Mandos49 25.04.2011 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2011 Witam chciałem się was poradzić w kwestii Więźby prefabrykowanej. Jak się kształtują koszta takiej więźby w stosunku do tradycyjnej? Ogólnie poszukuję firmy która oferuję tego typu usługi w województwie kujawsko-pomorskie Miejsce budowy; Ciele/Zielonka. Będę wdzięczny za wszelkiego typu namiary jak i informacje na ten temat.Co do samego dachu to dach dwu spadzisty z wykuszami o powierzchni ok 300m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość zibik_eng 26.04.2011 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Cena tego rodzaju więźby może być niższa niż tradycyjnej konstrukcji* - zależy jaki dach. Firmy produkujące tego typu konstrukcje bez problemu znajdziesz używając powszechnie znanego narzędzia jakim jest wyszukiwarka internetowa GOOGLE. * Biorąc pod uwagę zatrudnienie prawdziwych cieśli działających legalnie a nie przypadkową "ekipę" która "niejeden dach postawiła" zatrudnionych na czarno bez jakiejkolwiek gwarancji na wykonane prace. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mandos49 26.04.2011 10:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Cena tego rodzaju więźby może być niższa niż tradycyjnej konstrukcji* - zależy jaki dach. Firmy produkujące tego typu konstrukcje bez problemu znajdziesz używając powszechnie znanego narzędzia jakim jest wyszukiwarka internetowa GOOGLE. * Biorąc pod uwagę zatrudnienie prawdziwych cieśli działających legalnie a nie przypadkową "ekipę" która "niejeden dach postawiła" zatrudnionych na czarno bez jakiejkolwiek gwarancji na wykonane prace. zibik_eng Dzięki za podpowiedz z GOOGLE To że może wyjść taniej lub drożej to też przewidziałem. Celowo podałem lokalizacje budowy w celu dokładniejszego oszacowania kosztów. Nie obraź się, jestem wdzięczny za twój post aczkolwiek nie wnosi on wiele do sprawy. Wątek skierowałem do osób które skorzystały z tego typu usługi i mają już jakiś ogólny zakres sytuacji, bądź też mogą polecić wykonawce. Google jak Google wyszuka ogłoszeń od .... i więcej, porostu chcę zdać się na opinię innych użytkowników i dobrze by było trafić solidną firmę w województwie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gkeb 26.04.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2011 Może ten link pomoże:http://www.mitek.pl/Mają autoryzowane zakłady w całym kraju. Technologia podobno jedna z lepszych. Sam się nad nimi zastanawiam ale przede mną jeszcze długa droga, bo dopiero walcze z projektem domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 27.04.2011 22:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2011 Więźby prefabrykowane (prefabrykowane wiązary) mają sens w przypadku poddasza nieużytkowego (zastępują strop) ewentualnie z małym strychem w części środkowej. W Twoim przypadku przy poddaszu użytkowym rozsądnym rozwiązaniem będzie więźba klasyczna. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts