Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wczoraj był u nas Twój facet od reku i chyba jesteśmy dogadani, że skończy u nas rozbabraną przez klima -pol robotę.

Muszę tylko wybrać reku, czy chcę ten, który miałam wybrany czy może polecane przez niego renoventy.

Jaki masz rekuperator i dlaczego?

P.S. Gratulacje - to 100 strona :)

myszonik - dzięki za 100 stronę. Ja nawet nie zauważyłam, bo mam ustawioną inną liczbę postów na stronie. U mnie dopiero 50 ;)

Ja mam renoventa large 400 - nowy model excellent.

Ogólnie - u mnie potrzebny był spory reku, tzn. z dużą wydajnością. To już ograniczało wybór.

Renoventy ogólnie są chwalone. Poczytałam o nich na forum naszym i innych i tak:

- na pewno są bardzo ciche. Na pierwszym biegu stojąc zaraz obok zupełnie go nie słychać. Na 3 biegu słychać, ale nie są zbyt głośne.

- mają dość niskie zużycie energii

- dość dobrze wypadają jeśli chodzi o awaryjność, a raczej jej brak

- mają by-bass

- te nowe modele mają wmontowaną nagrzewnicę, więc nie powinny przymarzać zimą,

- mają całkiem dobry stosunek jakości do ceny.

Poza tym wysyłałam prośbę o wycenę do kilku firm. W większości ten renovent się powtórzył. Więc wybór padł na niego. Choć może i znalazłabym inne dobre (czy lepsze) ale szczerze to jakoś nie chciało mi się zagłębiać w te wszystkie szczególiki techniczne.

Mam renoventa i mam nadzieję, "stanie na wysokości zadania" :)

Atika dziękuję! Bardzo fajnie wyglądają. Na moim monitorze widać ,że one sa prawie jednolite. A w sklepie widziałam jedną na wystawce i miała takie ciemne smugi jakby farba spłynęła po nich. Dlatego byłam ciekawa efektu. No ...nie spodziewałam się, że tak fajnie to wyjdzie. A przecież na razie i tak nie wiele widać a juz sie podoba :-) A co masz na ścianie? Co to za ciemna płytka?

Atika dziękuję! Bardzo fajnie wyglądają. Na moim monitorze widać ,że one sa prawie jednolite. A w sklepie widziałam jedną na wystawce i miała takie ciemne smugi jakby farba spłynęła po nich. Dlatego byłam ciekawa efektu. No ...nie spodziewałam się, że tak fajnie to wyjdzie. A przecież na razie i tak nie wiele widać a juz sie podoba :-) A co masz na ścianie? Co to za ciemna płytka?

Na ścianie też jest Taranto ;) Może w oświetleniu inaczej wygląda.

Te płytki mają w niektórych miejscach takie ciemniejsze smugi - nitki, ale mało widoczne.

I ja mam mat, jest jeszcze półpoler.

atika, super, ze moglam zobaczyc paffoni stick u Ciebie:D wlasnie mam niezla zajawke z bateriami...ehhh...legendy juz na ten temat kraza:D super sie lazieneczki zapowiadaja!

No ja temat baterii też wałkowałam. Te P.Stick będzie też w łazience gościnnej.

U nas w łazience Paffoni Ringo. Ogólnie baterie ciężkie, solidne, wyglądają bardzo dobrze.

Ja widziałam półpoler i te nitki bardzo rzucały się w oczy. A powiedz atika one wpadają w szary szary czy szary beżowy?

No właśnie już wcześniej gdzieś pisałam - one są właśnie idealnie szaro-szare.

Kupiłam jednocześnie do kuchni Nową Galę OR13 - która niby na wystawkach jest szara - ale w rzeczywistości te płytki wpadają w lekki beż,brąz. Na pewno jest różnica.

Jak mi się uda zrobię fotkę obu koło siebie.

Na pewno Taranto są szaro-szare.

Wczoraj kupowaliśmy fugę do jednych i drugich. I ta do T gryzła się z płytkami OR i odwrotnie.

OR są bardziej "ciepłe" a T to zimniejszy szary.

Ogólnie obie płytki są ładne, ale jeśli szukasz czystej szarości to Taranto.