myszonik 02.12.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 atikanie marudź, zobacz w jakim tempie doszliście do obecnego stanu - powinnaś być z siebie dumna.A teraz to już finisz - trzeba zacisnąć zęby i przeczekać. To pisałam ja, która mam już dosyć budowy, zniechęcona na maksa i z aktualną wizją, że ustawię choinkę w pustym domu z rozgrzebanymi schodami i będę ją przychodziła odwiedzać jak dziecko pójdzie spać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 02.12.2011 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 atika nie marudź, zobacz w jakim tempie doszliście do obecnego stanu - powinnaś być z siebie dumna. A teraz to już finisz - trzeba zacisnąć zęby i przeczekać. To pisałam ja, która mam już dosyć budowy, zniechęcona na maksa i z aktualną wizją, że ustawię choinkę w pustym domu z rozgrzebanymi schodami i będę ją przychodziła odwiedzać jak dziecko pójdzie spać.... dzięki myszonik za pocieszenia. Wiem, że tempo mieliśmy niezłe, że wszyscy piszą i mówią, że super nam się udało, itd... ale ja marzyłam o tym by spędzić kilka świątecznych i poświątecznych dni rodzinnie w nowym domu. By spędzić ten czas razem. By dzieciakom wynagrodzić to, że teraz prawie nie ma nas w domu bo co chwilę coś... A tu wizja tego się oddala.... A u Was przecież już prawie wszystko gotowe !!!! Wiem, że te schody to mało wesoły temat i bez nich nie chcesz się wprowadzać. I pewnie dzisiaj tez nikt nie przyjechał ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 02.12.2011 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Atika, a co oprócz malowania i paneli Wam zostało...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 02.12.2011 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Atika, a co oprócz malowania i paneli Wam zostało...? Montaż drzwi - ale to już "nie nasza działka". Drzwi mają być koło 7 grudnia - a montaż - udało mi się wcisnąć na 14 !! Oprócz malowani i paneli została praktycznie tylko jedna ale ważna i "wielka" sprawa. Prąd. A to robi mój mąż z kolegą. Czyli połączenie tych wszystkich kabelków, ogarnięcie skrzynki z bezpiecznikami i założenie wszystkich pstryczków i gniazdek. Niby nie dużo... ale jednak nie wiem czy się uda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 02.12.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Montaż drzwi - ale to już "nie nasza działka". Drzwi mają być koło 7 grudnia - a montaż - udało mi się wcisnąć na 14 !! Oprócz malowani i paneli została praktycznie tylko jedna ale ważna i "wielka" sprawa. Prąd. A to robi mój mąż z kolegą. Czyli połączenie tych wszystkich kabelków, ogarnięcie skrzynki z bezpiecznikami i założenie wszystkich pstryczków i gniazdek. Niby nie dużo... ale jednak nie wiem czy się uda. zawsze mogę Ci podesłać swoich elektryków... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 02.12.2011 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Moi schodziarze przyjechali, ale ich tempo mnie powala - dziś spasowują schody, które są zupełnie surowe - zabierają wybarwić i zaolejować i montaż w przyszłym tygodniu, niby w środę (mocno wątpię!), ale nie wiem kiedy zrobią barierki i skończą. No i dopiero po schodach szpachlowanie uszkodzeń i drugie malowanie. Nie chcę wcześniej malarzy wpuszczać, bo mi przecież przy tych schodach i barierkach zwłaszcza na pewno jakieś uszkodzenia ścian porobią... A kiedy sprzątnąć i przeprowadzić dobytek? Nie mam pojęcia. Nie wiem jak Cię pocieszyć - może zorganizuj dla wszystkich znajomych imprezę przedparapetową pod tytułem - malowanie chaty? Tak malowałyśmy mieszkanie w czasach studenckich - farby, znajomi i krewni królika, zamówiona pizza, a po malowaniu impreza na całego A ja wierzę, że zdążycie i faktycznie święta spędzicie z dzieciakami w domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 02.12.2011 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 atika pewnie ze chce tego eggera już powoli zaczynalam tracić nadzieje ze coś do tego abstraktem spasuje:( jeszcze raz dzięki Resztę doczekam potem bo kilkam na komórce i do szału doprowadza mnie podpowiadanie komorki (( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 02.12.2011 17:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 Moi schodziarze przyjechali, ale ich tempo mnie powala - dziś spasowują schody, które są zupełnie surowe - zabierają wybarwić i zaolejować i montaż w przyszłym tygodniu, niby w środę (mocno wątpię!), ale nie wiem kiedy zrobią barierki i skończą. No i dopiero po schodach szpachlowanie uszkodzeń i drugie malowanie. Nie chcę wcześniej malarzy wpuszczać, bo mi przecież przy tych schodach i barierkach zwłaszcza na pewno jakieś uszkodzenia ścian porobią... A kiedy sprzątnąć i przeprowadzić dobytek? Nie mam pojęcia. Nie wiem jak Cię pocieszyć - może zorganizuj dla wszystkich znajomych imprezę przedparapetową pod tytułem - malowanie chaty? Tak malowałyśmy mieszkanie w czasach studenckich - farby, znajomi i krewni królika, zamówiona pizza, a po malowaniu impreza na całego A ja wierzę, że zdążycie i faktycznie święta spędzicie z dzieciakami w domku. No to ekipa od schodów rzeczywiście nie daj się... A co do malowania - kilka lat temu też tak robiłam Ale teraz wszyscy powyjeżdżali i to za granicę, nawet bracholi męża nie ma bo też wyjechali i nie ma kto pomagać... No nic - jutro zakasamy rękawy i malujemy. Za to Panowie płytkarze, są kochani - dzisiaj posprzątali cały salon, który był zawalony kartonami i innymi pierdołami z montażu kuchni. Wynieśli wszystko i pozamiatali. Jutro im piwko muszę kupić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 02.12.2011 17:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 atika pewnie ze chce tego eggera już powoli zaczynalam tracić nadzieje ze coś do tego abstraktem spasuje:( jeszcze raz dzięki Resztę doczekam potem bo kilkam na komórce i do szału doprowadza mnie podpowiadanie komorki (( o blacie napisałam na priva, ale odpowiem jeszcze, że jakbyś szukała płytek to idealnie zgrywają się z blatem i z abstraktem OR 13 z Nowej Gali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
khb 02.12.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2011 atika wg mnie i kalendarza do którego zaglądam jeszcze 15 całych dni jestem pewna że wszystko pójdzie gładko z pracami i święta w Nowym Domku dopisuję się do listy oczekującej na zdjęcia kuchni oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.12.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Atika, dasz radę. Ja nie mam drzwi wewnętrznych, połowa pstryczków nie włącza, czego trzeba, ale jest fajnie. Byle malowanie zrobić i panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 07.12.2011 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Atika, dasz radę. Ja nie mam drzwi wewnętrznych, połowa pstryczków nie włącza, czego trzeba, ale jest fajnie. Byle malowanie zrobić i panele. A Ty już mieszkasz ?? U mnie drzwi i pstryczki tez jeszcze trzeba zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.12.2011 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Atika, dasz radę. Ja nie mam drzwi wewnętrznych, połowa pstryczków nie włącza, czego trzeba, ale jest fajnie. Byle malowanie zrobić i panele. O to, to - a ja myślałam, że tylko mój elektryk taki utalentowany jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 07.12.2011 13:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 O to, to - a ja myślałam, że tylko mój elektryk taki utalentowany jest kurcze - nie straszcie - bo to jeszcze przede mną (montaż pstryczków) - a elektrykę robił mąż z kolegą... już się boję efektu końcowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.12.2011 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 kurcze - nie straszcie - bo to jeszcze przede mną (montaż pstryczków) - a elektrykę robił mąż z kolegą... już się boję efektu końcowego. Jak dla siebie to na pewno porządnie robił. Mój to w ogóle trochę kosmitą się okazał, więc w ogóle dobrze, że cokolwiek działa, bo im późniejsze z nim kontakty tym bardziej miałam wrażenie, że pochodzimy z innych planet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 07.12.2011 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 mieszkam od soboty. Ale to nie wina elektryka, tylko męża, bo musi wszystko zaprogramować. Aktualnie mogę włączyć dowolne światło w domu tylko z jednego panela sterującego (o ile oczywiście jest tam lampa zawieszona ). No i z komputera, ale to mało wygodne, mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milek1719500956 07.12.2011 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2011 Cześć Atika Skręca mnie z ciekawości, jak wyszła kuchnia Czytałam, że brałaś pod uwagę te plastikowe uchwyty - wklejałam coś takiego w wątku ikeowym Mogły ciekawie wyglądać, ale te streckety chyba fajniejsze. Jestem też bardzo ciekawa drzwi suwanych w kuchni (też takie planuję) - będą chowane w kasecie, czy wjeżdżać na ścianę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 08.12.2011 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 też z niecierpliwością czekam na kuchnie http://polchat.pl/media/images/emotwar/waiting.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.12.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 wszyscy czekamy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 08.12.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2011 Właśnie! Jak kuchnia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts