Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

atika łazienki to mistrzostwo świata, półeczki, idealny każdy detal :yes:

z niecierpliwością czekam na fotki Twojej kuchni

a'propos muszę się pochwalić u nas w poniedziałek tynki kładą w środku :rotfl:

khb - dzięki za pochwały ;)

A tempo Twojej budowy to dopiero Mistrzostwo ;) !!!

A Panowie nie mówili, że trochę za zimno na kładzenie tynków wewnętrznych ?? Grzejesz w domku ??

Bo u mnie tynkarze mówili, ze później niż w październiku nie chcą kłaść bo za zimno i źle schną.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki Atika za info na temat tych płytek.

Faktycznie trochę to zniechęcające, a mąż mi powiedział u nas chciałby mieć tą samą ekipę co kładła u Ciebie, dlatego może faktycznie poszukam coś zbliżonego, żeby mili Panowie od nas nie uciekli:)

Jak chcecie tych płytkarzy co u mnie to nie kupujcie im tych płytek ;) Bo zdezerterują. Powiedzieli, że jak jeszcze u kogoś będą mieli te płytki kłaść to rezygnują ;)

Atika! Wooow! Ale poszliście do przodu :jawdrop:. Wasza łazienka podoba mi się bardziej :yes: ta z windą :rotfl:.

:wiggle: winda wymiata :wiggle:

I nie tak do przodu - bo płytkarze już długo działają, tylko nie wklejałam po kawałku efektów... dopiero jak było co pokazać.

Teraz czekam na kuchnię i na łazienkę gościnną ;)

Po obejrzeniu wizualizacji łazienki gościnnej - naprawdę nie mogę się jej doczekać.

Ściana z cegieł nadal aktualna?

oczywiście. Dzisiaj już prawie położona ;) i witam w moim dzienniku. Ja za to jestem bardzo ciekawa efektu jaki osiągniecie w Waszej łazience.

A ja jestem przerażona jeśli chodzi o efekt naszych łazienek:) Na szczęście ma jeszcze kilka miesięcy aby się z tą katastrofą oswoić:)

Atiko, mam pytanie jeszcze odnośnie tapety w łazience u chłopców. Jakiego rodzaju tapetę zastosowałaś? Oglądałam różne strony z fototapetami polecanymi szczególnie do łazienek, a wzornictwo się w nich powtarza. Też myślałam o tapecie w nasze dolnej łazience, ale boję się jak będzie taka tapeta reagowała na parę. Czy za rok się nie będzie odklejała? Myślałam o zastosowaniu nawet lakieru na taką tapetę, ale nie wiem czy tapeta przetrwa ten lakier:)

A ja jestem przerażona jeśli chodzi o efekt naszych łazienek:) Na szczęście ma jeszcze kilka miesięcy aby się z tą katastrofą oswoić:)

Atiko, mam pytanie jeszcze odnośnie tapety w łazience u chłopców. Jakiego rodzaju tapetę zastosowałaś? Oglądałam różne strony z fototapetami polecanymi szczególnie do łazienek, a wzornictwo się w nich powtarza. Też myślałam o tapecie w nasze dolnej łazience, ale boję się jak będzie taka tapeta reagowała na parę. Czy za rok się nie będzie odklejała? Myślałam o zastosowaniu nawet lakieru na taką tapetę, ale nie wiem czy tapeta przetrwa ten lakier:)

Tapeta u chłopaków to tapeta lateksowa. Jak kupowałam zaznaczałam, że będzie w łazience, wiec jest dodatkowo pokryta laminatem. Mam nadzieję, że przetrwa dłużej niż rok ;)

Mąż mi ją wybijał z głowy dłuugo, ale się uparłam i jest. Więc mam nadzieję, że za rok nie będzie musiał powiedzieć: "a nie mówiłem"....

Tapetę zamawiałam tu: plotowanie a zdjęcie "kupiłam" tu: fotolia

Edytowane przez atika

fajne łazienki :)

a winda najlepsza :rotfl:

pepejeans - ja za to chciałabym Ci doradzić co do blatu.

Do Abstrakta szarego - (sama mam w kuchni białego, bo tez miałam problem z blatem, ale teraz znalazłam rozwiązanie - chyba dobre) - wg mnie pasuje blat z EGGERA beton jasny http://s.plyta-meblowa.pl/gfx/plytameblowa/sklep_kategorie/196/3134/m930230335.jpg.

Niestety to zdjęcie nieco przekłamuje.

Jeśli go nie widziałaś, mogę Ci kawałek podesłać ;) Mam go zamontowanego w kuchni.

Ja mam do białych mebli zrobiony cokół z szarego abstrakta i moim zdaniem jest ok.

Masz i się nie chwalisz? FOTY, FOTY, FOTY!!!!!!

No właśnie nie mam fot - bo całe meble są oklejone niebieską folią - i wyglądają niewyjściowo ;) A nie chcę na razie zrywać folii bo jeszcze dzisiaj i jutro ostatnie pylące prace.

Mam nadzieję, że w niedziele będzie na tyle czysto że zdejmę folię i foty zrobię.

sama nie mogę się doczekać jak to będzie wyglądać.

Aha - Narendil - dzięki za wiadomość o Strecketach ;) Pojechałam i kupiłam a te przeźroczyste uchwyty oddam.

Cieszę się bo mam tak jak chciałam ;) Choć mąż nieco smutny bo mu się te "zastępcze" uchwyty podobały.

A ja załapałam jakiegoś doła.....

Straciłam wiarę, na to że uda nam się przeprowadzić do świąt :(

Tyle jeszcze do zrobienia, a czasu brak.

Chyba nie damy rady..... a ja mam powoli dosyć mieszkania w ścisku, moich ostatnio mega niegrzecznych dzieciaków i myśli, że na święta nie będę w domu....

Może w ten weekend jakoś nadrobimy z malowaniem, ale chętni do pomocy sie wykruszyli bo idą imprezować :(

A malować chcieliśmy sami bo szkoda mi wydawać z 4000 zł. na malowanie ścian jak można to zrobić samemu. Ale chyba panele położy ekipa, bo jak byśmy mieli kłaść sami to na pewno byśmy nie zdążyli...

Niby jest cień szansy...ale ja jakoś przestaję w to wierzyć...

No to pomarudziłam przed weekendowo...