basiaimirek 14.02.2014 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2014 Są listwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 03.03.2014 12:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 (edytowane) No i mam pierwsze próby wizualizacji kuchni. Jak na razie jestem pozytywnie nastawiona cena do przyjęcia mam nadzieję tylko, że wyjdzie tak jak bym chciała. Problem tylko gdzie umieścić mikrofalówkę. Jak dla mnie to mogłaby stać na blacie, ale z drugiej strony po co zagracać sobie blat. Może macie jakieś propozycje . No i doradźcie proszę, którą wersję wybrać. Chodzi o zabudowę gdzie stoi piec. W jednej wersji jest tak, że obok okapu są szafki 60 cm podwójnie otwierane, a w drugiej wersji są szafki 40 cm pojedyncze drzwiczki. Mnie osobiście bardziej podoba się wersja z podwójnymi drzwiczkami. Trochę też zmienia to układ szafek na dole. Edytowane 3 Marca 2014 przez basiaimirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 03.03.2014 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 Zabudowy nad lodówką nie będzie, a ta witryna obok lodówki to będzie kredens oddzielny mebel. Szybki będą ze szprosami (nie ma ich na wizualizacji). Blat nie będzie granitowy tylko dębowy jasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 03.03.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2014 cześć Basiu mam prawie identyczny układ mojej kuchni jak ten pokazany na twojej wizualizacji... czytam, że chcesz się pozbawić blatu obok lodówki zastępując go meblem, bo piszesz, że ma tam być kredens nie wiem czy to dobry pomysł, bo tam blat jest jak najbardziej potrzebny... wyjmujesz produkty z lodówki, robisz szybkie kanapki, reszta z powrotem.. jak musisz zrobić porządki w lodówce, to też masz miejsce do poodkładania wszystkiego i nie biegasz przez pół kuchni... poza tym, gdzie tylko możesz zrób szuflady... niesamowicie są wygodne! a czym szersze, tym lepsze (ja mam tylko 3, bo nie dało się inaczej.. i nie ma porównania ze zwykłymi szafkami) też miałam potworny dylemat z mikrofalówką, której nie chciałam na blacie w końcu wylądowała w rogowej otwartej szafce... u ciebie może w otwartej szafce po lewej stronie okna? pozdrawiam cię serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 06.03.2014 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Witaj Catti! Jeśli chodzi o blat obok lodówki to nie mam zamiaru z niego rezygnować. Chodziło mi o to, że ten kredens to będzie tak wyglądał mniej więcej jak na tym zdjęciu Czy Twoja kuchnia też biała. Może się pochwalisz zdjęciami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Catti 06.03.2014 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 (edytowane) Jeśli chodzi o blat obok lodówki to nie mam zamiaru z niego rezygnować. uff! to dobrze w takim razie będzie ślicznie piękny ten kredens! niestety moja kuchnia nie jest biała... (to orzech z bitą śmietaną)....nie ma też szarych ścian, więc nie wpisuje się w trendy ale i tak ją lubię i bardzo dobrze mi się w niej kuchci http://imageshack.us/a/img694/2021/g89k.jpg to kawałek blatu u mnie między lodówką a zlewem, który miałam na myśli mówiąc, że bardzo jest potrzebny stoi tam tylko maszynka do chleba, a całe pieczywo zamknęłam w tej wiszącej szafce i w ten sposób nie potrzebuję chlebaka, który musiałby stać na blacie... zresztą z tych szafek wiszących, otwieranych do góry też jestem bardzo zadowolona, bo z kolei jak je pootwieram, to w mig z jednego miejsca można większość naczyń wypakować ze zmywarki (szklanki, kubki, talerzyki, miseczki ) no, ale sama widzisz... moja kuchnia to zupełnie inny styl pozdrawiam:bye: Edytowane 6 Marca 2014 przez Catti Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toska1719511971 09.03.2014 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2014 Jesli kuchnia wyjdzie tak jak na wizualce, to gratuluje, bo bedzie piekna. Czy kredens jest robiony razem z kuchnia, czy to jakis egzemplarz perelka kupiony i wkomponowany bedzie w calosc? Mnie tez podoba sie wersja z symetrycznymi szerszymi drzwiczkami po obu stronach piecyka. Jesli z mikrofali korzystasz sporadycznie, to ja bym ja schowala w jakas szafke, bo po otwarciu drzwi mozna przeziez uzywac,a to nie jest jakis sprzet warty pokazywania nie? Czekam z niecierpliwoscia na te kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 12.03.2014 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2014 Witaj Toska! Kredens będzie robiony przez tego samego stolarza co kuchnia. Pomysł z ukryciem mikrofalówki w zamykanej szafce dałam już pod rozwagę stolarzowi podczas pomiaru kuchni. Jednak wciąż się obawiam, że będzie to mało praktyczne. Dla męża nie do przyjęcia. Stwierdził, że po przeprowadzce to będzie najczęściej używany sprzęt w tej kuchni (skończą się obiadki u mamusi:lol2:) . Dlatego muszę ją gdzieś umiejscowić, jeżeli nie chcę jej mieć na blacie. Na kuchnię niestety trzeba będzie jeszcze poczekać aż do czerwca. Takie terminy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 17.03.2014 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2014 Robi się mój wymarzony kominek z kafli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 20.03.2014 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2014 Kominek nabiera kształtów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 04.04.2014 05:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2014 Kominek prawie skończony. Zostały tylko do przycięcia trzy kafle z dołu. Mąż wczoraj wykończył górę kominka. No i jestem pełna podziwu. Wyszło idealnie. Wrzucam parę zdjęć kiepskiej jakości bo było już ciemno, ale muszę się pochwalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toska1719511971 02.05.2014 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 No i ja tez bym byla dumna ! Cudnie, a nawet przecudnie.Lo matko ja ja Ci zazdraszczam,chociaz u mnie koza tez robi klimat i ogolnie daje rade....,ale wolalabym taki buuuu:(.Czekam na dalsze postepy prac:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 02.05.2014 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 No tak. W tym roku weekend majowy był pracowity. Zawsze spędzaliśmy go na wyjeździe no a w tym roku było wielkie malowanie pokoi na górze. No i nawet udało się złożyć pierwsze mebelki. Było także pierwsze mycie okien No to fotorelacja Najpierw nasza sypialnia Pokój najstarszego syna Pokój najmłodszej pociechy mojej małej "Niusi" jeszcze do końca nie skończony (na dole ściany będą romby namalowane od szablonu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 02.05.2014 19:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Korytarz jeszcze w trakcie malowania No i został jeszcze pokój średniego synka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 15.05.2014 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 W dalszym ciągu czekamy na schody. Termin przesunął się już o cały miesiąc. Wczoraj zadzwonił stolarz i ponoć przyjedzie we wtorek. Oby... Kolejne zakupy w Ikei zrobione. Łóżeczko dla "Niusi" i krzesło obrotowe dla młodszego synka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 16.05.2014 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 21.05.2014 05:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Stolarz się zjawił zgodnie z zapowiedzią. Nareszcie więc mamy schody. Wczoraj zrobił tyle: Zdjęcia jak zwykle kiepskiej jakości. Zawsze komórka pod ręką. Chyba muszę zacząć wozić ze sobą aparat. Ale jak schody będą już całkiem skończone to obiecuję zrobić lepsze zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 21.05.2014 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Och Basiu, to dokładnie schody jakich potrzebuję! Bardzo ładnie wyglądają - czy drewno jest takie lekko przetarte jak na drzwiach? czy to tylko złudzenie? Jakie barierki i poręcze przewidujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 21.05.2014 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 (edytowane) Och Basiu, to dokładnie schody jakich potrzebuję! Bardzo ładnie wyglądają - czy drewno jest takie lekko przetarte jak na drzwiach? czy to tylko złudzenie? Jakie barierki i poręcze przewidujesz? Tak drewno jest takie same jak drzwi. To jesion wybielony. Widać ładnie strukturę drewna, a kolor przecierany bielony. Barierka będzie z prostych kwadratowych tralek. Nie będą one jednak stykały się ze stopniem. Stolarz przekonał mnie, że łatwiejsze mycie schodka będzie. Wzorowałam się na tych zdjęciach. Tylko, że moje tralki będą górą dochodziły do samej poręczy. Kolor barierek ten sam co stopni. A swoją drogą widzę Dorka, że masz podobny układ klatki schodowej. A białe ściany super. U mnie jednak by nie przeszły. Wybrałam więc kolory bardzo jasne. Wieczorem przy sztucznym świetle nie widać różnicy czy to białe czy kolor. Dzieci średnio zadowolone Edytowane 21 Maja 2014 przez basiaimirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julianna16 23.05.2014 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2014 Basiu, Od razu przybiegłam ciekawa reszty wnętrz . Bardzo podobają mi się kolory w Twoim domu. Pięknie współgrają z jasnym drewnem. Schody śliczne. Ucieszyłam się na ich widok, bo u mnie też będą jasne. Czy Twoje są lakierowane? Przepraszam jeśli o tym pisałaś, ale zdążyłam pochłonąć tylko fotki . Kominek z ogromnym klimatem. Całość domu spójna i spokojna - będzie Wam się pięknie wypoczywać po trudach dnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts