Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

dziekuje Ci bardzo za odp :) Twoje płytki na zdjęciu wyglądają jak or 12 (jasne szare).... pewnie zdjęcie troche przekłamuje. pytałam sprzedawcy nie wiedział czemu jedna taka druga taka... ;?

co do tych podłóg, to czy nie uważasz, że or wyglądają smutno, szaro-buro?? ja bardzo chce te płytki na całym dole (kuchnia, salon, wiatrołap) tylko boje się czy nie będzie za ponuro, czy może lepiej połaczyć je z jakąś drewnopodobną???

bardzo podoba mi się łazienka gościnna i z pandą :) też mam maszyne singer... podsunełaś mi fajny pomysł :)

Edytowane przez blekitna

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cześć Atika :)

Wszystko fajnie wyszło :yes: Kuchnia super! Czy mogę prosić o info jakiej są szerokości poszczególnych szafek w niskiej zabudowie i wiszących? Zgadzają się górne z dolnymi? Mam trochę zgryz jak u siebie rozplanować - czy dopasowywać szerokości, bo dolne wychodzą mi prawie wszystkie różne... :roll:

milek - u mnie w kuchni górne i dolne szafki się nie pokrywają. Ale ja mam tylko 2+2 górne i są one poziome i nie było sposobu by się pokrywały. Zresztą dla mnie było tu ważne by górne szafki były na środku ściany. Oprócz tego są na środku dolnych. Czyli góra 140cm, dół 160cm, - mam zostawione po 10cm z każdej strony więc w sumie góra zgrywa sie z dołem ;)

Szafki górne mają 70x40.

Dolne są w układzie 80+80+60(zmywarka)+60(zlewozmywak)+90narożnikowa+60+40. Wszystkie dolne to szuflady (oprócz narożnika) z czego jestem bardzo zadowolona. Są o wiele bardziej pojemne niż zwykłe szafki. Polecam szuflady ;)

Stojące w wysokim słupku są 3 x 60cm.

Atika, mam jeszcze jedno pytanie odnoście Twojego blatu.

Jest gładki w dotyku? Czy lekko chropowaty?

Blat jest zupełnie gładki. Te wszystkie "chropowatości", plamki, itp są tylko z wyglądu. W dotyku jest zupełnie gładka struktura, więc nie ma obaw, że będzie się gdzieś dostawał brud i będzie trudno go utrzymać w czystości.

milek - u mnie w kuchni górne i dolne szafki się nie pokrywają. Ale ja mam tylko 2+2 górne i są one poziome i nie było sposobu by się pokrywały. Zresztą dla mnie było tu ważne by górne szafki były na środku ściany. Oprócz tego są na środku dolnych. Czyli góra 140cm, dół 160cm, - mam zostawione po 10cm z każdej strony więc w sumie góra zgrywa sie z dołem ;)

Szafki górne mają 70x40.

Dolne są w układzie 80+80+60(zmywarka)+60(zlewozmywak)+90narożnikowa+60+40. Wszystkie dolne to szuflady (oprócz narożnika) z czego jestem bardzo zadowolona. Są o wiele bardziej pojemne niż zwykłe szafki. Polecam szuflady ;)

Stojące w wysokim słupku są 3 x 60cm.

Dzięki za info :)

U mnie są górne na całą szerokość jednej ścinany (zabudowa w L), więc lepiej by wyglądało, żeby się linie zgrywały. I zastanawiam się, czy nie wywalić zmywarki na drugi ciąg, żeby były same fronty szufladowe w linii...

Dobra, nie truję Ci już tutaj - może sklecę jakiś projekt i wrzucę w odpowiednim wątku ;)

Wszystkiego dobrego, dużo szczęścia w nowym domku :bye:

• 5 weeks później...
  • 4 weeks później...