anna-maria3 12.07.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Dostałam wycenę... Galeco około 6000. Lindab u mnie w Zielonej Górze po zweryfikowaniu ilości sztucerów 7700. Chyba zwykły tytan cynk wezmę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.07.2011 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 A ja jeszcze jestem za PCV I nawet Pan z tego dek-polu polecał. Mówił, że sam ma od 9 lat białe rynny PCV i nadal sa białe i nic się z nimi nie dzieje... sama nie wiem co wybrać. Poczekam na wycenę i wtedy zapadnie decyzja. Musze na początki sierpnia zamówić. Już sie nie mogę doczekać dzisiejszego popołudnia i jazdy na budowę. Panowie są pełni zapału do pracy. Zobaczymy ile zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 12.07.2011 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Podeślij jakieś zdjęcia z budowy Wiesz, mi wizualnie PCV też nie przeszkadzają, ale teraz mam i widzę jak pękają, jak woda w kilku miejscach na głowę kapie... Kolor jest OK (mamy brązowe Wavina), tylko co do jakości samej rynny mam wątpliwości... Ja jeszcze profilaktycznie o wycenę tytan cynku poprosiłam tam, gdzie mi Lindab wyceniali... W lipcu mamy umowę podpisać i zadatek wpłacić więc też wybrać muszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.07.2011 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Ja mam marleya - od 9 czy prawie 10 lat na dachu. Nic nie pękło, wszystkie łączenia ok. Wypada mi tylko jeden spust z rynny - ale zawsze ten sam, bo ten spust jest co chwilę uderzany. A to junior rowerem wjedzie, a to samochodem uderzy, więc jest to ruszane i pewnie dlatego. Ale poza tym nic nigdzie nie przecieka. Kolor rynien ten sam. Jedynie wypłowiał jeden spust, ale on non stop na słońcu. Ogólnie nie jest źle. Ja jestem zadowolona. Chciałoby się teraz lepiej, ale czy nie będzie to teraz "przerost formy nad treścią??" tym bardziej że kolorystycznie te stalowe wcale do mnie na 100% nie przemawiają. Zdjęcia będą po południu jak zajadę na działkę. sama jeszcze nie widziałam ani kawałka ściany, więc nie mogę sie doczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 12.07.2011 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Chciałoby się teraz lepiej, ale czy nie będzie to teraz "przerost formy nad treścią??" No właśnie... Mi wszyscy dookoła mówią, żeby rynny metalowe brać, ale jak patrzę na cenę to nie wiem, czy gra warta świeczki... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.07.2011 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 tytan-cynk tylko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.07.2011 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Tylko ze mi się tytan cynk nie podoba kolorystycznie. a właściwie nie tyle co nie podoba, ile nie pasuje kolorystycznie do całości... Chyba, że malowany proszkowo - ale cena .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 12.07.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 atika, do całości bardzo pasuje (zobacz sobie domek Hani i Roberta na FM na przykład), tylko zanim spatynuje, jest po prostu brzydki Ja dostałam trzy próbki i niestety żadna mi się nie podobała, chociaż osoba, która próbki przywiozła i widziała rynny w całości powiedziała, że ocynk NIE, ale tytan cynk i tytan cynk patyna wyglądają fajnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.07.2011 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 no właśnie - zanim spatynuje. A ile to trwa ?? I bardzo wątpię by patynowały równo Będę miała rynny w ciapki - a to już mi się nie będzie podobać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 12.07.2011 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 To prawda... Mój architekt opowiadał wczoraj, że jak zobaczył ostatnio tytan cynk na domu to myślał, że to jakaś felerna blacha i kazał ściągać, tak brzydko po deszczu wyglądała. Ale po jakimś czasie już OK. Ja też się boję, że z moim czepialstwem będą mi te nierówne mazy przeszkadzały... Poza tym, chyba wolałabym zoabczyć ładny efekt od razu, a nie po trzech latach na przykład... Wyjściem był Rheinzink, bo był spatynowany w sztucznym środowisku i wyglądał bardzo fajnie, ale cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.07.2011 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Tylko ze mi się tytan cynk nie podoba kolorystycznie. a właściwie nie tyle co nie podoba, ile nie pasuje kolorystycznie do całości... Chyba, że malowany proszkowo - ale cena .... są gotowe spatynowane już w kilku kolorach, dostępne na rynku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.07.2011 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Esiak - masz jakieś namiary, linki, i ceny ?? chyba że to są te co pisała Anna - Rheinzink - ale na te mnie nie stać - bo bym musiała dać za całość ok. 10 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.07.2011 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 takie kolory np są dostępne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.07.2011 10:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 ja mam rynny Zambelli, Dach-Bud ma je w ofercie, zadzwoń niech wycenią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 12.07.2011 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Esiak, a jesteś w stanie powiedzieć, jak cenowo? Ile na przykład za mb rynny 150? Albo ile narożnik jakieś porównanie by było... RAL 7016 byłby super Edit: ATy który kolor masz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.07.2011 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 ja mam zwykły tytan-cynk, a rynny wyszły coś koło 2500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 12.07.2011 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 A masz w takim razie jakieś zdjęcia gdzie widać kolor? 2500? A ile masz mb? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 12.07.2011 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Dzwoniłam... koszt tytan cynku w kolorze jest 2 razy taki jak gołowalcowanego. Pan mówi, że gołowalcowany szarzeje po 2-3 miesiącach od wystawienia na powietrze. atika, ja nie wiem, czy chcę dopłacać do koloru. Cholera, gdyby to było kilkaset złotych, a to jest dobrych kilka tysięcy Przykładowo blacha gołowalcowana (arkusz) kosztuje 120 zł, a antracyt 240 zł za taki sam kawałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.07.2011 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 Ten dek-pol, który właśnie mi wycenia rynny też ma Zambelli - zaraz zadzwonię dopytam. Ten Antracyt jest super. edycja: Aniu nie pocieszę Cię. Te zambellini patynowane na RAL7016 - kosztują ok. 2 x więcej niż te wyceniane dla nas Lindab, Galeco. Więc odpada Pan powiedział, że zaraz po miedzi to jest najdroższa opcja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.07.2011 10:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2011 pisałyśmy w tym samym czasie..... te same ceny - więc niestety nie do przejścia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts