myszonik 21.11.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Dzięki Myszonik - masz już plany przeprowadzkowe ?? Kiedy Wielki Dzień ?? Macie już wszystko prawie gotowe. No plany mam - przed świętami A na serio to wszystko teraz zależy od schodziarza - resztę mam w miarę dograną i myślę, że po pierwszym tygodniu grudnia powinni już skończyć i mogę wchodzić z porządkami, a później przeprowadzką, ale to wszystko zależy czy będę miała schody na czas- niby mam obiecane do końca listopada, ale termin montażu jeszcze nie ustalony, więc coś mi obsuwą śmierdzi... Jak wszystko wypali to pewnie będę się przeprowadzać w tym samym czasie co Wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 21.11.2011 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 No plany mam - przed świętami A na serio to wszystko teraz zależy od schodziarza - resztę mam w miarę dograną i myślę, że po pierwszym tygodniu grudnia powinni już skończyć i mogę wchodzić z porządkami, a później przeprowadzką, ale to wszystko zależy czy będę miała schody na czas- niby mam obiecane do końca listopada, ale termin montażu jeszcze nie ustalony, więc coś mi obsuwą śmierdzi... Jak wszystko wypali to pewnie będę się przeprowadzać w tym samym czasie co Wy. To ja bardzo mocno zaciskam http://4.bp.blogspot.com/-shjeccFQfhk/TaQdkGmNMCI/AAAAAAAAABI/J1XGcvbPpBM/s1600/kciuki.jpg by się udało ze schodami i obyśmy mogły obie w święta być w naszych domkach !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 21.11.2011 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Ja też trzymam - za siebie i za Was również. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 21.11.2011 14:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Asia oglądaliśmy u ciebie parapety i do głowy nam nie przyszło, że my już je musimy miećnapisz mi proszę gdzie je i po ile kupowałaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 21.11.2011 14:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Jak dasz greige i powiesz mu że to piasek to uwierzy:D Nihiru - a ten greige o którym pisałaś to w sumie teraz najchętniej w kuchni bym zrobiła. Zmieniłam kolor blatu z ciemnego betonu EGGERA na jasny beton - bo na ciemny trzeba było czekać ok. 6 tygodni !!! więc na święta nie miałabym blatu. I teraz ten jasny beton Eggera wpada właśnie w greige a nie typową szarość. Muszę takiego poszukać w KABE. Ale jakoś z kolornika nie do końca mi którykolwiek pasuje.... jakieś pomysły kolory KABE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 21.11.2011 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 już znalazłam gdzie kupowałaś, napisz mi tylko jak cenowo wypadają i czy byłaś na miejscu oglądać czy zdalnie załatwiałaś, trochę mi nie po drodze do nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 21.11.2011 14:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Asia oglądaliśmy u ciebie parapety i do głowy nam nie przyszło, że my już je musimy mieć napisz mi proszę gdzie je i po ile kupowałaś No przydałyby się Parapety mam stąd: RDM Miałam też je w poprzednim domu. Wszystko bez zastrzeżeń i cena przyjazna - więc ok. Na stronie jest cennik - ale mi wyszło taniej niż w cenniku. Malują na dowolny kolor RAL. Ja swoje pomalowałam pod kolor okien i za 14 parapetów - łącznie ok. 22mb zapłaciłam 948zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 21.11.2011 14:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 (edytowane) taki greige jak na tej ścianie byłby idealny http://lh3.ggpht.com/_CRVhRyXAoTI/TBG9agHTWkI/AAAAAAAAEzg/I4Oqj0nY0LY/light%20location%20greige.jpg A tak wygląda blat: http://s.plyta-meblowa.pl/gfx/plytameblowa/sklep_kategorie/196/3134/m930230335.jpg Edytowane 21 Listopada 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 21.11.2011 14:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 już znalazłam gdzie kupowałaś, napisz mi tylko jak cenowo wypadają i czy byłaś na miejscu oglądać czy zdalnie załatwiałaś, trochę mi nie po drodze do nich Wszystko załatwiałam mailowo. Kierowca dowiózł mi parapety na miejsce. realizacja 2-3 dni robocze. Ja mam aluminiowe zaokrąglone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agrafka1719506031 21.11.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 Atiko, czasami zaglądam tutaj, ale jeszcze nigdy się tu nie odzywałam - więc się ujawniam Tym razem trafiłam tutaj szukając taranto Paradyża. Ja też będę je miała, ale w wersji półpoler. Ucieszyły mnie Twoje pozytywne opinie o tych płytkach a i miło było zabaczyć je na ścianie, tym bardziej, że trudno znaleźć, póki co, zdjęcia z realizacji. Mój mąż zakupił dziś chyba z 5 m2 taranto w II gatunku i patrzę na nie i patrzę i nie widać, żeby było z nimi coś nie tak (tzn - minimalnie fazowanie na krawędiach widać), więc do pralni na pewno jak znalazł. Nową Galę Orientale też powaznie brałam pod uwagę Czy te dwie płytki - orientale i taranto bardzo różnią się miedzy sobą odcieniem? Ps. Zazdroszczę tempa - my też mieliśmy zamieszkać na Boże Narodzenie, ale zabrakło nam dobrej organizacji prac (z mojego głównie zapracowania) i tak już bez ciśnienia pewnie Wielkanoc będzie w nowym domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 21.11.2011 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2011 To ja bardzo mocno zaciskam http://4.bp.blogspot.com/-shjeccFQfhk/TaQdkGmNMCI/AAAAAAAAABI/J1XGcvbPpBM/s1600/kciuki.jpg by się udało ze schodami i obyśmy mogły obie w święta być w naszych domkach !! ale wam obu zazdroszczę my czekamy na okna i bramę= ok.15 grudzień a potem... elektryk wkracza przy dobrej pogodzie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.11.2011 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 khb nie zazdrość za bardzo, bo u Was tempo prac też jest zacne:) Ani się obejrzysz i będziesz farby wybierać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.11.2011 09:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 khb nie zazdrość za bardzo, bo u Was tempo prac też jest zacne:) Ani się obejrzysz i będziesz farby wybierać Święte słowa !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.11.2011 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 agrafka - Witam u mnie - fajnie, że się ujawniłaś Zapraszam częściej. Co do porównania Taranto a OR13 - jak już wcześniej wspominałam, obie płytki są ładne i obie mi się podobają. Taranto to jednak taki czysty szary, bardziej zimny, a OR jest nieco pomieszany z beżem, minimalnie, ale zawsze. Można odcieniem podciągnąć pod greige o którym wcześniej wspominałam, choć to nadal szary.... kurcze trudno zdefiniować ten kolor bo on jest mieszany, a płytki są mazane, itd... Na razie podłoga szczelnie zakryta folią wiec zdjęć nie da się zrobić, ale już niedługo i na pewno coś się pojawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 22.11.2011 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Atika świetne zakupy lampowe ...szare z brązowymi przecierkami mówisz? ...bo ceną jestem już zachwycona ...chyba się wybiorę do BRW ...a co do koloru to mi podoba się K11540 z próbnika który wkleiłaś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.11.2011 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Dzisiaj wykonawcy mają przykleić lustra w łazienkach i "pandę" u chłopaków - tym samym łazienka chłopaków będzie prawie gotowa. szafki już wiszą, dzisiaj zaolejuję blat (ktoś wie czy po wieczornym olejowaniu jutro można go będzie już zamontować ??) i jutro/pojutrze będzie można go zawiesić i zamontować umywalki. Montaż mojej kuchni przełożony na przyszły tydzień. Za to mogę się pochwalić, że mamy już w domku uruchomioną ciepłą wodę i działają kibelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.11.2011 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 (edytowane) Atika świetne zakupy lampowe ...szare z brązowymi przecierkami mówisz? ...bo ceną jestem już zachwycona ...chyba się wybiorę do BRW ...a co do koloru to mi podoba się K11540 z próbnika który wkleiłaś Dokładnie szare z brązowawo-szarymi przecierkami - no śliczne są I biegnij szybko do BRW bo ja w Poznaniu 2 ostatnie kupiłam. co do koloru - to tez jeden z moich typów, albo 11530 - bo boję się, że 540 wyjdzie troszkę za ciemno. edycja: A może kolor 11420 ?? te kolory zupełnie inaczej wyglądają na małym próbniku, na większym tym po prawej stronie i jeszcze inaczej na "pomalowanym" domu. Edytowane 22 Listopada 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 22.11.2011 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 khb nie zazdrość za bardzo, bo u Was tempo prac też jest zacne:) Ani się obejrzysz i będziesz farby wybierać ciesze się że to szybko idzie pogoda sprzyja, na początku grudnia zapowiadają 10 stopni ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 22.11.2011 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 Asia gratulacje wody i lamp ja myślałam o tych lampach, ale ostatecznie nie mam na nie miejsca (hehe tyle pomieszczeń w chacie i żadne mi nie pasuje) zamówiłam dzis parapety i opierzenia od razu i liczę na to ocieplenie grudniowe, może mi się w jego trakcie uda otynkować, bo dziś rano panowie ociepleniowcy zmarznięci z lekka byli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 22.11.2011 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2011 ciesze się że to szybko idzie pogoda sprzyja, na początku grudnia zapowiadają 10 stopni ciepła Z pogodą trafiliście jak 6 w lotto. Chyba tak później zimy to dawno nie było, w zeszłym roku chyba pierwszy atak był właśnie jakoś na przełomie listopada i grudnia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts