atika 31.07.2012 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Ja tylko napiszę, że jak na razie nic sie nie dzieje.... chyba moje przeczucia były mylne.... niby wtorek nadal trwa... ale chyba "wróżka" ze mnie żadna Przynajmniej szampan bardziej się schłodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.07.2012 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Asiula, trzymam kciuki mooooooocno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 31.07.2012 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Ucha do góry! Też trzymam kciuki żeby to było dziś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.07.2012 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Asiu, jak tam? Trzymasz się? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 31.07.2012 19:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Hej Niestety nadal 2 w 1... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 31.07.2012 19:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Asia, a powiedziałaś wyraźnie małej o który wtorek chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 31.07.2012 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2012 Asia, a powiedziałaś wyraźnie małej o który wtorek chodzi No właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.08.2012 05:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 No, dziewczyny, bo środę mamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 01.08.2012 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 My nadal 2 w 1. Co do wtorku - wyraźnie powiedziałam - ale chyba mała się na kalendarzu nie zna Nowy dzień, nowy miesiąc - będzie sierpniowa panna.... A tak już niewesoło - można dostać depresji przedporodowej ?? bo po to można, a przed ?? bo chyba mam doła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 01.08.2012 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Można, można dostać. Ja też miałam. Syna przenosiłam 10 dni, wody zdąrzyły odejść, a on i tak za pierona nie chciał się urodzić. Do sierpniowej panny jeszcze trochę czasu i raczej się córka na nią nie załapie. Poprostu charakterna Lwica, pokazuje kto tu rządzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 01.08.2012 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Można, można dostać. Ja też miałam. Syna przenosiłam 10 dni, wody zdąrzyły odejść, a on i tak za pierona nie chciał się urodzić. Do sierpniowej panny jeszcze trochę czasu i raczej się córka na nią nie załapie. Poprostu charakterna Lwica, pokazuje kto tu rządzi Czyli przedporodowa depresja możliwa...... Muszę się poprawić z tą panną - chodziło mi po prostu o sierpniową dziewczynkę - do "panny" to ja w życiu nie pozwolę jej siedzieć w brzuchu !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.08.2012 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Asia, Ty masz wszystkie sufity podwieszane... Dawałaś gdzieś jakąś lampę sufitową/żyrandol? Mój mąż boi się powiescić Caboche w sypialni (plafon waży 5 kg), bo twierdzi, że zleci razem z sufitem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.08.2012 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Asia, Ty masz wszystkie sufity podwieszane... Dawałaś gdzieś jakąś lampę sufitową/żyrandol? Mój mąż boi się powiescić Caboche w sypialni (plafon waży 5 kg), bo twierdzi, że zleci razem z sufitem my w miejscach, gdzie mają wisieć lampy na poddaszu (sufit GK) mamy porobione wzmocnienia z płyty osb... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.08.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Esiak, ja wyczytałam też, że można magnesem sprawdzić, gdzie idzie profil od płyty KG i do profila przykręcać, ale męża jakoś to nie przekonuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.08.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Esiak, ja wyczytałam też, że można magnesem sprawdzić, gdzie idzie profil od płyty KG i do profila przykręcać, ale męża jakoś to nie przekonuje no tak nie bardzo, bo profile są aluminiowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 01.08.2012 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 (edytowane) Asia, Ty masz wszystkie sufity podwieszane... Dawałaś gdzieś jakąś lampę sufitową/żyrandol? Mój mąż boi się powiescić Caboche w sypialni (plafon waży 5 kg), bo twierdzi, że zleci razem z sufitem Aniu - tak mam wszędzie sufity na stelażach, ale nie mam ciężkich lamp. Najcięższa waży 2 kg - wiec sporo mniej. Pewnie najlepiej byłoby się podhaczyć pod stelaż - ale znając życie łatwiej w niego trafić jak nie chcesz niż jak chcesz. U nas jakoś nie chcieliśmy w łazience chłopaków, a Bartek 3 razy trafiał Najlepiej byłoby trafić jeszcze w skrzyżowanie stelaża - byłoby najpewniej. Ale jak to zrobić - chyba tylko na wyczucie. No i najlepsze byłyby te wzmocnienia o których pisze Esiak - ale na Twoim etapie to już za późno. My jeśli chcielibyśmy jakąś cięższą lampę powiesić mąż się zobowiązał wejść na strych i wówczas przykręcać wzmocnienie albo kołki bezpośrednio do belek wiązara. Ale u nas tak się da. Edytowane 1 Sierpnia 2012 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.08.2012 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Asia, dzięki. Zdecydowaliśmy powiesić lampę gdzie indziej (jakoś nie pasowały mi te kinkiety nad łóżkiem w sypialni ), ale i tak na suficie regips więc już zdecydowaliśmy, że mąż wejsdzie na strych i albo wkręci się w legar, albo da jakieś wzmocnienie jeśli akurat miejsce wkrętu wypadnie na "gołym" regipsie. P.S. Stelaż można wyszukać magnesem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 01.08.2012 14:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Asia, dzięki. Zdecydowaliśmy powiesić lampę gdzie indziej (jakoś nie pasowały mi te kinkiety nad łóżkiem w sypialni ), ale i tak na suficie regips więc już zdecydowaliśmy, że mąż wejsdzie na strych i albo wkręci się w legar, albo da jakieś wzmocnienie jeśli akurat miejsce wkrętu wypadnie na "gołym" regipsie. P.S. Stelaż można wyszukać magnesem Właśnie tak myślałam czy chcesz je wieszać na parterze, czy na poddaszu - bo jeśli można wejść na strych, to rzeczywiście nie powinno być problemu. Czyli co z Caboche ? idzie do sypialni czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.08.2012 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Na parterze nie ma problemu, bo mamy lany strop. Poddasze w regipsach. Nie, nie idzie do sypialni Kinkiety idą na klatkę schodową, bo mam akurat dwa, a plafon na górny korytarz. Ładnie się to wszystko zgra. Jeden kinkiet już wisi i pięknie świeci. Akurat tak, jak trzeba na klatce - nie za mocno, daje fajną poświatę, a kryształki dają super grę światła. Wieczorem pewnie jeszcze ładniej będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 01.08.2012 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2012 Jak już pisałem stelażu nie wykryjesz magnesem bo jest aluminiowy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts