Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mój dom w lubczyku

Recommended Posts

Basiu,

Od razu przybiegłam ciekawa reszty wnętrz :D. Bardzo podobają mi się kolory w Twoim domu. Pięknie współgrają z jasnym drewnem. Schody śliczne. Ucieszyłam się na ich widok, bo u mnie też będą jasne. Czy Twoje są lakierowane? Przepraszam jeśli o tym pisałaś, ale zdążyłam pochłonąć tylko fotki :).

Kominek z ogromnym klimatem. Całość domu spójna i spokojna - będzie Wam się pięknie wypoczywać po trudach dnia.

Tak naprawdę to trudno mi na to pytanie odpowiedzieć na pewno nie są olejowane. W dotyku są gładkie więc chyba lakierowane.

• Odpowiedzi 357
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Schody skończone. Z całości jestem zadowolona, chociaż stolarz nie pamiętał naszej rozmowy na temat tralek, że mają być przeciągnięte aż do poręczy i zrobił dokładnie tak jak na zdjęciach, które mu pokazałam. Ponieważ efekt końcowy mnie zadowolił więc już się nie wykłócałam. Nauczka na przyszłość, aby pilnować stolarza, żeby wszystkie ustalenia spisywał na kartce. Tym bardziej, że ten sam stolarz będzie robił kuchnię. Co do schodów to trochę kolor wyszedł za biały, odbiega od drzwi. Ale zważając na to, że kiedyś chciałam zrobić całkowicie białe schody to może i dobrze, że tak wyszło. No to czas na fotorelację. Jak obiecywałam wzięłam aparat i fotki są lepszej jakości.

P1130441.jpgP1130438.jpgP1130450.jpgP1130439.jpgP1130452.jpg

Edytowane przez basiaimirek

Basiu, schody ideał! Po prostu piękne.

Bardzo mi się podoba zewnętrzne wykończenie schodów, zarówno w dolnym jak i górnym biegu. Wreszcie widzę na żywo to, co mi chodziło po głowie, jeśli chodzi o wykończenie stopni od strony zewnętrznej (mówię o górnym biegu). I od razu zastrzegam się, jeśli nie masz nic przeciwko, że pozwolę sobie skopiować rozwiązanie. Jeśli zaś masz coś przeciwko, to mów od razu :)

Przybiegłam z powrotem i gapię się jak sroka w kość! One są solidne i równocześnie bardzo delikatne dzięki temu kolorowi.

Jeszcze w takim razie jedno pytanie, bo się nad tym głowię od jakiegoś czasu: jaka powinna być kolejność - czy najpierw posadzka na górnym holu, a potem schody? czy to bez znaczenia.

Bo martwi mnie dopasowanie styku górny schodek - powierzchnia podłogi w górnym przedpokoju.

I jeszcze jaką wysokość mają te deseczki przykrywające stopnie?

Edytowane przez dorkaS

Przybiegłam z powrotem i gapię się jak sroka w kość! One są solidne i równocześnie bardzo delikatne dzięki temu kolorowi.

Jeszcze w takim razie jedno pytanie, bo się nad tym głowię od jakiegoś czasu: jaka powinna być kolejność - czy najpierw posadzka na górnym holu, a potem schody? czy to bez znaczenia.

Bo martwi mnie dopasowanie styku górny schodek - powierzchnia podłogi w górnym przedpokoju.

I jeszcze jaką wysokość mają te deseczki przykrywające stopnie?

Moim zdaniem to bez różnicy. Ja miałam położone panele i stolarz i tak je obciął, żeby położyć ostatni schodek. Na styku schodek i panele i tak musi być położona listwa maskująca, taka jaką się daje w progach drzwiowych. Akurat nie mam zrobionego zdjęcia tego miejsca, ale pojadę dzisiaj na budowę to zrobię fotkę jak to u nas wyszło i przy okazji zmierzę grubość stopni.

Zawisły kolejne lampy

IMAG0446.jpgIMAG0444.jpg

Kupiłam również kolejne pierdółki (jak to nazywa mój mąż). Kosz na schody - sama jeszcze nie wiem na co mi się przyda, ale ładnie wygląda:) i ramkę na zdjęcia (na zdjęciach to nie my )

IMAG0450.jpgP1130471.jpg

A w salonie skończona deska barlinecka dąb capuccino grande

P1130458.jpg

Edytowane przez basiaimirek

Fajnie, że ci się podobają. Kupiłam je tutaj http://www.sklep.asaj.pl/LAMPA-WISZACA-FANO-1X60W-E27-BIALY-40392-29-10(3,145976,95176).aspx swego czasu były również dostępne w LEROY MERLIN, ale ostatnio ich tam nie widziałam.

A apropos lamp nie wiem czy na dolny korytarz kupić takie same czy inne mam w zanadrzu takie:

lampa-wiszaca-capone (1).jpg

Rady mile widziane

lampa-wiszaca-capone (1).jpg

Witaj Basiu

od pewnego czasu obserwuje Twój piękny dom i muszę przyznać że zachwyca mnie pod każdym względem.

Zastanawiam się jak zagospodarowałaś (masz zamiar) miejsce w pomieszczeniu gospodarczym ( w projekcie pomieszczenie na piec)? i przyznam że już nie mogę doczekać się zdjęć kuchni <3 gdyż marzy mi się podobny styl.

Pozdrawiam serdecznie

Witaj Basiu

od pewnego czasu obserwuje Twój piękny dom i muszę przyznać że zachwyca mnie pod każdym względem.

Zastanawiam się jak zagospodarowałaś (masz zamiar) miejsce w pomieszczeniu gospodarczym ( w projekcie pomieszczenie na piec)? i przyznam że już nie mogę doczekać się zdjęć kuchni <3 gdyż marzy mi się podobny styl.

Pozdrawiam serdecznie

Witam w moich skromnych progach. Cieszy mnie każdy pozytywny komentarz, dodaje mi to skrzydeł i wiary w siebie. W końcu dom urządzam pierwszy raz. Czyżbyś była posiadaczką tego samego projektu, albo tak wnikliwie wczytałaś się w mój wątek:)? Jeśli chodzi o pomieszczenie, które w projekcie jest pomieszczeniem na piec gazowy to u mnie po prostu to będzie garderoba. Zamierzam zrobić w nim półki, półeczki na buty, itp. Jakieś podręczne miejsce na wiaderko, miotełkę.

Niestety jeszcze nie jestem szczęśliwą posiadaczką Lubczyka, ale mam nadzieje że w niedługiej przyszłości.... :) Póki co tylko wnikliwie się wczytuje, a że praktycznie ze wszystkim trafiasz w moje gusta wiec stałam się regularnym podglądaczem :) Basiu skoro z tego pomieszczenia chcesz zrobić garderobę to gdzie postanowiliście umiejscowić piec? i czy przewidujesz w domu pomieszczenie typu pralnio-suszarnia ?

PS. Dolny korytarz-> te drugie lampy :yes:

Dziękuje za odpowiedz i pozdrawiam ciepło :D

Jeśli chodzi o kotłownię to mamy ją w piwnicy. My naszego lubczyka podpiwniczyliśmy i tam właśnie znajduje się kotłownia z piecem na eko groszek i znajduje się również pralnio-suszarnia. Piwnica jest pod całą częścią mieszkalną. Nie ma jej pod garażem. Ale i tak jest ogromna. Mam tam jeszcze w planach jakąś małą spiżareczkę i "roboczą" łazienkę (jak dzieciaki wrócą z dworu bardzo brudne :)).

Wszystko co dotad widze jest super i porecze i schody i lampy,a nawet ten kosz na niewiadomo na co:)) Bez wzgledu ktore lampy wybierzesz na kolejny korytarz bedzie i tak super. A o podlodze w salonie, to juz nawet nie wspomne....Ja tez z niecierpilowscia ooogromna czekam na kuchnie,az paluchy gryze, bo sie boje, ze padne.U mnie remont,wiec malo mnie tutaj. Pozdrawiam

Wszystko co dotad widze jest super i porecze i schody i lampy,a nawet ten kosz na niewiadomo na co:)) Bez wzgledu ktore lampy wybierzesz na kolejny korytarz bedzie i tak super. A o podlodze w salonie, to juz nawet nie wspomne....Ja tez z niecierpilowscia ooogromna czekam na kuchnie,az paluchy gryze, bo sie boje, ze padne.U mnie remont,wiec malo mnie tutaj. Pozdrawiam

Toska ja też paluchy gryzę:)I mam nadzieję, że padnę z wrażenia. Ustalenia ze stolarzem już były więc teraz pozostało mi już tylko czekać z niecierpliwością. Życzę udanego i szybkiego remontu. Pozdrawiam.