bajcik 22.04.2011 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Jakie widzicie przeciwskazania do takiego pomieszczenia? - nie byłoby pralki w łazience, ani wiszących gaci - łatwa logistyka w obrębie pomieszczenia: kosz -> pralka -> sznurki -> -> deska -> półka - dużo otwartych półek, ubranka "nie kiszą się" w zamkniętych szafkach - w razie wentylacji mechanicznej, powinien tam być kanał wywiewny Pojawiają się też dodatkowe pytania: - czy takie pomieszczenie powinno być ogrzewane? - czy warto mieć tam umywalkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość so**l 22.04.2011 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2011 Nie wiem czy trochę nie "przekombinowane". Gdzie chcesz mieć to pomieszczenie? Pytam, ponieważ : fajnie pralnię mieć blisko łazienki, tak aby nie znosić brudnych ubrań z całego domu. Ale "prasowalnia" ukryta gdzieś koło łazienki to już nie jest dobry pomysł. Prasowanie zazwyczaj trochę trwa ( u nas dwójka małych dzieci, więc prania mnóstwo-nie wiem jak u was ) i nie wyobrażam sobie zamknąć się w małym pomieszczeniu na czas prasowania. Osobiście lubię prasować oglądając telewizję lub gdy w pobliżu są inni domownicy. Zapytaj żonę czy chce się izolować w trakcie prasowania Dobrym pomysłem jest garderoba, ale obok pralni. Po co w jednym pomieszczeniu? Chcąc się rano ubrać będziesz się przeciskał między suszącym się praniem. Umywalka w pralni to jest bardzo dobry pomysł. Czasem trzeba pranie namoczyć czy po prostu umyć ręce. Łatwiej też utrzymać takie pomieszczenie w czystości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 23.04.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 (edytowane) Prasowanie zazwyczaj trochę trwa ( u nas dwójka małych dzieci, więc prania mnóstwo-nie wiem jak u was ) i nie wyobrażam sobie zamknąć się w małym pomieszczeniu na czas prasowania. Osobiście lubię prasować oglądając telewizję lub gdy w pobliżu są inni domownicy. Zapytaj żonę czy chce się izolować w trakcie prasowania To zależy jaki styl życia prowadzi autorka watku. U mnie nie wystepuje takie cos jak prasowanie hurtowe. Prasowanie "troche trwa" - ale nie u mnie! Ja prasuje tylko te rzeczy, ktore sa mi aktualnie potrzebne tzn przed wyjsciem, wiec moge byc w tym czasie zamknieta w malym pomieszczeniu Wracajac do tytuowego pytania - nie polaczylabym suszarni z garderoba. Pralnie z garderoba i prasowalnia - tak. Gdybym miala suszarke elektryczna to oczywiscie mogloby istniec wszystko razem, ale suszenie na sznurkach odpada, nawet z wentylacja mechaniczna (moim zdaniem oczywiscie). Czy pomieszczenie powinno byc ogrzewane: - ja bym je na pewno ogrzewala Czy potrzebna tak umywalaka: - ja bym na pewno zainstalowala - czasem trzeba cos przeprac w rekach albo namoczyc przed praniem - po co biegac z tym do lazienki Edytowane 23 Kwietnia 2011 przez rania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.04.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Pytanie trochę uzależnione od wielkości domu i zasobności portfela inwestora. Pewnie ,że robić ! Pokój do bilarda też. Im więcej tym lepiej. Siłownia , kino domowe w oddzielnym pokoju .Do tego sprzątaczka dwa razy w tygodniu lub na etacie. A tak bez żartów - moja małżowina ma pokój prac ręcznych (). Pralka , deska do prasowania, maszyna do szycia , sporo regałów , szafy. Zlewu -umywalki nie chciała (rurki są ). Garderoba raczej w lub obok sypialni - nie będę z gołym tyłkiem po skarpetki latał . Prasowanie odbywa się tam , przy akompaniamencie radia . Telewizor nas nie bierze. Z prasowaniem można zawsze wyjść do towarzystwa, ale w razie "W", dobrze jest mieć możliwość gdzieś to wrzucić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.04.2011 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Pralnio-suszarnio-prasowalnia - tak. Ale garderoba w jednym pomieszczeniu z suszącym się praniem to pewny sposób na rozkoszny zapaszek grzyba powiewający za "kościołowym" odzieniem. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 23.04.2011 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Pralnio-suszarnio-prasowalnia - tak. Ale garderoba w jednym pomieszczeniu z suszącym się praniem to pewny sposób na rozkoszny zapaszek grzyba powiewający za "kościołowym" odzieniem. J. Przy ogrzewaniu kominkowym to tylko grzybki w occie wytrzymują ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 23.04.2011 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2011 Dobra, poddaję się. Niech przedpiśca buduje pralnio-suszarnio-prasowalnio-garderobę z wbudowanym do środka bajeranckim kominkiem i będzie na pewno git!. J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salata123 24.04.2011 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2011 Garderoba powinna być bez okien ze względu na blaknięcie ubrań a prasyje się najlepiej w jasnym pomieszczeniu przy świetle słonecznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Martinez11 29.08.2012 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2012 Najlepsze co zrobiliśmy podczas naszego remontu !!! Mamy w jednym pomieszczeniu, które dotychczas było tzw pokojem Babci ok 12 m2 garderobę otwartą , pralnie z suszarnią i prasowalnie. By uniknąć nadmiaru wilgoci zamontowaliśmy nawiewnik w oknie. By uniknąć wiszących gaci na widoku mamy zwykłą suszarkę stojąca dla 4 os rodziny wystarcza ( oczywiście wszystko w tym pomieszczeniu) Co do umywalki - nie mamy jej ale w zasadzie jeszcze nie była potrzebna a łazienka jest praktycznie za ścianą. Polecam takie rozwiązanie, zamykasz drzwi i z głowy. A i powroty z wakacji do normalności są łatwiejsze nie trza biegać po całym domu z czystymi i brudnymi rzeczami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
happygirl1984 31.08.2012 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2012 My mamy osobno pralnię z wyjściem na stryszek ( z oknem) i osobno garderobę bez okna. Oba pomieszczenia wentylowane i dostępne z sypialni. Uważam, że to dobre wyjscie, aby je rozdzielić, bo zetknęłam się już z problemem wilgoci i nie chcę przerabiać tego po raz kolejny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts