Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dach, wieźba prefabrykowana Kujawsko-Pomorskie -Poszukuję

Mandos49

Recommended Posts

Witam chciałem się was poradzić w kwestii Więźby prefabrykowanej. Jak się kształtują koszta takiej więźby w stosunku do tradycyjnej? Ogólnie poszukuję firmy która oferuję tego typu usługi w województwie kujawsko-pomorskie Miejsce budowy; Ciele/Zielonka. Będę wdzięczny za wszelkiego typu namiary jak i informacje na ten temat.

Co do samego dachu to dach dwu spadzisty z wykuszami o powierzchni ok 300m

Gość zibik_eng

Cena tego rodzaju więźby może być niższa niż tradycyjnej konstrukcji* - zależy jaki dach. Firmy produkujące tego typu konstrukcje bez problemu znajdziesz używając powszechnie znanego narzędzia jakim jest wyszukiwarka internetowa GOOGLE.

* Biorąc pod uwagę zatrudnienie prawdziwych cieśli działających legalnie a nie przypadkową "ekipę" która "niejeden dach postawiła" zatrudnionych na czarno bez jakiejkolwiek gwarancji na wykonane prace.

Cena tego rodzaju więźby może być niższa niż tradycyjnej konstrukcji* - zależy jaki dach. Firmy produkujące tego typu konstrukcje bez problemu znajdziesz używając powszechnie znanego narzędzia jakim jest wyszukiwarka internetowa GOOGLE.

* Biorąc pod uwagę zatrudnienie prawdziwych cieśli działających legalnie a nie przypadkową "ekipę" która "niejeden dach postawiła" zatrudnionych na czarno bez jakiejkolwiek gwarancji na wykonane prace.

zibik_eng

Dzięki za podpowiedz z GOOGLE :rolleyes: To że może wyjść taniej lub drożej to też przewidziałem. Celowo podałem lokalizacje budowy w celu dokładniejszego oszacowania kosztów. Nie obraź się, jestem wdzięczny za twój post aczkolwiek nie wnosi on wiele do sprawy. Wątek skierowałem do osób które skorzystały z tego typu usługi i mają już jakiś ogólny zakres sytuacji, bądź też mogą polecić wykonawce. Google jak Google wyszuka ogłoszeń od .... i więcej, porostu chcę zdać się na opinię innych użytkowników i dobrze by było trafić solidną firmę w województwie ;)

Więźby prefabrykowane (prefabrykowane wiązary) mają sens w przypadku poddasza nieużytkowego (zastępują strop) ewentualnie z małym strychem w części środkowej. W Twoim przypadku przy poddaszu użytkowym rozsądnym rozwiązaniem będzie więźba klasyczna. Pozdrawiam.