basiaimirek 10.01.2014 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Słuchajcie dzisiaj widziałam moje drzwi wewnętrzne po pierwszym malowaniu już są piękne:yes: No i panele się kładą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 10.01.2014 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2014 Piękne te drzwi! Czy to dąb? Jaki będzie kolor docelowy? Z panelami już domowo się zrobiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 11.01.2014 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2014 Drzwi są z jesionu. Kolor docelowy w zasadzie bardzo się już nie zmieni. Mają być bielone do tego klamki z porcelanową gałką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toska1719511971 12.01.2014 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2014 Drzwi są z jesionu. Kolor docelowy w zasadzie bardzo się już nie zmieni. Mają być bielone do tego klamki z porcelanową gałką [ATTACH=CONFIG]234516[/ATTACH] Idziecie jak burza,ale to fajnie,ja lubie jak sie dzieje,zwlaszcza na tym etapie budowy. Bede moze nudna( ale trudno ) jak powiem , ze ...znow Ci zazdroszcze z tym, ze tak pozytywnie oczywiscie .Tym razem drzwi i deseczek na podloge.Zawsze beda fajniejsze ,niz panele.A drzwi przez bielenie,beda bardziej klimatyczne i super wpisza sie w cala aranzacje domu. Bielic bedziecie woskiem wybielajacym, pasta, czy metoda przecierki? Marzyly mi sie takie drzwi,ale ja majac juz zastane ciemne ,drewniane moglam pokusic sie o zdarcie bejcy i zamalowanie ich,na bialo, bo zupelnie wyczyscic sie nie dalo niestety,a na kupno nowych drewnianych nie bylo funduszy .Kuchnia fajna,biala, z blatami drewnianymi, to moja faworytka , chociaz bardzo obawiam sie funkcjonalnosci drewna. Moja w palanach na przyszly rok .Jesli masz wieksza, to ja bym pokusila sie o wymieszanie mebli tradycyjnych o ktorych piszesz z jakims fajnym eklektycznym kredensem w barwie drewna,lub w jakims kolorze ...Kuchnia nabaralaby takiego niepowtarzalnego klimatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 13.01.2014 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2014 Jeśli chodzi o bielenie drzwi to tak naprawdę nie wiem jaka metodą to będzie robione. Po prostu widziałam takie drzwi u znajomych i zapragnęłam mieć takie same. Musiałabym się spytać stolarza. Wydaje mi się jednak , że stolarz coś wspominał o paście. Co do kuchni to właśnie jestem po wstępnej rozmowie ze stolarzem. Kredens na pewno będzie. Czekam na wycenę oby mnie nie przeraziła:jawdrop: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 15.01.2014 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2014 Kolejny pokój u góry w panelach. Robi się coraz przytulniej. Dzisiaj mają przyjechać drzwi wewnętrzne na całą górę. Już nie mogę się doczekać kiedy je zamontują. Przestaną wreszcie wtedy straszyć te nie otynkowane ościeżnice. Rozglądam się za listwami przypodłogowymi. Najprawdopodobniej będzie mi je robił stolarz od drzwi. Znalazłam coś takiego tylko nie wiem czy białe czy takie przecierane jak drzwi. Może jakaś sugestia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toska1719511971 16.01.2014 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2014 No to trzymam kciuki za wycene i oby byla po Twojej mysli, najwyzej bedziemy Cie cucic solami:))). Listwy mysle,ze powinny byc biale,bo te przecierane,moga troche dziwnie wygladac zwlaszcza z odleglosci. Rozumiem, ze beda drewniane skoro stolarz ma robic, bo calkiem fajne i tez wysokie z frezem ma np liroy w granicach trzydziestu zlotych za sztuke .Drewniane musza byc malowane metoda natryskowa,tak jak samochody, bo inaczej nie maja idealnie gladkiej powierzchni i trudno je czyscic. Uf ,tyle madrosci,ale Ty tu urzadzasz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 18.01.2014 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Drzwi się montują ... Na górze robi się coraz bardziej domowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 18.01.2014 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Bardzo ładne te drzwi. Pięknie nawiązują do sufitów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 19.01.2014 14:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Dzięki DorkaS. Twoje sufity są naprawdę imponujące. Ja w pierwszej wersji tez miałam mieć boazerię aż do szczytu, ale w końcu zdecydowaliśmy się żeby u góry był jeszcze strych i wyszedł całkiem spory. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 21.01.2014 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2014 A oto drzwi na dole Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 22.01.2014 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Ciąg dalszy drzwi do salonu i kuchni ... jest pięknie No i u góry są już klamki. Mam też takie zawieszki na drzwi.Doradźcie czy je montować. Mam tylko dwie do łazienki i do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toska1719511971 22.01.2014 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2014 Faktycznie jest pieknie Jasne, ze montowac, a kto zabroni ? A gdzie mozna takie fajne kupic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 23.01.2014 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Stycznia 2014 Faktycznie jest pieknie Jasne, ze montowac, a kto zabroni ? A gdzie mozna takie fajne kupic? Kupiłam je tak dawno, że już nie pamiętam. Teraz żałuję, że nie kupiłam ich więcej. Najprawdopodobniej był to sklep http://www.villanostalgia.pl/ lub http://www.bellemaison.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 24.01.2014 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Pewno zanudzę was już tymi zdjęciami drzwi, ale nie mogę się na nie napatrzyć. W domu zrobiło się tak przytulnie chociaż jeszcze kupa roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 24.01.2014 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2014 Basiu, śliczne są te drzwi, jak dla mnie możesz jeszcze ze setkę zdjęć wrzucić. Jeszcze jakbyś to jakimś potężniejszym aparacikiem zrobiła, to byłoby w ogóle super. Bo te zdjęcia nie oddają uroku tych drzwi. I jeszcze rzucik na podłogę poproszę, z tym ukośnymi płyteczkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 09.02.2014 17:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Witam po dłuższej przerwie. Na budowie chwilowy spokój. Czekamy na panele do pokoju nad garażem i na listwy, które robi jednak stolarz w tym tygodniu mają być. A my zrobiliśmy sobie krótkie ferie z dziećmi i trzy dni spędziliśmy na nartach. Zrobiłam też wreszcie lepsze zdjęcia aparatem a nie komórką. Dla Dorki zbliżenie na jodełkę w korytarzu no a potem lepszej jakości zdjęcia drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 09.02.2014 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Jeszcze klameczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 09.02.2014 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 Basiu, dopiero te zbliżenia pokazują jak naprawdę piękne jest to drewno. Oglądam w kółko te zdjęcia i delektuję się Ciekawe jest to rozwiązanie z jodełką, dodaje oryginalności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 13.02.2014 12:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2014 Jutro będą montowane listwy przypodłogowe. Wybrałam jednak w kolorze drzwi. Robi to ten sam stolarz, który robił drzwi. Ciekawa jestem efektu. Jak tylko będą już te listwy jadę po farby i biorę się za malowanie pokoi u góry. A na dole czeka na nas jeszcze dużo pracy. Kupiliśmy wkład kominkowy i bierzemy się za kominek. Potem poprawki gipsowe na ścianach, potem kładziemy deskę barlinecką. Mam nadzieję, że w między czasie zrobią się schody no i kuchnia. Plan ambitny, bo ustaliliśmy pierwszy termin przeprowadzki lipiec - sierpień. Mówię pierwszy termin, bo ja to raczej z tych pesymistek jestem albo realistek. Zakładam oczywiście korektę tego terminu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts