anna-maria3 31.05.2011 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Gratuluję stanu zero Ostatnio pracy mam dużo więc na FM mało bywam, ale odezwę się na prv jak znajdę dłuższą chwilę Skarpa imponująca - to chyba najlepsze wyjście. Panele super - sama mam na nie chrapkę, tylko że już sobie jasne zaplanowałam... Ale może gdzieś je upchnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 31.05.2011 08:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 queene - wiem, wiem, że trawa to zły pomysł - wiec skarpa będzie obsadzona - mam już dłuuugą listę roślin które sie nadają na to bardzo słoneczne miejsce, są nie za wysokie i fajne na skarpy. Coś z niej wybiorę. Aniu - właśnie chciałam do Ciebie pisać maila - bo tak cichutko bez Ciebie. Jak znajdziesz chwilę to się odezwij. A te szare panele są naprawdę ładniutkie. Gdzieś miejsce znajdziesz. Ładny jaśniejszy szary - to Dąb Toskania z Krono Orginal http://www.dompodlog.pl/product_picture/fill_360x300/c4f31a0caf904e7460f5de58fece6b2a.jpg Ja bym chciała je do chłopaków. Cena ok. 30zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 31.05.2011 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 skoro juz masz zaplanowaną tą skarpe to powiedz - dajesz jakąś włóknine dla wzmocnienia czy siatke ? albo folie ? ja myslałam o czyms takim mniej wiecej:http://maly-ogrodnik.pl/wp-content/uploads/2009/07/skalniak-1.jpg jedna skarpa bedzie od południa wiec tam pewnie jakis skalniak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 31.05.2011 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 queene- dzięki za fotkę. Bardzo ładnie. jeśli masz coś jeszcze ładnego - śmiało wklejaj. Mój mąż też chce iść bardziej w skalniak, ja jeszcze nie wiem czy "kamienie" czy coś innego. Fajnie wyglądają takie podkłady betonowe, murki ceglane, ale nie wiem jak z ich trwałością...Ja mam 19mb tej skarpy, wszystko od południa więc bardzo słonecznie. aha w planach ma byś włóknina...ale wiesz u mnie jeszcze trochę czasu minie zanim dojdzie do tworzenia skarpy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 31.05.2011 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 no to kilka moich zapisanych obrazków:http://file.favore.pl/store/2008/10/20/17/23506_1224515761430.jpghttp://bi.gazeta.pl/im/0/2512/z2512720X,Wyzsza-skarpe-mozna-umocnic--kilkoma-niskimi-murkami.jpghttp://forester.info.pl/wp-content/uploads/2009/02/DSCF3501.jpg jest jeden minus takich skalniaków....żmije lubiące gnieździc sie miedzy kamieniami ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 31.05.2011 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 dzięki. Ten ostatni też mam. Ten pierwszy chyba najbliższy mojej wizji. Ja mam za płotem las - tam żmije chyba będą wolały przebywać, niż na mojej skarpie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.06.2011 13:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 (edytowane) Niestety klienci na nasz dom wycofali się w ostatniej chwili, tłumacząc się nieotrzymaniem kredytu jaki chcieli.... Więc chcąc nie chcąc musimy na czas bliżej nieokreślony wstrzymać naszą budowę. Oby nowi klienci znaleźli się jak najszybciej ... Więc w związku z przerwą budowlaną w najbliższym czasie wklejać będę inspiracje różne, różniste by nie zapomnieć i by nie pogrzebać wątku na amen. Aha a z tematów budowlanych - po obejrzeniu okien MS zauroczyły mnie MS evolution - technicznie rewelacja, a wizualnie super, proste, kanciaste, takie jak chciałam. Wiec chyba wybór dokonany. Szkoda tylko ze to najdroższa z możliwych opcji w MS... Aniu - zobacz sobie te okna - jestem pewna, ze Ci się spodobają w swojej "kanciastości" http://www.ms.pl/var/ms/storage/images/media/images/zdjecia_produktowe/okna_pvc/ms_evolution_classic_pvc/54973-1-pol-PL/ms_evolution_classic_pvc_medium.jpg Edytowane 3 Czerwca 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 03.06.2011 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 A fotki jakieś cyknęłaś tym oknom? I jak z kolorami? Jest ten "nasz"? Aha, napisz też jak cenowo. Możesz na prv podesłać wycenę Szkoda, że ze sprzedaży na razie nic nie wyszło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.06.2011 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2011 Aniu - większość napisałam na maila - tu dodam o kolorach. Oczywiście mają nasz antracyt - i to w 2 wersjach. Pierwsza taka "struktura drewna", czyli takie drapane kreseczki. Druga zupełnie gładka - choć nazywa sie skórka pomarańczowa. Jest z lekkim połyskiem - przynajmniej tak wyglądała na próbce. I fajnie się składa bo będzie bardzo dobrze pasować do bram i drzwi Titan Metalic z Hormana. Mają jeszcze 2 kolory szarości. Jeden naprawdę bardzo ładny - ale będzie problem z doborem drzwi i bramy w takim kolorze z Hormana - a z nich z wiadomych względów nie zrezygnuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 05.06.2011 04:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Atika a to pech, trzymam kciuki za znalezienie nowego klienta zatem co do okien to u nas montaż za miesiąc, zdam relację z jakości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 05.06.2011 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2011 Dzięki lipka. Przydadzą się. A relację oczywiście zdawaj i to fotorelację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 16.06.2011 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 W końcu mogę napisać maila na którego dłuugo czekałam. :wave:SPRZEDAJEMY DOM ! Dzisiaj podpisaliśmy umowę przedwstępną, za ok. 2 tygodnie ostateczną-notarialną... Będą pieniądzę będzie budowanie wymarzonego domku !!!!..... Czeka nas bardzo gorący okres wyprowadzkowo - budowlany. Mam nadzieję, ze nie zwariujemy i wszystko da się zgrać. W poniedziałek jadę do Odolanowa zamówić Wiązary od Burkietowicza Planowany montaż po 18 a przed 30 lipca. Nawet nie wiecie jak sie cieszę.... PS. Lipka, Ania kciuki pomogły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.06.2011 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Gratulacje!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 16.06.2011 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 gratuluje i zazdroszcze.....ja ciągle bujam sie z moim mieszkaniem i kasy brakuje, została ostatnia transza a co potem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 16.06.2011 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 queene, myszonik - dzięki queene - to ja w takim razie trzymam kciuki za sprzedaż Twojego mieszkania !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 17.06.2011 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 gratuluję moje mieszkanie też jeszcze nie sprzedane ale po prawdzie to idealnie by było gdyby sie sprzedało pod koniec roku dopiero więc mnie to nie martwi póki co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 17.06.2011 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 lipka Dzięki. A co tam u Was na budowie ?? Masz jakieś nowe zdjęcia ?? bo w dzienniku pusto ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 17.06.2011 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Atika u nas chwilowy przestój, szef naszej ekipy miał wypadek, gumówka mu udo przeorała, był w szpitalu, kombinuje coś dla nas na przyszły tydzień, ale co z tego wyjdzie zobaczymy, oby sie pozbierał na tyle żeby dyrygować chociaż, bo okna maja przyjechac pod koniec miesiąca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 17.06.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 Witam , podglądam i się edukuję, bo za niedługo czeka mnie to samo, przynajmniej dowiem się czego można się spodziewać. Dom zapowiada się ciekawie, parterowy , czy poddasze użyteczne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 17.06.2011 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2011 lipka - współczuję szefowi i Wam, niewesoła sprawa A dach macie na takim etapie jak w dzienniku czy coś dalej ?? Witam ulciapulcia. Podglądaj ile chcesz. Dom parterowy, bez poddasza użytkowego. Dach będzie z wiązarów, w wolnych przestrzeniach spokojnie będzie można stanąć i w tych miejscach planujemy składowisko kartonów z zabawkami, ciuchami, itp, czyli wszystkim tym czego w domu zawsze pełno, a nie ma gdzie wsadzić Jeśli będziesz miała jakies pytania - pisz na pewno, jak mi wiedza na to pozwoli, odpowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts