dorkaS 10.06.2014 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2014 Basiu piękny! Bardzo ładne kafle. Czy to wina fotki, czy one są krzywo docięte, patrząc en face, prosto w paleniskową czerń? Chodzi mi o ten rządek na dole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 11.06.2014 05:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Basiu piękny! Bardzo ładne kafle. Czy to wina fotki, czy one są krzywo docięte, patrząc en face, prosto w paleniskową czerń? Chodzi mi o ten rządek na dole. HA, HA:lol2: No tak Dorka przed Tobą niczego nie da się ukryć. Miałam napisać kominek "prawie" skończony. Dolny rząd kafli nie jest jeszcze zaprawiony ani zafugowany. Położyłam go tylko "na sucho" do zdjęcia:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 11.06.2014 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2014 Uff, wczoraj tak patrzę na to zdjęcie - i myślę sobie, że to niemożliwe, żebyście przepuścili taki drobiazg. Ale na zdjęciu widać, że coś nie tak :) Bo kominek przepiękny, a na fotce czasem wychodzi coś, co w rzeczywistości umyka. To cieszę się, że to tylko na sucho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 12.06.2014 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2014 W związku z tym, że na razie lekki zastój w pracach wykończeniowych, zabrałam się za odświeżenie i nadanie swoim starym meblom użytkowanym obecnie nowego looku. Meble nie są drewniane tylko jest to chyba jakaś płyta pilśnowa pokryta czymś co przypomina wyglądem drewno. Na pierwszy ogień poszła szafka rtv, a jak mi się spodoba to będzie jeszcze komoda, witryna stół i sześć krzeseł. Zaczęłam malować farbą akrylową, ale wczoraj dotarły do mnie próbki farb ANNIE SLOAN. Podobno rewelacyjne, zresztą cena ich też rewelacyjna. Na razie wrzucę mały przedsmak moich poczynań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 14.06.2014 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Jak na pierwszy raz to chyba nieźle co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 14.06.2014 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2014 Nieźle podniszczone Mam odwrotny problem, wiozłam rozczłonkowaną szafkę, i się mi poprzesuwała w bagażniku i biały lakier się postarzył samoistnie, teraz muszę ją odmalować na nowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 24.06.2014 10:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Kupiłam na próbę dwie gałeczki do moich "nowych" - starych mebli. Mebel jeszcze nie skończony, ale już widać koniec. Potem kolej na narożną witrynę, to dopiero będzie wyzwanie. A teraz gałeczki, którą wybieracie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 24.06.2014 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2014 Prawa, taka bardziej z pazurem do tych przecierek. Szara wydaje mi się przez kształt za ciężka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 25.06.2014 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Rzadko fotografuję dom z tej strony ze względu na pola porośnięte zbożem, ale dla mojego syna to żadna przeszkoda;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 25.06.2014 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 (edytowane) No dobra to chwalę się pierwszą w życiu przemalowaną szafką. Taka byłam napalona na to malowanie, że zapomniałam zrobić zdjęcie szafki przed. Mam jedynie jedno zdjęcie w trakcie. Widać na nim jakiego koloru są moje obecne meble. Ponieważ to mój pierwszy eksperyment na szafce wypróbowałam na niej dwa rodzaje farb: emalię akrylową białą i farbę kredową "paris gray" Anie Sloan. Moje spostrzeżenia co do tych farb to emalią musiałam malować chyba z cztery razy, żeby dobrze zakryła kolor, farbą Anie Sloan wystarczyło tylko raz i oczywiście musiałam potem jeszcze ją tylko pokryć woskiem i wypolerować bawełnianą szmatką. Minus tej farby to jej wysoka cena. No to zdjęcia: szafka w trakcie A teraz po: Edytowane 25 Czerwca 2014 przez basiaimirek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dorkaS 25.06.2014 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2014 Bardzo ładnie wyszło. Bardzo fajny mix kolorów w tym pomieszczeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 02.07.2014 05:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Na budowie nareszcie znowu prace ruszyły do przodu. Ostatnie trzy tygodnie to był totalny zastój i brak chęci do dalszej pracy. Jak kiedyś znajomi (którzy również się budowali) mówili nam, że będziemy mieć w pewnym momencie dość tej budowy, ja sobie myślałam to przecież niemożliwe. To jest nasz wymarzony domek nas to nie dopadnie. Ale chyba dopadło, w szczególności mojego męża, który przez ostatnie tygodnie przyjeżdżał na budowę i nic. Chodził tylko, plątał się. Ja za to musiałam coś robić. Jestem nauczona, że jak uda mi się "pozbyć" dzieciaków na godzinkę czy dwie to muszę ten czas wykorzystać na maxa. Wymyśliłam więc sobie pracę z malowaniem mebli. Chciałam posprzątać łazienkę, zaimpregnować fugi, ale trzeba jeszcze pomalować sufit, a męża to nie wzruszało. Mówiłam mu (delikatnie), że może by tak zaczął kłaść płytki w kuchni na ścianie. Stolarz przyjedzie z kuchnią i co, a jak braknie płytek to muszę zamawiać przez internet i znowu to trochę potrwa. No i wczoraj wreszcie chyba znowu zaskoczył. Kładą się płytki w kuchni na ścianie. Zdjęcia wrzucę po południu. Pozdrawiam wszystkich budujących się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 02.07.2014 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2014 Jak tu ładnie u Ciebie! Przepiękne sufity z belkami, uroczy piec kaflowy, śliczne dodatki. Będę zaglądać na pewno i z uwagą przyglądać się postępom w urządzaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 03.07.2014 06:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Jak tu ładnie u Ciebie! Przepiękne sufity z belkami, uroczy piec kaflowy, śliczne dodatki. Będę zaglądać na pewno i z uwagą przyglądać się postępom w urządzaniu. Dziękuję za takie komplementy. Zapraszam do dalszego oglądania. Byłam u Ciebie i widzę, że kręcą Cię te same klimaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 03.07.2014 19:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Obiecane zdjęcia płytek w kuchni; Tutaj widać jak nierówną powierzchnię mają te płytki: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
makowa_panienka 04.07.2014 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2014 Byłam u Ciebie i widzę, że kręcą Cię te same klimaty Powiem więcej, ja mam wiele inspiracji na swoim kompie, dokładnie tych samych co i tu u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toska1719511971 06.07.2014 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Witam:) Boszsz, a kiedy przyjezdza kuchnia???? U mnie plytki tez sie klada (metro).A u Ciebie co to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 06.07.2014 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Witam:) Boszsz, a kiedy przyjezdza kuchnia???? U mnie plytki tez sie klada (metro).A u Ciebie co to? U mnie plytki to EQUIPE Ceramicas Masia Blanco. A kuchnia ponoć w środę stolarz ma powoli zwozić szafki ale na razie bez frontów niestety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basiaimirek 16.07.2014 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2014 A w domu zagościły Anioły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Toska1719511971 18.07.2014 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2014 Anioly i anielice ha ! ) Pieknej urody sa i nawet mi nie mow, zes taka zdolna jest i sama je uszylas , bo wpedze sie w kompleksy mi, mi ...Co z kuchnia- dojechala?? Ja ostatnio paznokcie zdzieralam przecierajac kredensior,ale jest i zagoscil w kuchni . Tak oto powolutko zblizamy sie do konca remontowania.Powiem, ze dobrze, bo sily psychiczne na wyczerpaniu. Dlatego jestem pelna podziwu dla wszystkich budujacych:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts