Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mój dom w lubczyku

Recommended Posts

Oj, męczę się, męczę i dojść do ładu nie mogę. Jeśli mogę to jeszcze kilka pytań, czy Ty masz okna 150 x150 ? A czy te węższe będą również podzielone? I jeszcze jedno, czy to będą okienka z Czarnkowa?

• Odpowiedzi 357
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...

Basiu, gratulacje! Świetnie wyglądają, mam nadzieję, że przy bliższym poznaniu i obmacaniu tylko zyskują! Czy dobrze rozumiem, że to są normalne profile (nie retro) z naklejaną listwą? Bardzo ładnie zgrane z bramą garażową.

Zbieram się psychicznie do wysyłania zapotrzebowania do wyceny, więc wszystko jeszcze przede mną. Czy mogłabyś, jeśli nie jest to wielka tajemnica, zdradzić mi (na priv) jaka wyszła Ci cena za okna 150x140?

Tak masz rację okienka na żywo są jeszcze ładniejsze. Jeśli chodzi o profile to profil soft line nie retro. Cena okna 150 x 140 jest trudna do określenia bo wszystkie dodatki typu szpros konstrukcyjny, ozdobniki typu stopka, głowiczka były wyceniane osobno dla wszystkich okien razem.

• 2 months później...
  • 3 weeks później...

witam się Basiu u Ciebie:welcome:

chyba musimy założyć osobny wątek na projekty z archonu;)

skusiłam sie nazwą, bo kwiatowe i owocowe nazwy z archonem mi się kojarzą i nie żałuję - macie śliczny domek...obejrzałam sobie rzuty - bardzo fajnie ustawiona kuchnia i jadalnia - no i kuchnia olbrzym - 16 metrów wow!!!

okna prześliczne, nie wiem, jak się te detale na nich nazywają - takie mini rzeźby - ale pięknie to wygląda, pierwszy raz w życiu coś takiego widziałam

serdecznie pozdrawiam, życząc udanych wyborów i powodzenia w dalszych etapach budowy

będę podglądać:bye:

Witam się :)

Zwabiła mnie tutaj wzmianka o drewnianych oknach ze szprosami, no i muszę powiedzieć że przepiękne masz te okna.:jawdrop:

Ja też planuje na wiosne zakup okien drewnianych ze szprosami, tylko jeszcze nie wiem czy będą to szprosy konstrukcyjne albo lepione, wszystko zależy od ceny. Też miałam dylemat miedzy drewnem a PCV ale miłość do klasyki zwyciężyła, chociaż u nas i tak tylko drewno by pasowało.

Trzymam kciuki za dalsze postępy na budowie :)

• 1 month później...
  • 3 months później...
No wypadałoby wreszcie odświeżyć mój dziennik. Wiele się ostatnio wydarzyło i na naszej budowie i w naszym życiu. Jak wiecie już z końcem roku zamontowaliśmy okienka i w ten sposób osiągnęliśmy stan surowy zamknięty. A potem musieliśmy trochę przystopować z budową bo skończyły się pieniążki ale przede wszystkim dlatego, że czekaliśmy na narodziny naszej trzeciej pociechy, ukochanej córeczki, która na dodatek przyszła na świat w dzień moich urodzin. Ot taki prezent od męża na urodziny:) Potem wiadomo nasza Ania pochłonęła nas całkowicie. No ale na wiosnę trzeba było po raz kolejny zapukać do banku. Może tym razem się uda. No i nareszcie udało się .... mamy kredyt. Radość, niepokój wszystko na raz. I tak od maja do lipca zrobiliśmy instalację elektryczną, wod.-kan. ogrzewanie, tynki, wylewki, parapety zewnętrzne. Teraz czeka nas ocieplenie poddasza i płyty karton. gips. No i powoli zbliżam się do wyboru płytek do łazienek, kuchni i przedpokoju. A teraz zdjęcia Edytowane przez basiaimirek

• 1 month później...
Dylematów część dalsza. Ponieważ nadal nie mogę zdecydować się na wybór płytek do łazienek postanowiłam wybrać płytki do holu i kuchni. Co wcale nie okazało się łatwiejsze. Prawie już zdecydowałam się na płytki z cerdomusu portico i teraz nie wiem czy zamówić je również do kuchni. Korytarz z kuchnią się łączy aczkolwiek kuchnia to oddzielne pomieszczenie. No i oczywiście dlaczego te dekory muszą być takie drogie.2381c411395fb47cc249e04a751cb65c.jpg