Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze

Recommended Posts

Gość Eskaa
Moniś czytam o zmianach, które wprowadzaliście i z tego co wyczytałam to chyba nie ma żadnych w części prywatnej domu ? W opisie projektu jest informacja że w tej części są jedynie ściany działowe i można je dowolnie przestawiać. Zastanawiam się czy można jakoś pokombinować, żeby w łazience było okno, choćby malutkie, ale póki co nie mam pomysłu jak to zrobić.... No chyba, że zrezygnuję z garażu, to wtedy sprawa będzie prosta :)

• 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Budować będę bez garażu gdyż na samą działkę wydaję właśnie majątek mimo, że to tylko 10 arów... Poza tym lustrzane odbicie i kąt dachu 30 stopni gdyż warunki zabudowy na moim terenie dopuszczają dachy 30 - 45 stopni. Poza tym AR-1 też dla mnie ma tą wadę, że nie podobają mi się te skosy, a w antku chcę wyprostować ścianę gdyż uważam, że wtedy kuchnia z jadalnią zyskają przestrzeń. No na pewno sam domek z zewnątrz może trochę stracić na uroku, planuje dlatego zrobić na tamtej ścianie ze dwa duże okna (podobnie jak w ar-1), a w samej kuchni i sypialni też podwyższę wysokość samych okien aby więcej światła wpadało. Marzy mi się przy okazji dachu 30 stopni późniejsze delikatne zagospodarowanie poddasza, też na podobnych legarach co u Ciebie z tym, że pewnie zrobię w salonie jakieś spiralne schodki. Ewentualnie też na ścianach szczytowych wepcham po okienku lub wejdę z oknami w dach. Chciałbym ruszyć na wiosnę, trzeba jednak trochę pchać urzędników

• 5 weeks później...
  • 2 months później...
  • 4 months później...
Dobry wieczór. Ja w sprawie zmiany tytułu : klikasz na swój pierwszy post dziennika i tam powinnaś mieć edytuj. i zaawansowana edycja. tylko tam możesz zmienić tytuł wątku. Mam tak na innym forum tu jeszcze nie zakładałam własnego wątku więc na 100% nie jestem pewna. Pozdrawiam Magda

• 2 months później...
Witam serdecznie. Pamiętam moją walkę z wyszukiwaniem projektu naszego przyszłego domu. Na początku byliśmy zdecydowani na dom z poddaszem użytkowym, parterówek nie braliśmy pod uwagę. Po przekopaniu setek (tysięcy) projektów przypadkiem trafiliśmy na projekt "Antka" i od tego czasu zaczeliśmy szukać domków tego typu. Teraz twierdzę, że parterówka to jest to :yes:. Życie na jednym poziomie bez biegania po schodach będzie bardzo fajne, szczególnie na starość, młodsi już nie będziemy :D. Powiększenie garażu jest świetnym pomysłem, nasz poszerzyłem o 80cm. Wjadę autkiem do środka i nawet będę mógł z niego wyjść bez problemu, ale wypas ;). Będę śledził Wasz dziennik z ciekawością. Pozdrawiam :bye: