Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

My nadal 2 w 1.

Co do wtorku - wyraźnie powiedziałam - ale chyba mała się na kalendarzu nie zna ;)

Nowy dzień, nowy miesiąc - będzie sierpniowa panna....

A tak już niewesoło - można dostać depresji przedporodowej ?? bo po to można, a przed ?? bo chyba mam doła.

Można, można dostać. Ja też miałam. Syna przenosiłam 10 dni, wody zdąrzyły odejść, a on i tak za pierona nie chciał się urodzić.

Do sierpniowej panny jeszcze trochę czasu i raczej się córka na nią nie załapie. Poprostu charakterna Lwica, pokazuje kto tu rządzi :lol2:

Czyli przedporodowa depresja możliwa......

Muszę się poprawić z tą panną - chodziło mi po prostu o sierpniową dziewczynkę - do "panny" to ja w życiu nie pozwolę jej siedzieć w brzuchu !!

Asia, Ty masz wszystkie sufity podwieszane... Dawałaś gdzieś jakąś lampę sufitową/żyrandol? Mój mąż boi się powiescić Caboche w sypialni (plafon waży 5 kg), bo twierdzi, że zleci razem z sufitem :sick:

my w miejscach, gdzie mają wisieć lampy na poddaszu (sufit GK) mamy porobione wzmocnienia z płyty osb...

Asia, Ty masz wszystkie sufity podwieszane... Dawałaś gdzieś jakąś lampę sufitową/żyrandol? Mój mąż boi się powiescić Caboche w sypialni (plafon waży 5 kg), bo twierdzi, że zleci razem z sufitem :sick:

Aniu - tak mam wszędzie sufity na stelażach, ale nie mam ciężkich lamp. Najcięższa waży 2 kg - wiec sporo mniej.

Pewnie najlepiej byłoby się podhaczyć pod stelaż - ale znając życie łatwiej w niego trafić jak nie chcesz niż jak chcesz. U nas jakoś nie chcieliśmy w łazience chłopaków, a Bartek 3 razy trafiał ;)

Najlepiej byłoby trafić jeszcze w skrzyżowanie stelaża - byłoby najpewniej. Ale jak to zrobić - chyba tylko na wyczucie.

No i najlepsze byłyby te wzmocnienia o których pisze Esiak - ale na Twoim etapie to już za późno.

My jeśli chcielibyśmy jakąś cięższą lampę powiesić mąż się zobowiązał wejść na strych i wówczas przykręcać wzmocnienie albo kołki bezpośrednio do belek wiązara. Ale u nas tak się da.

Edytowane przez atika

Asia, dzięki. Zdecydowaliśmy powiesić lampę gdzie indziej (jakoś nie pasowały mi te kinkiety nad łóżkiem w sypialni :no: ), ale i tak na suficie regips więc już zdecydowaliśmy, że mąż wejsdzie na strych i albo wkręci się w legar, albo da jakieś wzmocnienie jeśli akurat miejsce wkrętu wypadnie na "gołym" regipsie.

P.S. Stelaż można wyszukać magnesem ;)

Asia, dzięki. Zdecydowaliśmy powiesić lampę gdzie indziej (jakoś nie pasowały mi te kinkiety nad łóżkiem w sypialni :no: ), ale i tak na suficie regips więc już zdecydowaliśmy, że mąż wejsdzie na strych i albo wkręci się w legar, albo da jakieś wzmocnienie jeśli akurat miejsce wkrętu wypadnie na "gołym" regipsie.

P.S. Stelaż można wyszukać magnesem ;)

Właśnie tak myślałam czy chcesz je wieszać na parterze, czy na poddaszu - bo jeśli można wejść na strych, to rzeczywiście nie powinno być problemu.

Czyli co z Caboche ? idzie do sypialni czy nie ?

Na parterze nie ma problemu, bo mamy lany strop. Poddasze w regipsach.

Nie, nie idzie do sypialni :no:

Kinkiety idą na klatkę schodową, bo mam akurat dwa, a plafon na górny korytarz. Ładnie się to wszystko zgra. Jeden kinkiet już wisi i pięknie świeci. Akurat tak, jak trzeba na klatce - nie za mocno, daje fajną poświatę, a kryształki dają super grę światła. Wieczorem pewnie jeszcze ładniej będzie :)