Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

Napiszcie mi (myszonik Ty masz doświadczenie z tą farbą) jak to rozumieć bo zupełnie mnie przytumaniło ;)

Średnie zużycie: ok. 0,22 l/m2 (przy dwukrotnym malowaniu

czyli na każdą warstwę 0,22l czy na sumarycznie już 2 warstwy ??

zamawiam w Brico depot.

Ja bym to rozumiała, że 0,22 l/m2 już na dwie warstwy (na jedną 0,11 l), ale tak naprawdę to nie wiem jakie jest zużycie, bo ja nie liczyłam metrów tylko mi malarze powiedzieli po ile litrów mam na jakie pomieszczenie kupić (nie wiedzieli jaka farba tylko sobie tak na podstawie ogólnej swej wiedzy wyliczyli). Potem byli bardzo zdziwieni, że farba taka wydaja i b. dużo zostało, co mnie nie martwi - będzie na 2 malowanie, bo ja na razie jestem po pierwszej warstwie.

Też kupowałam w brico.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

atika, ja Ci właśnie takie duże czarne na początku proponowałam ;)

Cieszę się, że są OK.

Gratuluję zakupu kuchni!

A jak listwy?

a bo do mnie nie zawsze za pierwszym razem dociera ;) Zresztą wtedy myślałam o salonie i jadalni ;) Ta czarna na pewno pójdzie do kuchni.

A listwy - musze podjechać do DDD i LM bo jeszcze nie miałam kiedy.

Nie chce ktoś przechować mojej 2 dziciaków ?? Tak z tydzień. :D Jak odbieram ich ze szkoły/przedszkola i dojeżdżam do domu jest średnio 17.30-18.00, trzeba zrobić jakieś lekcje, i kiedy tu jechać na zakupy....

A dzieci już i tak mi marudzą, że mamy nie widzą, bo co chwilę gdzieś jeżdżę...

Dlaczego nie ma choć jednego całodobowego marketu budowlanego ?? :)

właśnie weszłam, żeby spisać numer i zadzwonić, a co?

a tak pytam, bo im coś przebąknęłam, że koleżanka zadzwoni i mają dać dobre ceny ;) I dzisiaj oni podpytywali czy zadzwoni, bo sobie układają plan do końca roku i na styczeń/luty.

Do mnie jeszcze muszą na 4-5 dni wrócić panele położyć od ok. 8 grudnia.

Ja bym to rozumiała, że 0,22 l/m2 już na dwie warstwy (na jedną 0,11 l),

ja tak samo rozumiem... ale nie wiem czy dobrze. Przy bialej farbie nie ma problemu, bo się dokupi, ale jak będę mieszać wolałabym żeby mi już starczyło, ale nie mam zamiaru mieć zapasu farby w takiej ilości że po raz kolejny cały dom bym mogła pomalować ;)

A TUTAJ jest :lol:

O Aniu - dzięki. Mnie wczoraj nie było na forum.

Reni - projekt kuchni był równocześnie z projektem domu ;) Dostosowywałam miejsce okien w domu i wnęki na meble, tak by mi pasowała z układem mebli które chcę. Jedyne co się zmieniło to meble będą w całości białe, a nie szaro białe, gdyż ta szarość z IKEA jest nie do końca szara, bardziej w świetle dziennym wpada w brązowawy odcień.

Wczoraj kupiłam kilka farb do domu.

Wszystkie z firmy KABE.

Myszonik - my chyba mamy podobny szaro-gust ;) Nie dość że elewacja ta sama, to do salonu wybrałam też Twój kolor szarości ;) Bardzo mi się podobał ;)

salon ku pamięci 11650.

Oprócz tego wymieszałam do kuchni kolor 11770 - ciemniejszy od tego salonowego i ciemny szary (odcień szarości idący w kierunku grafitu ale sporo jaśniejsza). I tu numerku nie podam - bo kolor miał byc z kolornika 11800 - ale nie wyszedł taki ciemny jak miał być i Pani jeszcze 3 razy czarnego barwnika dodawała. W końcu 3 osoby mieszały farbę, było wesoło ;) Kolor mam nadzieję wyjdzie ok. ale musze malować tyle ścian by starczyło, bo nikt mi nie umiesza tej farby po raz drugi w tym samym kolorze.

Ja w sumie chcę nią pomalować ścianę, na której zawisną zdjęcia w białych ramkach, której jest raptem 5m2 a farby mam na jakieś 40m2 więc starczy na pewno.

Do łazienek, pralni i kuchni kupiłam Aquatex - Pani twierdziła, że o wiele bardziej się nadaję niż Prolatex. Podobno jest oddychająca i na pewno nie wyjdzie na niej w pomieszczeniach mokrych jakiś grzyb (choć przy WM i tak mi to nie powinno grozić).

ciemna farba umieszana na Prolatexie.

Na sufity biała Perfekta.

Na resztę pomieszczeń będziemy dopiero kupować bo mi samochód więcej nie udźwignął ;) i konkretnych decyzji co do kolorów brak.

Najprawdopodobniej nasza sypialnia będzie biała, a korytarz chciałabym znowu lekko szary.

Mąż już marudzi, że wszędzie szary, szary, a On chciałby PIASEK. Ale jaki to kolor ?? :???:

Edytowane przez atika