Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

Dzięki ;)

Myszonik - masz już plany przeprowadzkowe ?? Kiedy Wielki Dzień ?? Macie już wszystko prawie gotowe.

No plany mam - przed świętami :)

A na serio to wszystko teraz zależy od schodziarza - resztę mam w miarę dograną i myślę, że po pierwszym tygodniu grudnia powinni już skończyć i mogę wchodzić z porządkami, a później przeprowadzką, ale to wszystko zależy czy będę miała schody na czas- niby mam obiecane do końca listopada, ale termin montażu jeszcze nie ustalony, więc coś mi obsuwą śmierdzi...

Jak wszystko wypali to pewnie będę się przeprowadzać w tym samym czasie co Wy.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No plany mam - przed świętami :)

A na serio to wszystko teraz zależy od schodziarza - resztę mam w miarę dograną i myślę, że po pierwszym tygodniu grudnia powinni już skończyć i mogę wchodzić z porządkami, a później przeprowadzką, ale to wszystko zależy czy będę miała schody na czas- niby mam obiecane do końca listopada, ale termin montażu jeszcze nie ustalony, więc coś mi obsuwą śmierdzi...

Jak wszystko wypali to pewnie będę się przeprowadzać w tym samym czasie co Wy.

To ja bardzo mocno zaciskam http://4.bp.blogspot.com/-shjeccFQfhk/TaQdkGmNMCI/AAAAAAAAABI/J1XGcvbPpBM/s1600/kciuki.jpg by się udało ze schodami i obyśmy mogły obie w święta być w naszych domkach !!

Jak dasz greige i powiesz mu że to piasek to uwierzy:D

Nihiru - a ten greige o którym pisałaś to w sumie teraz najchętniej w kuchni bym zrobiła.

Zmieniłam kolor blatu z ciemnego betonu EGGERA na jasny beton - bo na ciemny trzeba było czekać ok. 6 tygodni !!! więc na święta nie miałabym blatu.

I teraz ten jasny beton Eggera wpada właśnie w greige a nie typową szarość. Muszę takiego poszukać w KABE.

Ale jakoś z kolornika nie do końca mi którykolwiek pasuje....

jakieś pomysły kolory KABE

Asia oglądaliśmy u ciebie parapety i do głowy nam nie przyszło, że my już je musimy mieć

napisz mi proszę gdzie je i po ile kupowałaś

No przydałyby się ;)

Parapety mam stąd: RDM

Miałam też je w poprzednim domu. Wszystko bez zastrzeżeń i cena przyjazna - więc ok.

Na stronie jest cennik - ale mi wyszło taniej niż w cenniku.

Malują na dowolny kolor RAL. Ja swoje pomalowałam pod kolor okien i za 14 parapetów - łącznie ok. 22mb zapłaciłam 948zł.

już znalazłam gdzie kupowałaś, napisz mi tylko jak cenowo wypadają i czy byłaś na miejscu oglądać czy zdalnie załatwiałaś, trochę mi nie po drodze do nich

Wszystko załatwiałam mailowo.

Kierowca dowiózł mi parapety na miejsce.

realizacja 2-3 dni robocze.

Ja mam aluminiowe zaokrąglone.

Atiko, czasami zaglądam tutaj, ale jeszcze nigdy się tu nie odzywałam - więc się ujawniam :-)

Tym razem trafiłam tutaj szukając taranto Paradyża. Ja też będę je miała, ale w wersji półpoler. Ucieszyły mnie Twoje pozytywne opinie o tych płytkach a i miło było zabaczyć je na ścianie, tym bardziej, że trudno znaleźć, póki co, zdjęcia z realizacji.

Mój mąż zakupił dziś chyba z 5 m2 taranto w II gatunku i patrzę na nie i patrzę i nie widać, żeby było z nimi coś nie tak (tzn - minimalnie fazowanie na krawędiach widać), więc do pralni na pewno jak znalazł.

Nową Galę Orientale też powaznie brałam pod uwagę :-)

Czy te dwie płytki - orientale i taranto bardzo różnią się miedzy sobą odcieniem?

Ps. Zazdroszczę tempa - my też mieliśmy zamieszkać na Boże Narodzenie, ale zabrakło nam dobrej organizacji prac (z mojego głównie zapracowania) i tak już bez ciśnienia pewnie Wielkanoc będzie w nowym domu.

To ja bardzo mocno zaciskam http://4.bp.blogspot.com/-shjeccFQfhk/TaQdkGmNMCI/AAAAAAAAABI/J1XGcvbPpBM/s1600/kciuki.jpg by się udało ze schodami i obyśmy mogły obie w święta być w naszych domkach !!

ale wam obu zazdroszczę:yes:

my czekamy na okna i bramę= ok.15 grudzień

a potem... elektryk wkracza przy dobrej pogodzie :D

pozdrawiam

agrafka - Witam u mnie - fajnie, że się ujawniłaś ;) Zapraszam częściej.

Co do porównania Taranto a OR13 - jak już wcześniej wspominałam, obie płytki są ładne i obie mi się podobają.

Taranto to jednak taki czysty szary, bardziej zimny, a OR jest nieco pomieszany z beżem, minimalnie, ale zawsze. Można odcieniem podciągnąć pod greige o którym wcześniej wspominałam, choć to nadal szary.... kurcze trudno zdefiniować ten kolor bo on jest mieszany, a płytki są mazane, itd...

Na razie podłoga szczelnie zakryta folią wiec zdjęć nie da się zrobić, ale już niedługo i na pewno coś się pojawi.

Dzisiaj wykonawcy mają przykleić lustra w łazienkach i "pandę" u chłopaków - tym samym łazienka chłopaków będzie prawie gotowa. szafki już wiszą, dzisiaj zaolejuję blat (ktoś wie czy po wieczornym olejowaniu jutro można go będzie już zamontować ??) i jutro/pojutrze będzie można go zawiesić i zamontować umywalki.

Montaż mojej kuchni przełożony na przyszły tydzień.

Za to mogę się pochwalić, że mamy już w domku uruchomioną ciepłą wodę i działają kibelki ;)

Atika świetne zakupy lampowe ...szare z brązowymi przecierkami mówisz? ...bo ceną jestem już zachwycona ...chyba się wybiorę do BRW ...a co do koloru to mi podoba się K11540 z próbnika który wkleiłaś

Dokładnie szare z brązowawo-szarymi przecierkami - no śliczne są ;)

I biegnij szybko do BRW bo ja w Poznaniu 2 ostatnie kupiłam.

co do koloru - to tez jeden z moich typów, albo 11530 - bo boję się, że 540 wyjdzie troszkę za ciemno.

edycja: A może kolor 11420 ?? te kolory zupełnie inaczej wyglądają na małym próbniku, na większym tym po prawej stronie i jeszcze inaczej na "pomalowanym" domu.

Edytowane przez atika

Asia gratulacje wody i lamp

ja myślałam o tych lampach, ale ostatecznie nie mam na nie miejsca (hehe tyle pomieszczeń w chacie i żadne mi nie pasuje)

zamówiłam dzis parapety i opierzenia od razu

i liczę na to ocieplenie grudniowe, może mi się w jego trakcie uda otynkować, bo dziś rano panowie ociepleniowcy zmarznięci z lekka byli :)