Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

Z pogodą trafiliście jak 6 w lotto. Chyba tak później zimy to dawno nie było, w zeszłym roku chyba pierwszy atak był właśnie jakoś na przełomie listopada i grudnia.

Wszyscy budujący mogą się cieszyć z takiej pogody. w mojej "pogodynce" już 28 listopada pokazują + 9st. :)

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Z pogodą trafiliście jak 6 w lotto. Chyba tak później zimy to dawno nie było, w zeszłym roku chyba pierwszy atak był właśnie jakoś na przełomie listopada i grudnia.

atika ,Myszonik wy to jakieś pozytywne bioprądy przewodzicie :rotfl:

10 min temu dowiedziałam się właśnie że okna nie 15 grudnia ale..........:lol2: juutro

Pomóżcie - bo przez swoją durnotę mam problem.

Sprawa dotyczy naszej łazienki.

Do łazienek kupiliśmy szafki z KOŁA - 60cm - 2 dla nas i 2 dla chłopaków.

Takie:

http://img2.burak.pl/img/4/e/5/9/szafka-wiszaca-uniwersalna-60cm-kolo-domino-89252.jpg

pod umywalki są super i fajnie wyglądają, itd….

Ale one nie mają blatu a w szafkach są wycięte dziury na umywalki..

Skąd ja mogłam wiedzieć, widząc je tylko w necie, że one nie mają blatu ?? No dobra szafki pod umywalki mają zawsze wyciętą dziurę na odpływ od umywalki, ale jak je kupowałam miałam chyba jakieś zaćmienie.

I wiadomo do chłopaków będzie drewniany blat – więc ok.

Normalnie idą umywalki w to miejsce i dziury nie widać. Ale my mamy w swojej łazience 2 szafki i 1 umywalkę !!! a w 1 szafce dziurę.

No i co teraz…. Też drewniany blat dawać ??

Czy może dać blat z kuchni ten Eggera (powinien pasować kolorem) - bo zostanie mi tyle reszty.

tylko czy on się nadaje ??

No a jak dam u nas drewno na szafki to one będzie takie trochę "od czapy" - wiec wymyśliłam - by dać na ścianę - tam gdzie nie ma płytek drewnianą boazerię.

Co myślicie ??

Co mam robić??

A może zwykły biały blat ?? Dostanę taki pod wymiar ?? 120x48,5 ??

Jeśli boazeria, to myślałam o takim mniej wiecej kolorze:

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSsUXrW-9VwqVp3CPX-qsDCxi-pPuK5BcDbZF7bAIWiJAoKfeZL0Q

Mam z 2-3 dni na decyzję a nie wiem zupełnie co zrobić.

Dla przypomnienia - łazienka.

http://i2.fmix.pl/fmi853/703ccf840008d11c4e809844/zdjecie.jpg

Nie ma z boku i na podłodze ozdobnego paska - wszystko jest z tych samych płytek.

http://i1.fmix.pl/fmi859/1fcfb1c0001ddbfa4e8163af/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi2134/6323bedc001cefa44e80d95e/zdjecie.jpg

Chodzi o tą ścianę pomalowaną na szaro.

Aha na tej wizualce jest biała szafka i pociągnięta obudowa geberita do sufitu.

W rzeczywistości zrobiliśmy tak, że obudowa jest tylko tak jak geberity - na 3 płytki - czyli 135cm. wysokości i na całą długość ściany.

Albo zupełnie chyba głupi pomysł - postawić tam po prostu koszyk z ręczniczkami, albo na kosmetyki, itp...i zapomnieć o dziurze ;)

Edytowane przez atika

atika kochaniutka przeczytaj dokładnie instrukcję szafek:D , jeśli nie chcesz mieć wycięcia na blacie, spód szafki przekładasz na górę, a górę na dół, bo rozumiem masz dwie szafki i jedną umywalkę?

Reni - co ja bym bez Ciebie zrobiła !!! Najprostsze rozwiązania nieraz bywają najtrudniejsze ;)

Edytowane przez atika

Bardzo Wam dziękuję za szybki odzew.

Rozwiążę ten problem w najprostszy sposób - czyli jak pisała Reni - zamienię górę z dołem.

Nie będę wprowadzać drewna, którego akurat w tej łazience nie chciałam, i nie będę mieszać z Eggerem - bo nie wiem czy 100% trafiłabym z kolorem.

Uffff na szczęście idzie to zrobić bez problemu.

aha - Egger i tak pójdzie jako blat w łazience gościnnej na nogach maszyny ;)

Dobrze, że reni na posterunku, bo łazienka zapowiada się pięknie, a jak zaczęłabyś kombinować, to wiadomo... To już nie to by było ;)

Dokładnie. Choć przez chwilę przebiegła mi przez głowę myśl o drewnie na blacie i ścianie, jednak to nie byłoby to. Nie chciałam mieszać...

Choć i tak mam zagryzkę na jaki kolor pomalować tą pustą ścianę ;)

Właśnie Lipka - jak elewacje ??

Atika, a jak tam instalacje wod-co...? wszystko działa? żadnych problemów nie miałaś..?

Teraz wszystko działa. Ale Pan Radek już ma pewnie dość telefonów ode mnie ;)

Był w poniedziałek po raz 2 czy 3 od montażu i coś tam poprawiał, choć w większości tłumaczył nam który zawór do czego, itd... Zrobiliśmy sobie rozpiskę, opisaliśmy zaworki i wszystko ok.

Podłączył też zmiękczacz wody, który wcześniej nie był podłączony i uruchomiliśmy ciepłą wodę.

Ogólnie wszystko działa.

W domu mam cieplutko - nawet było aż za ciepło i walczyliśmy by obniżyć temperaturę. Okazało się, że jakiś czujnik się odczepił. A ja w domu miałam bez sensu po 23-24stopnie.

Ale od 2 dni jest wszystko ok i mam nadzieję tak zostanie ;)

A jak u Ciebie ?? Ty jeszcze nie grzejesz ?? A z wody korzystasz ??