Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Eklektyczny Home sweet home

Recommended Posts

Od długiego czasu podglądam te wasze wspaniałości i troszku się inspiruję i zazdraszczam... Nasz wymarzony domek jest już prawie na ukończeniu, a my oczywiście na wykończeniu. Tak sobie po cichutku marzę, że odpocznę chyba dopiero za rok...

Przeprowadziliśmy się 2 tygodnie temu i brakuje jeszcze wielu rzeczy, m.in: lamp, balustrady, zasłon (kupione ale trzeba skrócić), płotu, ogrodu (ale projekt już jest!), no a przede wszystkim czasu aby poszperać po sklepach.

Jestem z tych co lubią węszyć i wynajdywać różności.

Generalnie we wnętrzach lubię szarość, biel, naturalne tkaniny i szczotkowaną stal. Mam nadzieje że uda mi się to jakoś pogodzić.

Poniżej wstawiam 3 fotki a reszta na bieżąco w ramach wykańczania (się ;-)).

Przepraszam za jakość zdjęć ale po przeprowadzce nie mogę odnaleźć tego lepsiejszego aparatu...

IMGA0117.JPGIMGA0116.JPGIMGA0104.JPG

Edytowane przez mała Gosia

Witam się Gosiu. Podoba mi się czarna łazienka, to rzadko spotykane. Mam nadzieję, że zobaczymy więcej :)

Chciałam Ci tylko napisać, że na forum istnieje już wątek o takiej samej nazwie należący do Lutajki, może dodasz coś do swojej nazwy, żeby forumowiczom było łatwiej je odróżnić "na pierwszy rzut oka"?

Pozdrawiam

Witam wszystkich podglądających i cieszę się ze ktoś tu zajrzał... Zmieniłam nazwę wątku - na życzenie i dla odróżnienia. Nie wiedziałam że dubluję nazwę, więc dziękuję za czujność:rolleyes:

Więcej zdjęć po świętach ponieważ wyjeżdżam w górki na zasłużony wypoczynek.

Pozdrawiam ciepło!

• 4 weeks później...
  • 2 months później...

Przepraszam za nieobecność spowodowaną problemem natury technicznej, czyli problemem z dostępem do inetenetu i permanentnym brakiem czasu. Przesyłam kilka zdjęć salonu który prawie jest gotowy. W przyszłosci planuję jeszcze jakis dywan pod stolik i parę ładnych bibelotów...

Odpowiadam na wcześniejsze pytania: płytki czrne kupione były w katowickiej Dagmie, natomiast lustro dzieki uprzejmości moje kochanej przyjaciólki sprowadziłam z londyńskiego Nexta, tak samo jak zresztą żyrandol w kuchni, lampę w przedpokoju, WC oraz tapety.

Pozdrawiam ciepło!

I obiecuję w kolejnych postach pokazać więcej!

Gosia

DSCN0007.jpg

DSCN0008.jpg

DSCN0016.jpg

DSCN0009.jpg

DSCN0020.jpg

Na życzenie wstawiam zdjęcia kuchni. Rozwiązania z których jestem zadowlona to chowany a właściwie wsuwany kran Franke dzięki któremu mogę spokojnie otwierać okno. Dobre jest też rozwiązanie w szafkach z tzw. magic corner-em pozwalajace na optymalne wykorzystanie miejsca w szafce rogowej. A poza tym uwielbiam moje białe cegiełki Vives :-)

Pozdrawiam ciepło

DSCN0012.jpg

DSCN0011.jpg

DSCN0013.jpg