Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mój dom w lubczyku

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 357
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

No i mam pierwsze próby wizualizacji kuchni. Jak na razie jestem pozytywnie nastawiona cena do przyjęcia mam nadzieję tylko, że wyjdzie tak jak bym chciała. Problem tylko gdzie umieścić mikrofalówkę. Jak dla mnie to mogłaby stać na blacie, ale z drugiej strony po co zagracać sobie blat. Może macie jakieś propozycje

. 1.jpg2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg

No i doradźcie proszę, którą wersję wybrać. Chodzi o zabudowę gdzie stoi piec. W jednej wersji jest tak, że obok okapu są szafki 60 cm podwójnie otwierane, a w drugiej wersji są szafki 40 cm pojedyncze drzwiczki. Mnie osobiście bardziej podoba się wersja z podwójnymi drzwiczkami. Trochę też zmienia to układ szafek na dole.

Edytowane przez basiaimirek

cześć Basiu :)

mam prawie identyczny układ mojej kuchni jak ten pokazany na twojej wizualizacji...

czytam, że chcesz się pozbawić blatu obok lodówki zastępując go meblem, bo piszesz, że ma tam być kredens

nie wiem czy to dobry pomysł, bo tam blat jest jak najbardziej potrzebny...

wyjmujesz produkty z lodówki, robisz szybkie kanapki, reszta z powrotem..

jak musisz zrobić porządki w lodówce, to też masz miejsce do poodkładania wszystkiego i nie biegasz przez pół kuchni... ;)

poza tym, gdzie tylko możesz zrób szuflady...

niesamowicie są wygodne!

a czym szersze, tym lepsze (ja mam tylko 3, bo nie dało się inaczej.. i nie ma porównania ze zwykłymi szafkami)

też miałam potworny dylemat z mikrofalówką, której nie chciałam na blacie

w końcu wylądowała w rogowej otwartej szafce...

u ciebie może w otwartej szafce po lewej stronie okna?

pozdrawiam cię serdecznie :bye:

Jeśli chodzi o blat obok lodówki to nie mam zamiaru z niego rezygnować.

uff! to dobrze :)

w takim razie będzie ślicznie ;)

piękny ten kredens!

niestety moja kuchnia nie jest biała... (to orzech z bitą śmietaną)....nie ma też szarych ścian, więc nie wpisuje się w trendy :D ale i tak ją lubię i bardzo dobrze mi się w niej kuchci ;)

http://imageshack.us/a/img694/2021/g89k.jpg

to kawałek blatu u mnie między lodówką a zlewem, który miałam na myśli mówiąc, że bardzo jest potrzebny :)

stoi tam tylko maszynka do chleba, a całe pieczywo zamknęłam w tej wiszącej szafce i w ten sposób nie potrzebuję chlebaka, który musiałby stać na blacie... zresztą z tych szafek wiszących, otwieranych do góry też jestem bardzo zadowolona, bo z kolei jak je pootwieram, to w mig z jednego miejsca można większość naczyń wypakować ze zmywarki (szklanki, kubki, talerzyki, miseczki )

no, ale sama widzisz... moja kuchnia to zupełnie inny styl ;)

pozdrawiam:bye:

Edytowane przez Catti

Jesli kuchnia wyjdzie tak jak na wizualce, to gratuluje, bo bedzie piekna. Czy kredens jest robiony razem z kuchnia, czy to jakis egzemplarz perelka kupiony i wkomponowany bedzie w calosc? Mnie tez podoba sie wersja z symetrycznymi szerszymi drzwiczkami po obu stronach piecyka. Jesli z mikrofali korzystasz sporadycznie, to ja bym ja schowala w jakas szafke, bo po otwarciu drzwi mozna przeziez uzywac,a to nie jest jakis sprzet warty pokazywania nie? Czekam z niecierpliwoscia na te kuchnie

Witaj Toska! Kredens będzie robiony przez tego samego stolarza co kuchnia. Pomysł z ukryciem mikrofalówki w zamykanej szafce dałam już pod rozwagę stolarzowi podczas pomiaru kuchni. Jednak wciąż się obawiam, że będzie to mało praktyczne. Dla męża nie do przyjęcia. Stwierdził, że po przeprowadzce to będzie najczęściej używany sprzęt w tej kuchni (skończą się obiadki u mamusi:lol2:) . Dlatego muszę ją gdzieś umiejscowić, jeżeli nie chcę jej mieć na blacie. Na kuchnię niestety trzeba będzie jeszcze poczekać aż do czerwca. Takie terminy...

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

No tak. W tym roku weekend majowy był pracowity. Zawsze spędzaliśmy go na wyjeździe no a w tym roku było wielkie malowanie pokoi na górze.

No i nawet udało się złożyć pierwsze mebelki. Było także pierwsze mycie okien :yes: No to fotorelacja

Najpierw nasza sypialnia

IMAG0397.jpgIMAG0399.jpg

Pokój najstarszego syna

IMAG0395.jpgIMAG0394.jpg

Pokój najmłodszej pociechy mojej małej "Niusi" jeszcze do końca nie skończony (na dole ściany będą romby namalowane od szablonu)

IMAG0390.jpg

• 2 weeks później...

Stolarz się zjawił zgodnie z zapowiedzią. Nareszcie więc mamy schody. Wczoraj zrobił tyle:

IMAG0431.jpgIMAG0433.jpgIMAG0434.jpg

Zdjęcia jak zwykle kiepskiej jakości. Zawsze komórka pod ręką. Chyba muszę zacząć wozić ze sobą aparat. Ale jak schody będą już całkiem skończone to obiecuję zrobić lepsze zdjęcia.

Och Basiu, to dokładnie schody jakich potrzebuję! Bardzo ładnie wyglądają - czy drewno jest takie lekko przetarte jak na drzwiach? czy to tylko złudzenie? Jakie barierki i poręcze przewidujesz?

Och Basiu, to dokładnie schody jakich potrzebuję! Bardzo ładnie wyglądają - czy drewno jest takie lekko przetarte jak na drzwiach? czy to tylko złudzenie? Jakie barierki i poręcze przewidujesz?

Tak drewno jest takie same jak drzwi. To jesion wybielony. Widać ładnie strukturę drewna, a kolor przecierany bielony. Barierka będzie z prostych kwadratowych tralek. Nie będą one jednak stykały się ze stopniem. Stolarz przekonał mnie, że łatwiejsze mycie schodka będzie. Wzorowałam się na tych zdjęciach. Tylko, że moje tralki będą górą dochodziły do samej poręczy. Kolor barierek ten sam co stopni.

DSC00049-e1353410595580-768x1024.jpgDSC00050-e1353410655270-768x1024.jpgDSC00051-e1353410691662.jpg

A swoją drogą widzę Dorka, że masz podobny układ klatki schodowej. A białe ściany super. U mnie jednak by nie przeszły. Wybrałam więc kolory bardzo jasne. Wieczorem przy sztucznym świetle nie widać różnicy czy to białe czy kolor. Dzieci średnio zadowolone :)

Edytowane przez basiaimirek

Basiu,

Od razu przybiegłam ciekawa reszty wnętrz :D. Bardzo podobają mi się kolory w Twoim domu. Pięknie współgrają z jasnym drewnem. Schody śliczne. Ucieszyłam się na ich widok, bo u mnie też będą jasne. Czy Twoje są lakierowane? Przepraszam jeśli o tym pisałaś, ale zdążyłam pochłonąć tylko fotki :).

Kominek z ogromnym klimatem. Całość domu spójna i spokojna - będzie Wam się pięknie wypoczywać po trudach dnia.