Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

WSZYSTKIE WYDATKI - dom 132+garaż, woj. łódzkie

Recommended Posts

• 3 weeks później...
  • Odpowiedzi 86
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

20.VII.2011r.

3850zł - dopłata do więźby

540 - tona cementu

355,28 - płyta OSB, 4szt

270 - drut fi8, 22szt

104,72 - nadproże 1,50, szt 4

119,68 - nadproże 240, szt. 2

1098 - leiertherm 11,5cm,300szt

942,75 - porotherm 8cm, 225szt

459,87 - druty, szpilki, nakrętki, gwoździe do więźby

2200 - robocizna za więźbę

5800 - robocizna murarzy (ścianki działowe, kolankowe, szczytowe, kominy ponad więźbę)

13 736,64 - cegła klinkierowa CRH Tytan, (3760szt. łącznie perforowana i pełna)

20 114,17 - dachówka Piano Meyer Holsen+ wszystkie akcesoria+4 okna połaciowe Roto (specyfikacja na prv dla zainteresowanych)

RAZEM: 163078.69zł

RAZEM: 175064.68zł

napisz proszę czy taki mniej więcej koszt przewidywałeś na takim etapie przed rozpoczęciem budowy, czy masz określony max koszt domu na gotowo. Jak budowałem (to było 11 lat temu) to miałem ustalony max koszt domu, a jak jakiś etap wyszedł mi taniej to mogłem przy innym etapie wybrać droższe rozwiązanie, również jak coś sam robiłem to wybierałem droższy, ładniejszy lub bardziej komfortowy materiał.

Gdzie kupiłeś takie rolety?

"3,69 - rolety do okien ROTO (promocja teraz taka)"

Edytowane przez kbab

razem z dachem chcieliśmy wyrobić się poniżej 200.000 (to sie uda, z zapasem jeszcze)

a w kosztorysie dla banku mamy wpisane na ten stopień zaawansowania 270.000

my raczej staramy się zejść z kosztów - jedynym wysokim planowanym wydatkiem jest pompa ciepła (jeszcze przed nami zakup i montaż razem z podłogówką)

tak czy owak cały dom, z meblami włącznie, musi ;) zmieścić się w 350.000

i do tego się zbliżamy :):):)

rolet do Roto nie kupi się osobno, ale dają takie do każdego zakupionego okna do końca września chyba, o ile się nie mylę

29.VII.2011

954,4zł - jasnobeżowa zaprawa gotowa quick-mix, 600kg (20 worków)

303zł - listwy dystansowe do klinkieru (100szt. po 2mb każda)

562,5 - styropian eps 8cm - 4,5m3

120zł - klej do styropianu 8worków po 25kg

124zł- jakieś pierdółki śrubki majster kupował

337,5zł - 375szt cegły pełnej

RAZEM: 177466.08zł

razem z dachem chcieliśmy wyrobić się poniżej 200.000 (to sie uda, z zapasem jeszcze)

my raczej staramy się zejść z kosztów - jedynym wysokim planowanym wydatkiem jest pompa ciepła (jeszcze przed nami zakup i montaż razem z podłogówką)

rolet do Roto nie kupi się osobno, ale dają takie do każdego zakupionego okna do końca września chyba, o ile się nie mylę

do każdego okna Roto R7, niestety. Ja kupiłem R4 i promocja nie obowiazuje, ale przynajmniej dostawca się machnął i przywiózł mi okna z pakietem termoizolacyjnym, a zapłaciłem beż :).

poniżej 200k zł za SSO. 350k zł włącznie z meblami, trzymam kciuki ibędę obserwował ten wątek.

Ja jestem na podobnym etapie (dach pokryty do połowy) co Ty, domek o podobnym metrażu, do tej pory około 120k zł z robocizną. Mam zamiar zmieścić się w 300k zł i też jestem dobrej mysli :)

SSO to raptem maksymalnie 2/5 całej inwestycji, więc nie wiem czy wyrobisz się w 350 tys PLN i to na dodatek z meblami. Same meble do kuchni, łazienki, sypialni, jadalni i pokoju dziennego to kilkadziesiąt tysięcy złotych. Nie wspomnę jeszcze o późniejszych kosztach jak ogrodzenie i ogródek :)

wibart - Altherma firmy Daikin

powietrze-woda z freonem jako czynnikiem chłodzącym; nie wiem jeszcze, kto ją założy :)

dają teraz na nie w Łódzkiem świetne dopłaty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://new.wfosigw.lodz.pl/strona/strony.php?id=61

Edytowane przez sylwerson