Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

A nam dzisiaj właśnie mija PÓŁ Roku jak zamieszkaliśmy w naszym szaraku.

Czas na małe podsumowanie ;)

Ten dom to naprawdę to co chcieliśmy. Opłaca się przemyśleć wiele spraw na etapie projektu, bo wówczas można wprowadzać zmiany które najbardziej nam odpowiadają i jesteśmy z nich zadowoleni.

Uwielbiamy nasz dom i naprawdę uważamy, że jest dopracowany, choć:

- nachodzimy się na trasie kuchnia - pokoje dzieciaków - ale cieszę się, że nie zrobiliśmy przejścia na korytarz w jadalni - byłoby bliżej, ale na pewno gorzej,

- młodszy synek nigdy nie mówi "idę do mamy" tylko "idę szukać mamy" :)

- teraz kupilibyśmy inny piec do kotłowni - ten jednak nie jest dopracowany i są z nim problemy, choć na opał wybralibyśmy pellet tak jak teraz bo z niego jesteśmy zadowoleni,

- i na koniec trochę żartem: " Komu zachciało się domu pod lasem, jedynego w okolicy jak prawie codziennie są takie mega burze !!!!" Kurde nieraz mam stracha...

Ale jest dużo, dużo więcej plusów i z tego powodu jesteśmy naprawdę zadowoleni z naszego szaraka.

Przede wszystkim uwielbiam:

- moją spiżarnię przy kuchni

- suwane drzwi kuchnia - salon

- przejście do naszej łazienki przez garderobę

- plastikowe ;) panele u chłopaków w łazience. Aniu ;) są naprawdę świetne i mimo lania na nich wody przez moich chłopaków w ilościach nieprzepisowych ;) są jak nowe i wymagają naprawdę minimalnego nakładu pracy,

- moją kuchnię z IKEA z przemyślanym układem szafek - jest naprawdę wygodna w użytkowaniu

- 2 tarasy - zawsze na jednym z nich jest słońce/cień

Teraz powoli czas na ogród, podjazdy, ścieżki..... czas się za to zabrać...

Edytowane przez atika

• 2 weeks później...

Mam prośbę...

Nie mam pomysłu na stół w jadalni.

Stół (a właściwie 2 połączone) są białe, na wysoki połysk. szer. 90cm. długość 320cm.

Poszukuje czegoś ciekawego by je "nakryć". Podrzućcie proszę jakieś pomysły na ozdobę tej białej powierzchni.

A jak wyglądają Wasze stoły w jadalni "na co dzień" ??

Chyba aby nie myśleć "kiedy w końcu mała się urodzi" zajmuję się szukaniem dodatków.

I znowu prośba.

Nadal (aż wstyd) nie mam lustra i górnej lampy w łazience. Macie coś fajnego i pasującego i bez zabójczej ceny ??

Dla przypomnienia łazienka i miejsce na lustro:

http://foto2.m.onet.pl/_m/6b3c73df209dfce61eaa1a21e456c19e,10,19,0.jpg

Asiula, ja na stole w jadalni mam taki długi wąziutki bieżnik i na tym świecznik z ozdobnymi świecami. Jak dorwę aparat to Ci na maila fotę podeślę.

W tej łazience to bym taką lampę widziała jak ma lasche - taki jakby kinkiet z fabryki :) Na pewno wiesz, o którą chodzi. Z lustrem nie pomogę, bo sama nie mam pomysłu.