciałam ją od zawsze, a że nadarzyły się moje urodziny wykorzystałam sytuację. Myślałam, że z czasem dokupię sobie jakieś pierdołki, które będę mogła wyeksponować na niej. I tak oto, niespodziewanie teściowa przywiozła mi ceramiczne pojemniczki, które gdzieś tam leżały w starej chałupince. Pojemniki te są od mamy teściowej, która ponoć też miała taką półkę na ścianie. Kiedy teściowa spytała się mnie, czy chciałabym białe ceramiczne pojemniki zgodziłam się bez namysłu, nie wiedząc nawet jak wyglądają. I wpasowały się idealnie. Większość puszek zakupionych przeze mnie nie mieściło się w półce, a te idealnie, na szerokość i wysokość. Zobaczcie sami.

IMAG0736[1].jpgIMAG0735[1].jpgIMAG0730[1].jpgIMAG0731[1].jpgIMAG0733[1].jpg

• 1 month później...

Witam po dłuższej przerwie. Pamiętacie jak pisałam, że zamówiłam stół do kuchni z DARO MEBLE. Otóż stół stoi już u mnie od dłuższego czasu. Jak zwykle nie zawiodłam się ani trochę co do jakości wykonania, a nawet zrobili mi pewną przysługę, o której bym nie pomyślała. Ale dzisiaj nie będę się jeszcze chwaliła zdjęciami ani rozpisywała na temat stołu. Od czasu do czasu wracam do tematu lamp do salonu. Niestety nadal straszą u nas żarówki zwisające z sufitu. Co jakiś czas przeglądam więc neta i poszukuję czegoś co by mi wpadło w oko. Nadtknęłam się ostatnio na takie lampy Novodvorski lampa fresco. Są ośmioramienne, pięcioramienne i trzyramienne. Lamp sufitowych mam w salonie aż troje. Nad stołem myślałam oczywiście o ośmioramiennej, w pozostałej części salonu mogłyby być trzyramienne. Co sądzicie, podobają się Wam?

FRESCO_aranz.jpgFRESCO_V_zwis.jpgFRESCO_III_zwis.jpgImg.jpg

A to moja nieudolna próba przypasowania lamy nad stołem

f90f618006bffbcb.jpg

Mimo, że już po Świętach pochwalę się jeszcze Wam zdjęciami mojego świątecznego stołu. Przed świętami dokupiłam sobie trochę nowej ceramiki, chciałoby się więcej, ale takie kompletowanie co jakiś czas też cieszy. Błękitna ceramika Green Gate naprawdę jest bardzo słodka, kolor delikatny,bardzo. Na pewno nie jedno jeszcze dokupię z tej serii.

IMAG0827[1].jpgIMAG0824[1].jpgIMAG0831[1].jpgIMAG0834[1].jpgIMAG0837[1].jpg