atika 22.06.2011 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 To dobrze, że ekipa wróciła. A ja właśnie chciałam Cię pytać jak wykonawcy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 27.06.2011 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2011 dziękuj bardzo za dokladne infi jak z dachem?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 28.06.2011 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Odkopuję wątek. Znowu nie mam powiadomień Wiązary zamówione. Zaliczka 25% wpłacona. Wstępnie umówiony termin 25-26 lipiec. Budowlańcy maja zacząć stawiać ściany zewnętrzne 11 lipca. Działamy va bank - bo nie mamy jeszcze kasy na mury, ale mam nadzieję, wszystko uda się zgrać. Ekipa potwierdziła że w 2 tygodnie spokojnie się ze wszystkim wyrobią. Najgorsze, że 25-26 lipca będziemy jeszcze na wakacjach więc będę musiała poprosić szefa ekipy by był w pierwszy dzień i wszystko zgrał z wiązarami. Wracamy 27 wiec już kawałek daszku będzie Planowany montaż wiązarów 5 dni. Po wiązarach mają Panowie budowlańcy postawić wszystkie ścianki wewnętrzne i komin. A na 16 sierpnia umówiony jest dekarz Więc chyba mogę na ok 10 września zamawiać montaż okien, oraz bram garażowych i drzwi zewnętrznych ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 28.06.2011 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 No to się będzie działo Szkoda tylko, że ominie Was oglądanie, jak wszystko rośnie, bo "na gotowe" przyjedziecie Ale za to wypoczniecie i zbierzecie siły na wykańczanie, co by Was nie wykończyło A z oknami zdecydowałaś ostatecznie? MS? Ja dostałam namiar na fajny salon w Zielonej Górze i jak już dach będzie się robił to podjadę tam i mam nadzieję, że jakieś decyzje zapadną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 28.06.2011 10:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 A teraz trochę tego co będzie. Dachówka Nelskamp NIBRA F7 - kolor czerń stara angobowana. Leży ta dachówka u mnie od kilku miesięcy i niezmiennie mi się podoba, zarówno w słońcu jak i w deszczu. http://i1.fmix.pl/fmi992/8f55f5c70022361c4dec62a0/zdjecie.jpg to ta po lewej stronie. Mokra od deszczu. Drzwi wejściowe - również moja niezmienna miłość - Hoermann. http://www.thegaragedoorcentre.co.uk/UserFiles/Image/Hormann%20Thermo%20Pro/TPA_700_200wide.jpg w kolorze Titan metalic 1000x2100 2 bramy garażowe również z Hoermanna - 2500x2150 w kolorze Titan Metalic. Okna z firmy MS. Tytanowe Termo w kolorze RAL 7016 gładkie (nie będzie efektu takich kreseczek jak na drewnie) i z minimalnym połyskiem. Więc idealnie ta okleina pasuje do tej Titan Metalic z Hoermanna. Biorę jeszcze pod uwagę okna - nowość - MS evolution. Mają prawie takie same parametry, jednak są bardziej kanciaste - co mi bardziej odpowiada. Jednak różnica w cenie prawie 4 tys. więc jeszcze sie zastanawiamy. Pewnie decyzja zapadnie na miejscu w salonie, tuż przed zamówieniem. Rynny - najprawdopodobniej będą stalowe, grafitowe galeco. A my powoli się pakujemy i jesteśmy przerażeni ilością tego co zebrało się przez kilka lat w domu.... Wstępnie jesteśmy umówieni na zdanie kluczy na 20 lipca !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 28.06.2011 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 No to będę się czuła jak u siebie w domu Dopiero w środku będzie inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 28.06.2011 10:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 No tak Aniu W końcu podzielasz moją miłość do drzwi Hoermanna i dachówki F7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 28.06.2011 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Wklejam lampę - dla pamięci. W kuchni by mi przypasowała. http://i1.fmix.pl/fmi26/395c4fe70013e0414e09bcd0/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 28.06.2011 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 To Achille Castiglioni LOT495. Na cenę jeszcze się nie natknęłam, ale może to i lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 28.06.2011 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 Znalazłam. Lampa inspirowana model "frisbi" - 877zł. w promocji - przeceniona z 1297. Ceny oryginału szukać nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 28.06.2011 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2011 O widzisz, to do przełknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 29.06.2011 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Atika zamawiałaś już może kominy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 29.06.2011 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Atika zamawiałaś już może kominy? Jeszcze nie. Czekam na wielki moment podpisania umowy sprzedaży domu i na kasę. Dopiero po tym będę zamawiać. Na razie jesteśmy bez kasy. Wszystko poszło na zaliczkę na dach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 29.06.2011 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 no to pięknie sie zapowiada, kiedy ja tak będę mogła terminami operować te cholerne pozwolenia:( a co do drzwi wejściowych to ja w ogóle nie mam pomysłu. też będę wybierać z tej firmy ale żadne nie wpadły mi w oko. chcę proste, z jedną podłużną szybą, bez dodatkowych zdobień ,a takich tam ni ma:(, no to udanego pakowania, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 30.06.2011 12:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 (edytowane) I jeszcze sobie wkleję drzwi wewnętrzne które będą. Do wszystkich pokoi, do łazienek (tych z drzwiami z korytarza) i w przejściu wiatrołap/korytarz http://www.dd-company.pl/sklep/galerie/d/drzwi-dre-vetro-wzor-vet_1772.jpg Vetro z DRE w okleinie Dąb Szary Ryfla. taki: http://www.multiform.pl/images/assortment_classification/s2/dab-szary-ryfla.jpg Trochę się obawiałam tych szyb przy dzieciakach, ale Pan zapewnia mnie ze mają szybę podwójną, zbrojoną z dodatkową taśmą wzmacniającą w środku. Podobno bardzo wytrzymałe. zobaczymy. Zależało mi na przeszkleniach, gdyż w korytarzu nie ma okna, a dzięki szybą będzie doświetlony choć trochę przez światło z pokoi. Między kuchnią a salonem będą drzwi suwane chowane w kasetę. Najprawdopodobniej białe z szybą.Chyba coś takiego: http://www.swiat-stolarki.pl/_uploads/thumb/piano3dre_jpg_400_100_forcewidth.jpg I takie same planujemy jako suwane, ale w systemie naściennym z obu stron garderoby, czyli sypialnia/garderoba + garderoba/łazienka nasza, oraz takie też drzwi do spiżarni. Edytowane 30 Czerwca 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 30.06.2011 12:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Najchętniej zrobiłabym suwane też te Verde, ale ich niestety nie robią jako suwane, bo nie pasuje coś z prowadnicami. Chyba że jakieś szklane drzwi jako suwane do kuchni .... Tylko kto mi je wykona w cenie nie powalającej na kolana. Jestem zadowolona - wynegocjowałam dobre ceny na YTONG, nadproża, itd Będzie taniej niż w kosztorysie i to o 20% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 30.06.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 Atika drzwi szklane i do tego jeszcze suwane do tanich nie należą, ale niestety i szkło i okucia są drogie, do tego montaż jest trudny i nie wybacza błędów więc super tanie oferty mogą się okazać super wpadkami sama mam zaplanowane drzwi przesuwane między kuchnią a salonem, ale że szewc bez butów chodzi to nie wiem kiedy się ich dorobię tyle, że mi na nich aż tak nie zależy, to mąż chce mieć kuchnię zamkniętą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 30.06.2011 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 U mnie tak samo. To mąż chce zamkniętą kuchnię, ja nie za bardzo. W ramach kompromisu robimy suwane. I będą prawie cały czas otwarte. Zamykane przy ekstremalnym gotowaniu. Mąż nie wierzy, że mu wentylacja mechaniczna zapachy wciągnie i chce drzwi. Bo on sobie lubi coś posmażyć o 23 , a że mamy kuchnię otwartą, to w naszym obecnym domu śmierdzi na piętrze w pokojach "kotletami" w nowym chce tego uniknąć. szklane to rzeczywiście droga impreza. Pewnie zostaniemy przy tych co wkleiłam, tym bardziej że w większości mają być schowane w kasecie. Lipka - rozumiem, że Wy robicie zawodowo drzwi suwane ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 30.06.2011 13:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 tak, robimy wszelkiego rodzaju zabudowy szklane (drzwi, ściany, kabiny, balustrady i inne ) my też wentylacje mechaniczną mieć będziemy, ale mąż tez ma taką alergię na zapachy kuchenne, że dodatkowo będzie wyciąg z wyprowadzeniem smrodków bezpośrednio na dwór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 30.06.2011 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2011 tak, robimy wszelkiego rodzaju zabudowy szklane (drzwi, ściany, kabiny, balustrady i inne ) Dobrze wiedzieć A sprzedajecie też takie szyby do kominków, a przynajmniej takie na wysoką temperaturę ?? Bo ja mam pewien pomysł, ale nawet nie wiem kogo się poradzić czy to co zrodziło się w mojej głowie "się da" Od kogo kupujecie swoją WM - z jakim reku robicie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts