Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mój dom w lubczyku

Recommended Posts

• Odpowiedzi 357
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Basiu piękny! Bardzo ładne kafle.

Czy to wina fotki, czy one są krzywo docięte, patrząc en face, prosto w paleniskową czerń? Chodzi mi o ten rządek na dole.

HA, HA:lol2: No tak Dorka przed Tobą niczego nie da się ukryć. Miałam napisać kominek "prawie" skończony. Dolny rząd kafli nie jest jeszcze zaprawiony ani zafugowany. Położyłam go tylko "na sucho" do zdjęcia:oops:

Uff, wczoraj tak patrzę na to zdjęcie - i myślę sobie, że to niemożliwe, żebyście przepuścili taki drobiazg. Ale na zdjęciu widać, że coś nie tak :) :) Bo kominek przepiękny, a na fotce czasem wychodzi coś, co w rzeczywistości umyka. To cieszę się, że to tylko na sucho :)

W związku z tym, że na razie lekki zastój w pracach wykończeniowych, zabrałam się za odświeżenie i nadanie swoim starym meblom użytkowanym obecnie nowego looku. Meble nie są drewniane tylko jest to chyba jakaś płyta pilśnowa pokryta czymś co przypomina wyglądem drewno. Na pierwszy ogień poszła szafka rtv, a jak mi się spodoba to będzie jeszcze komoda, witryna stół i sześć krzeseł. Zaczęłam malować farbą akrylową, ale wczoraj dotarły do mnie próbki farb ANNIE SLOAN. Podobno rewelacyjne, zresztą cena ich też rewelacyjna. Na razie wrzucę mały przedsmak moich poczynań.

P1130532.jpg

• 2 weeks później...

No dobra to chwalę się pierwszą w życiu przemalowaną szafką. Taka byłam napalona na to malowanie, że zapomniałam zrobić zdjęcie szafki przed. Mam jedynie jedno zdjęcie w trakcie. Widać na nim jakiego koloru są moje obecne meble. Ponieważ to mój pierwszy eksperyment na szafce wypróbowałam na niej dwa rodzaje farb: emalię akrylową białą i farbę kredową "paris gray" Anie Sloan. Moje spostrzeżenia co do tych farb to emalią musiałam malować chyba z cztery razy, żeby dobrze zakryła kolor, farbą Anie Sloan wystarczyło tylko raz i oczywiście musiałam potem jeszcze ją tylko pokryć woskiem i wypolerować bawełnianą szmatką. Minus tej farby to jej wysoka cena. No to zdjęcia:

szafka w trakcie

IMAG0458.jpg

A teraz po:

P1130566.jpgP1130568.jpgP1130571.jpg

P1130565.jpg

IMAG0458.jpg

P1130565.jpg

P1130566.jpg

P1130568.jpg

P1130571.jpg

Edytowane przez basiaimirek

Na budowie nareszcie znowu prace ruszyły do przodu. Ostatnie trzy tygodnie to był totalny zastój i brak chęci do dalszej pracy. Jak kiedyś znajomi (którzy również się budowali) mówili nam, że będziemy mieć w pewnym momencie dość tej budowy, ja sobie myślałam to przecież niemożliwe. To jest nasz wymarzony domek nas to nie dopadnie. Ale chyba dopadło, w szczególności mojego męża, który przez ostatnie tygodnie przyjeżdżał na budowę i nic. Chodził tylko, plątał się. Ja za to musiałam coś robić. Jestem nauczona, że jak uda mi się "pozbyć" dzieciaków na godzinkę czy dwie to muszę ten czas wykorzystać na maxa. Wymyśliłam więc sobie pracę z malowaniem mebli. Chciałam posprzątać łazienkę, zaimpregnować fugi, ale trzeba jeszcze pomalować sufit, a męża to nie wzruszało. Mówiłam mu (delikatnie), że może by tak zaczął kłaść płytki w kuchni na ścianie. Stolarz przyjedzie z kuchnią i co, a jak braknie płytek to muszę zamawiać przez internet i znowu to trochę potrwa. No i wczoraj wreszcie chyba znowu zaskoczył. Kładą się płytki w kuchni na ścianie. Zdjęcia wrzucę po południu. Pozdrawiam wszystkich budujących się :D

Jak tu ładnie u Ciebie! Przepiękne sufity z belkami, uroczy piec kaflowy, śliczne dodatki. Będę zaglądać na pewno i z uwagą przyglądać się postępom w urządzaniu.:)

Dziękuję za takie komplementy. Zapraszam do dalszego oglądania. Byłam u Ciebie i widzę, że kręcą Cię te same klimaty ;)

• 2 weeks później...
Anioly i anielice ha ! :)) Pieknej urody sa i nawet mi nie mow, zes taka zdolna jest i sama je uszylas , bo wpedze sie w kompleksy mi, mi ...Co z kuchnia- dojechala?? Ja ostatnio paznokcie zdzieralam przecierajac kredensior,ale jest i zagoscil w kuchni . Tak oto powolutko zblizamy sie do konca remontowania.Powiem, ze dobrze, bo sily psychiczne na wyczerpaniu. Dlatego jestem pelna podziwu dla wszystkich budujacych:)