myszonik 15.11.2011 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Napiszcie mi (myszonik Ty masz doświadczenie z tą farbą) jak to rozumieć bo zupełnie mnie przytumaniło Średnie zużycie: ok. 0,22 l/m2 (przy dwukrotnym malowaniu czyli na każdą warstwę 0,22l czy na sumarycznie już 2 warstwy ?? zamawiam w Brico depot. Ja bym to rozumiała, że 0,22 l/m2 już na dwie warstwy (na jedną 0,11 l), ale tak naprawdę to nie wiem jakie jest zużycie, bo ja nie liczyłam metrów tylko mi malarze powiedzieli po ile litrów mam na jakie pomieszczenie kupić (nie wiedzieli jaka farba tylko sobie tak na podstawie ogólnej swej wiedzy wyliczyli). Potem byli bardzo zdziwieni, że farba taka wydaja i b. dużo zostało, co mnie nie martwi - będzie na 2 malowanie, bo ja na razie jestem po pierwszej warstwie. Też kupowałam w brico. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 15.11.2011 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Lipka - będziesz dzwonić do płytkarzy ?? Umawiasz się, czy dopiero w przyszłym roku ?? właśnie weszłam, żeby spisać numer i zadzwonić, a co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 15.11.2011 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 atika, ja Ci właśnie takie duże czarne na początku proponowałam Cieszę się, że są OK. Gratuluję zakupu kuchni! A jak listwy? a bo do mnie nie zawsze za pierwszym razem dociera Zresztą wtedy myślałam o salonie i jadalni Ta czarna na pewno pójdzie do kuchni. A listwy - musze podjechać do DDD i LM bo jeszcze nie miałam kiedy. Nie chce ktoś przechować mojej 2 dziciaków ?? Tak z tydzień. Jak odbieram ich ze szkoły/przedszkola i dojeżdżam do domu jest średnio 17.30-18.00, trzeba zrobić jakieś lekcje, i kiedy tu jechać na zakupy.... A dzieci już i tak mi marudzą, że mamy nie widzą, bo co chwilę gdzieś jeżdżę... Dlaczego nie ma choć jednego całodobowego marketu budowlanego ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 15.11.2011 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 właśnie weszłam, żeby spisać numer i zadzwonić, a co? a tak pytam, bo im coś przebąknęłam, że koleżanka zadzwoni i mają dać dobre ceny I dzisiaj oni podpytywali czy zadzwoni, bo sobie układają plan do końca roku i na styczeń/luty. Do mnie jeszcze muszą na 4-5 dni wrócić panele położyć od ok. 8 grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 15.11.2011 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Nie chce ktoś przechować mojej 2 dziciaków ?? Spoko, dawaj ich do mnie. Przynajmniej moje będą miały towarzystwo, bo też narzekają, że mam ciągle pracuje... A z innej beczki. Ty masz 6-latka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 15.11.2011 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Ja bym to rozumiała, że 0,22 l/m2 już na dwie warstwy (na jedną 0,11 l), ja tak samo rozumiem... ale nie wiem czy dobrze. Przy bialej farbie nie ma problemu, bo się dokupi, ale jak będę mieszać wolałabym żeby mi już starczyło, ale nie mam zamiaru mieć zapasu farby w takiej ilości że po raz kolejny cały dom bym mogła pomalować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 15.11.2011 12:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Spoko, dawaj ich do mnie. Przynajmniej moje będą miały towarzystwo, bo też narzekają, że mam ciągle pracuje... A z innej beczki. Ty masz 6-latka? Starszak marzec 2005, młodszy styczeń 2009. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 15.11.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Starszak marzec 2005, młodszy styczeń 2009. To starszaka masz rok starszego od mojego. Pytałam, bo ja dzisiaj swojego do szkoły zapisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 15.11.2011 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Atika no właśnie wróciłam z budchemu, bo załatwiałam towar dla ociepleniowców (dziś u mnie zaczęli, choć muszą jeszcze u Esiaka coś dokończyć)a płytkarzami umówiłam się na wizje lokalną na piątek rano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 15.11.2011 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 moje 2004 i 2006 oba już w szkolei też czas jest towarem deficytowym, o tyle dobrze, że ja z domu mam znacznie bliżej na budowę i do szkoły, no LM rzut beretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 15.11.2011 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 2006 w szkole? Ale chyba w zerówce szkolnej? Bo pierwsza klasa teraz dopiero? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.11.2011 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 Atika no właśnie wróciłam z budchemu, bo załatwiałam towar dla ociepleniowców (dziś u mnie zaczęli, choć muszą jeszcze u Esiaka coś dokończyć)a płytkarzami umówiłam się na wizje lokalną na piątek rano Lipka, później zdaj relacje jak Ci poddasze skończą robić jak wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 15.11.2011 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 2006 w szkole? Ale chyba w zerówce szkolnej? Bo pierwsza klasa teraz dopiero? tak, jutro mój młodszy ma urodziny i jest tylko jedno dziecko młodsze od niego w całej szkole hehe Esiak ok a dużo jeszcze u ciebie mają do dokończenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.11.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 2 ściany, zatopienie siatki, szpachlowanie i zagruntowanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 15.11.2011 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 atika skoro kuchnia kupiona to gdzie jak wizualka kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 15.11.2011 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2011 atika skoro kuchnia kupiona to gdzie jak wizualka kuchni A TUTAJ jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 16.11.2011 08:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 A TUTAJ jest O Aniu - dzięki. Mnie wczoraj nie było na forum. Reni - projekt kuchni był równocześnie z projektem domu Dostosowywałam miejsce okien w domu i wnęki na meble, tak by mi pasowała z układem mebli które chcę. Jedyne co się zmieniło to meble będą w całości białe, a nie szaro białe, gdyż ta szarość z IKEA jest nie do końca szara, bardziej w świetle dziennym wpada w brązowawy odcień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 16.11.2011 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 (edytowane) Wczoraj kupiłam kilka farb do domu. Wszystkie z firmy KABE. Myszonik - my chyba mamy podobny szaro-gust Nie dość że elewacja ta sama, to do salonu wybrałam też Twój kolor szarości Bardzo mi się podobał salon ku pamięci 11650. Oprócz tego wymieszałam do kuchni kolor 11770 - ciemniejszy od tego salonowego i ciemny szary (odcień szarości idący w kierunku grafitu ale sporo jaśniejsza). I tu numerku nie podam - bo kolor miał byc z kolornika 11800 - ale nie wyszedł taki ciemny jak miał być i Pani jeszcze 3 razy czarnego barwnika dodawała. W końcu 3 osoby mieszały farbę, było wesoło Kolor mam nadzieję wyjdzie ok. ale musze malować tyle ścian by starczyło, bo nikt mi nie umiesza tej farby po raz drugi w tym samym kolorze. Ja w sumie chcę nią pomalować ścianę, na której zawisną zdjęcia w białych ramkach, której jest raptem 5m2 a farby mam na jakieś 40m2 więc starczy na pewno. Do łazienek, pralni i kuchni kupiłam Aquatex - Pani twierdziła, że o wiele bardziej się nadaję niż Prolatex. Podobno jest oddychająca i na pewno nie wyjdzie na niej w pomieszczeniach mokrych jakiś grzyb (choć przy WM i tak mi to nie powinno grozić). ciemna farba umieszana na Prolatexie. Na sufity biała Perfekta. Na resztę pomieszczeń będziemy dopiero kupować bo mi samochód więcej nie udźwignął i konkretnych decyzji co do kolorów brak. Najprawdopodobniej nasza sypialnia będzie biała, a korytarz chciałabym znowu lekko szary. Mąż już marudzi, że wszędzie szary, szary, a On chciałby PIASEK. Ale jaki to kolor ?? Edytowane 21 Listopada 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yokasta 16.11.2011 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Mamuniu kochana, jak tu u Ciebie biegnie wszystko co wchodzę to mam do nadrobienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.11.2011 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2011 Atika, a gdzie kupowałaś te Kabe? mogę Ci dać namiar na firmę, która ma na nie dobre ceny... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts