Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

atika

nie marudź, zobacz w jakim tempie doszliście do obecnego stanu - powinnaś być z siebie dumna.

A teraz to już finisz - trzeba zacisnąć zęby i przeczekać.

To pisałam ja, która mam już dosyć budowy, zniechęcona na maksa i z aktualną wizją, że ustawię choinkę w pustym domu z rozgrzebanymi schodami i będę ją przychodziła odwiedzać jak dziecko pójdzie spać....

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

atika

nie marudź, zobacz w jakim tempie doszliście do obecnego stanu - powinnaś być z siebie dumna.

A teraz to już finisz - trzeba zacisnąć zęby i przeczekać.

To pisałam ja, która mam już dosyć budowy, zniechęcona na maksa i z aktualną wizją, że ustawię choinkę w pustym domu z rozgrzebanymi schodami i będę ją przychodziła odwiedzać jak dziecko pójdzie spać....

dzięki myszonik za pocieszenia. Wiem, że tempo mieliśmy niezłe, że wszyscy piszą i mówią, że super nam się udało, itd... ale ja marzyłam o tym by spędzić kilka świątecznych i poświątecznych dni rodzinnie w nowym domu. By spędzić ten czas razem. By dzieciakom wynagrodzić to, że teraz prawie nie ma nas w domu bo co chwilę coś... A tu wizja tego się oddala....

A u Was przecież już prawie wszystko gotowe !!!!

Wiem, że te schody to mało wesoły temat i bez nich nie chcesz się wprowadzać. I pewnie dzisiaj tez nikt nie przyjechał ??

Atika, a co oprócz malowania i paneli Wam zostało...?

Montaż drzwi - ale to już "nie nasza działka". Drzwi mają być koło 7 grudnia - a montaż - udało mi się wcisnąć na 14 !!

Oprócz malowani i paneli została praktycznie tylko jedna ale ważna i "wielka" sprawa.

Prąd. A to robi mój mąż z kolegą. Czyli połączenie tych wszystkich kabelków, ogarnięcie skrzynki z bezpiecznikami i założenie wszystkich pstryczków i gniazdek.

Niby nie dużo... ale jednak nie wiem czy się uda.

Montaż drzwi - ale to już "nie nasza działka". Drzwi mają być koło 7 grudnia - a montaż - udało mi się wcisnąć na 14 !!

Oprócz malowani i paneli została praktycznie tylko jedna ale ważna i "wielka" sprawa.

Prąd. A to robi mój mąż z kolegą. Czyli połączenie tych wszystkich kabelków, ogarnięcie skrzynki z bezpiecznikami i założenie wszystkich pstryczków i gniazdek.

Niby nie dużo... ale jednak nie wiem czy się uda.

zawsze mogę Ci podesłać swoich elektryków... :)

Moi schodziarze przyjechali, ale ich tempo mnie powala - dziś spasowują schody, które są zupełnie surowe - zabierają wybarwić i zaolejować i montaż w przyszłym tygodniu, niby w środę (mocno wątpię!), ale nie wiem kiedy zrobią barierki i skończą.

No i dopiero po schodach szpachlowanie uszkodzeń i drugie malowanie. Nie chcę wcześniej malarzy wpuszczać, bo mi przecież przy tych schodach i barierkach zwłaszcza na pewno jakieś uszkodzenia ścian porobią...

A kiedy sprzątnąć i przeprowadzić dobytek? Nie mam pojęcia.

Nie wiem jak Cię pocieszyć - może zorganizuj dla wszystkich znajomych imprezę przedparapetową pod tytułem - malowanie chaty?

Tak malowałyśmy mieszkanie w czasach studenckich - farby, znajomi i krewni królika, zamówiona pizza, a po malowaniu impreza na całego :)

A ja wierzę, że zdążycie i faktycznie święta spędzicie z dzieciakami w domku.

Moi schodziarze przyjechali, ale ich tempo mnie powala - dziś spasowują schody, które są zupełnie surowe - zabierają wybarwić i zaolejować i montaż w przyszłym tygodniu, niby w środę (mocno wątpię!), ale nie wiem kiedy zrobią barierki i skończą.

No i dopiero po schodach szpachlowanie uszkodzeń i drugie malowanie. Nie chcę wcześniej malarzy wpuszczać, bo mi przecież przy tych schodach i barierkach zwłaszcza na pewno jakieś uszkodzenia ścian porobią...

A kiedy sprzątnąć i przeprowadzić dobytek? Nie mam pojęcia.

Nie wiem jak Cię pocieszyć - może zorganizuj dla wszystkich znajomych imprezę przedparapetową pod tytułem - malowanie chaty?

Tak malowałyśmy mieszkanie w czasach studenckich - farby, znajomi i krewni królika, zamówiona pizza, a po malowaniu impreza na całego :)

A ja wierzę, że zdążycie i faktycznie święta spędzicie z dzieciakami w domku.

No to ekipa od schodów rzeczywiście nie daj się...

A co do malowania - kilka lat temu też tak robiłam ;)

Ale teraz wszyscy powyjeżdżali i to za granicę, nawet bracholi męża nie ma bo też wyjechali i nie ma kto pomagać...

No nic - jutro zakasamy rękawy i malujemy.

Za to Panowie płytkarze, są kochani - dzisiaj posprzątali cały salon, który był zawalony kartonami i innymi pierdołami z montażu kuchni. Wynieśli wszystko i pozamiatali. Jutro im piwko muszę kupić.

atika

pewnie ze chce tego eggera :)

już powoli zaczynalam tracić nadzieje ze coś do tego abstraktem spasuje:(

jeszcze raz dzięki

Resztę doczekam potem bo kilkam na komórce i do szału doprowadza mnie podpowiadanie komorki :(((

o blacie napisałam na priva, ale odpowiem jeszcze, że jakbyś szukała płytek to idealnie zgrywają się z blatem i z abstraktem OR 13 z Nowej Gali

kurcze - nie straszcie - bo to jeszcze przede mną (montaż pstryczków) - a elektrykę robił mąż z kolegą... już się boję efektu końcowego.

Jak dla siebie to na pewno porządnie robił.

Mój to w ogóle trochę kosmitą się okazał, więc w ogóle dobrze, że cokolwiek działa, bo im późniejsze z nim kontakty tym bardziej miałam wrażenie, że pochodzimy z innych planet ;)

Cześć Atika :)

Skręca mnie z ciekawości, jak wyszła kuchnia :yes:

Czytałam, że brałaś pod uwagę te plastikowe uchwyty - wklejałam coś takiego w wątku ikeowym :rolleyes:

Mogły ciekawie wyglądać, ale te streckety chyba fajniejsze.

Jestem też bardzo ciekawa drzwi suwanych w kuchni (też takie planuję) - będą chowane w kasecie, czy wjeżdżać na ścianę?