panczurka 30.07.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 O tak kuchnia rządzi Witam się w wątku, podziwiam, kibicuję... Mam pytanko - czy na podłodze w salonie masz płytki drewnopodobne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anjazzielonego 30.07.2011 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 Przepiękna, fenomenalna kuchnia w stylu angielskim i zachwycająca łazienka!!! Gosiu,jaki masz blat? To granit nero assoluto? I jaki masz zlewozmywak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 30.07.2011 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) Ooo ja:) Pięęęęknie.. idealnie.. Cuuudnie:) I cegiełka, i kominek, i kuchnia, i meble... ooo Gdzie zamawiałaś kuchnię? Meble w salonie są piękne, proszę zrób zdjęcie z bliska.. Czy wszystko jest z tego samego drewna? I jakie to drewno? Jeny , ja nigdy jeszcze nie zadałam tylu pytań Aaa no i piękne zasłony:) Edytowane 30 Lipca 2011 przez anagat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mała Gosia 31.07.2011 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Cieszę że sie wam podoba Mieszkam od 4 miesięcy i jeszcze wiele rzeczy jest nie skończonych ale... priorytetem jest ogrodzenie działki przed zimą. Reszta musi niestety zaczekać na przypływ mamony Odpowiadam na pytania po kolei: - panczurka - w salonie i kuchni oraz w wiatrołapie mam te same płytki drewnopodobne ze względu na podłogówkę, 7-letnią latorośl i psiura.Rozwiązanie dobre tylko straszanie denerwują mnie zakurzone fugi, których nie potrafię doczyścić. Powinny być czekoladowe... Traktowałam je już olejem do klinkieru, na chwilę pomogło i znowu klapa. - Anjazzielonego - masz rację w kuchni balt jest z granitu nerro assoluto. Sprawdza się znakomicie! A zlewozmywak to Villeroy Subway 45 - anagat - wszstkie meble są tego samego koloru, zakupione w Farmie Kolonialnej. To seria o nazwie Vintage. Meble są dębowe i jestem z nich baaaaaardzo zadowolona Można wybierać z wielości kolorów w salonie. Ze względu na to, że wszystkie meble są robione pod klienta to zaletą jest z pewnością fakt iż można dowolnie modyfikować wymiary mebla, minusem jest to że na meble czekaliśmy 10 tygodni :-0. Co do zasłon to stara, niezawodna i kochana Ikea Kuchnię zamawiałam w Crzanowie w salonie Vigo. Podsyłam zdjęcie stołu z bliska na którym widoczna jest faktura drewna, ale mebleki są super pokazane na stronie Farmy. Kolor moich mebelków to Old Whiskey . I chwalę się nieskońćzoną górną łazienką, w przyszłym tygodniu zamontowane będą drzwiczki w szafkach pod umywalkami to pokaże już całość. Pozdrawiam w ten koszmarnie deszczowy dzień Gosia - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.07.2011 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Witam się po raz pierwszy u Ciebie przywiedziona moimi ukochanymi Aparici Pytanie - co masz na podłodze? Płytki z tej samej kolekcji? Przepiękna łazienka... Edit: I jeszcze o nazwę kinkietu nad lustrem poproszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mme33 31.07.2011 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) Gosiu przepiękny domek ;kuchnia rewelacyjna,kominek i krzesła w jadalni miodzio ...gratuluje. Łazienka czarna genialna a jasna na piętrze elegancka -bardzo mi się podobają. Jedynie nie pasi mi podłoga...szkoda że to nie parkiet. Już niecierpliwie czekam na więcej zdjęć Edytowane 31 Lipca 2011 przez mme33 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anagat 31.07.2011 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Hmm jakby to był parkiet , to dopiero by było szkoda.. podłogi.. Dzięki Mała Gosiu ( hehe tak nazywamy moją najmłodszą siostrę) za wszystkie odpowiedzi. Tak myślałam, że mebelki z farmy.. piękne są.. Nie wiem ile już dzienników oglądałam na FM, ale jeszcze nie było tak , żeby mi się absolutnie każdy szczegół podobał, a u Ciebie właśnie tak jest:) Będę czekała na dalsze odsłony:) Pozdrawiam, Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
panczurka 31.07.2011 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 U mnie też płytki drewnopodobne na całym dole z podobnych względów (podłogówka, 2 koty i latorośl 'w drodze') stąd właśnie moje pytanie. Czy dzieci nie doświadczają za dużo 'obrażeń' na płytkach w salonie? Mnie każdy straszy, że powinnam była dać panele vel drewno ze względu na dzieci. I teraz strasznie się martwię (na zapas oczywiście) i myślę, jak to obłożyć dywanami, żeby małej się krzywda nie stała... Zgłupiałam chyba od tego gadania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mała Gosia 31.07.2011 19:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Aaach jak miło słyszeć tyle ciepłych słów anna maria - płytki na podłodze są również z kolekcji aparici, a co do lampy to jest "no name", wybrana prze ze mnie w zakładzie szklarskim. Natomiast bardzo przypomina kinkiet Osiris Paulmanna, których zresztą dwie sztuki posiadam w WC i dolnej czarnej łazience. panczurka, co do płytek na podłodze to jestem bardzo zadowolona. W rzeczywistości są one dużo ciemniejsze niż na zdjęciach i gdy tylko pozbędę się kurzu w fugach to będę wniebowzięta. Osobiście mam płytki Venus Ceramica Mother Nature Jet Brown, które nie są zbyt śliskie. Myślę że panele czy wypastowana podłoga drewniana z pewnością były by bardziej niebezpieczne. W przyszłości planuję co prawda mały dywan przy kominku, aby można na nim poleżeć i powgapiać się w ogień i chyba też pod stolikiem. Natomiast nie wyobrażam sobie podłogi drewnianej na parterze. Codziennie odkurzam niemałe ilości piachu... który dla parkietu byłby zabójczy. Ale żeby nie było bo parkiety uwielbiam, i owszem posiadam na całym piętrze W przybliżeniu pokazuję moje lampy: kuchenną, w hallu i w WC i też nocną wersję kuchni. I jeszcze piękne donice, które podziwiałam w zeszłym tygodniu w Londynie - piękne w swej prostocie, czyż nie? Acg ta angielska klasyka, jest co podziwiać... pozdrawiam nocne marki.... Gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 01.08.2011 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 witam, bardzo ładne wnętrza, mam pytanie w sprawie kominka, nie kopci się, z niego na ścianę, bo widzę że jest śnieżnobiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
safikey 01.08.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 witaj, no robią wrażenie te Twoje wnętrza i choć tak szczerze to u siebie w domku sobie tego nie wyobrażam ale u kogos to bardzo mi się podoba...!!!Ślicznie masz:-) będę podglądać pozdr safikey Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mała Gosia 01.08.2011 14:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Witam pięknie ulcie pulcię i safikey! Co do białego kominka to hmmm właściwie mam nadzieję, że będzie Ok. Zapytaj mnie po zimie Wprowadziliśmy się na wiosnę stąd też nie mogę ci odpowiedzieć na to pytanie... Kominek jest z płaszczem wodnym, więc może się kopcić... ale coż pożyjom uwidim jakby co to uwielbiam moich malarzy więc mogą mnie odwiedzać jak najczęściej safikey - dzięki za miłe słowa, na razie jakoś wytrzymuję w moich wnętrzach i mam nadzieję, że okażą sie ponadczasowe. Uwierz mi, że stoczyłam ze sobą prawdziwe wojny w wyborze stylu, od nowoczesnego designu z Ghostami, Starckiem i betonem po rustykalne dworki ale ostatecznie postawiłam na ponadczasową klasykę z odrobinką nowoczesności... Jak na razie jestem zadowolona, właściwie ze wszystkiego; a to chyba najważniejsze aby się dobrze czuć u siebie i z przyjemnością wracać do swojego gniazdka:p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pasiata 30.12.2012 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Witam domek piękny a kuchnia bajka! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts