Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

queene - wiem, wiem, że trawa to zły pomysł - wiec skarpa będzie obsadzona - mam już dłuuugą listę roślin które sie nadają na to bardzo słoneczne miejsce, są nie za wysokie i fajne na skarpy. Coś z niej wybiorę.

Aniu - właśnie chciałam do Ciebie pisać maila - bo tak cichutko bez Ciebie. Jak znajdziesz chwilę to się odezwij.

A te szare panele są naprawdę ładniutkie. Gdzieś miejsce znajdziesz.

Ładny jaśniejszy szary - to Dąb Toskania z Krono Orginal

http://www.dompodlog.pl/product_picture/fill_360x300/c4f31a0caf904e7460f5de58fece6b2a.jpg

Ja bym chciała je do chłopaków. Cena ok. 30zł.

queene- dzięki za fotkę. Bardzo ładnie. jeśli masz coś jeszcze ładnego - śmiało wklejaj. Mój mąż też chce iść bardziej w skalniak, ja jeszcze nie wiem czy "kamienie" czy coś innego. Fajnie wyglądają takie podkłady betonowe, murki ceglane, ale nie wiem jak z ich trwałością...

Ja mam 19mb tej skarpy, wszystko od południa więc bardzo słonecznie.

aha w planach ma byś włóknina...ale wiesz u mnie jeszcze trochę czasu minie zanim dojdzie do tworzenia skarpy.

Niestety klienci na nasz dom wycofali się w ostatniej chwili, tłumacząc się nieotrzymaniem kredytu jaki chcieli.... Więc chcąc nie chcąc musimy na czas bliżej nieokreślony wstrzymać naszą budowę. :cry:

Oby nowi klienci znaleźli się jak najszybciej ...

Więc w związku z przerwą budowlaną w najbliższym czasie wklejać będę inspiracje różne, różniste by nie zapomnieć i by nie pogrzebać wątku na amen.

Aha a z tematów budowlanych - po obejrzeniu okien MS zauroczyły mnie MS evolution - technicznie rewelacja, a wizualnie super, proste, kanciaste, takie jak chciałam. Wiec chyba wybór dokonany. Szkoda tylko ze to najdroższa z możliwych opcji w MS...

Aniu - zobacz sobie te okna - jestem pewna, ze Ci się spodobają w swojej "kanciastości" :)

http://www.ms.pl/var/ms/storage/images/media/images/zdjecia_produktowe/okna_pvc/ms_evolution_classic_pvc/54973-1-pol-PL/ms_evolution_classic_pvc_medium.jpg

Edytowane przez atika

Aniu - większość napisałam na maila - tu dodam o kolorach.

Oczywiście mają nasz antracyt - i to w 2 wersjach.

Pierwsza taka "struktura drewna", czyli takie drapane kreseczki. Druga zupełnie gładka - choć nazywa sie skórka pomarańczowa. Jest z lekkim połyskiem - przynajmniej tak wyglądała na próbce. I fajnie się składa bo będzie bardzo dobrze pasować do bram i drzwi Titan Metalic z Hormana.

Mają jeszcze 2 kolory szarości. Jeden naprawdę bardzo ładny - ale będzie problem z doborem drzwi i bramy w takim kolorze z Hormana - a z nich z wiadomych względów nie zrezygnuję ;)

• 2 weeks później...

W końcu mogę napisać maila na którego dłuugo czekałam.

:wave:SPRZEDAJEMY DOM !:wave:

Dzisiaj podpisaliśmy umowę przedwstępną, za ok. 2 tygodnie ostateczną-notarialną...

Będą pieniądzę będzie budowanie wymarzonego domku !!!!.....

Czeka nas bardzo gorący okres wyprowadzkowo - budowlany.

Mam nadzieję, ze nie zwariujemy i wszystko da się zgrać.

W poniedziałek jadę do Odolanowa zamówić Wiązary od Burkietowicza ;)

Planowany montaż po 18 a przed 30 lipca.

Nawet nie wiecie jak sie cieszę....:D

PS. Lipka, Ania kciuki pomogły ;)

lipka - współczuję szefowi i Wam, niewesoła sprawa :(

A dach macie na takim etapie jak w dzienniku czy coś dalej ??

Witam ulciapulcia. Podglądaj ile chcesz. Dom parterowy, bez poddasza użytkowego. Dach będzie z wiązarów, w wolnych przestrzeniach spokojnie będzie można stanąć i w tych miejscach planujemy składowisko kartonów z zabawkami, ciuchami, itp, czyli wszystkim tym czego w domu zawsze pełno, a nie ma gdzie wsadzić ;) Jeśli będziesz miała jakies pytania - pisz na pewno, jak mi wiedza na to pozwoli, odpowiem.