Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No tak pan powiedział... A mój architekt mówi, że te rynny, które wcześniej chciał zrywać, bo po deszczu jak zardzewiałe wyglądały, teraz ładnie szare są... Ja poczekam na wycenę. Jeśli to będzie do 1000 różnicy, to wolę od razu grafit, ale jeśli sporo mniej (na przykład połowę), to chyba przeproszę się z tytan cynkiem...

myszoni, zerknęłam do dziennika i juz wiem, dlaczego tyle Ci wyszło ;) U nas niestety będzie duża kwota i tyle... Powierchnia dachu duża, rynien prawie 100 mb, ech... atika, nie mamy co porównywać z domami z poddaszem, a już na pewno nie z dachami dwuspadowymi... Edytowane przez anna-maria3

atika, argument koronny podsyłam... I chyba dyskusję skończymy... Że też ja tak późno czasami myślę o niektórych rzeczach :bash: Ja mam u siebie w szeregówce płot cynkowany. Na początku był żywo srebrny, a teraz, po prawie 4 latach, spatynował, a jakże. Wygląda tak...

http://i1.fmix.pl/fmi2331/44e110d2000b7e6f4e1c3946/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi1471/a7769d320009d2d94e1c394e/zdjecie.jpg

I myślę, że dużo jeszcze czasu upłynie, zanim te kolory się ujednolicą...

Szykam przedstawiciela Galeco w mojej okolicy :bash:

Mam wycenę.

z Panem przed wyceną ustalilismy ilosci rynien i rur - bo on jak mówi - od dziecka siedzi w rynnach, a mi jakoś nie do końca wszystko pasowało w projekcie.

Zmniejszy się więc ilość o 1 rynnę spustową co do poprzedniej wyceny. Wygląda to tak.

Rynny Galeco PCV - 3.494,47 zł. (dek-pol)

Rynny Galeco Stal - 4.733,15 zł. (wena)

Rynny Galeco Stal - 4.979,22 zł. (dek-pol)

rynny Lindab Stal - 5.139,33 zł. (dek-pol)

Różnica między Lindab a Galeco nie jest zbyt duża. Wybór więc będzie uzależniony od preferencji wizualnych i dopasowania do dachówki/okien.

Rynny Galeco PCV - 3.494,47 zł. (dek-pol)

Rynny Galeco Stal - 4.733,15 zł. (wena)

Rynny Galeco Stal - 4.979,22 zł. (dek-pol)

rynny Lindab Stal - 5.139,33 zł. (dek-pol)

atika, podeślij mi te wyceny jak możesz, bo mam wrażenie, że pan sobie chce na mnie nieźle zarobić... Wiem, że u mnie będzie ciut drożej, ale CIUT, a nie 3 tysiące!!!

I wyliczyłam sobie jeszcze w oparciu o ilości z Twojej wyceny... U mojego pana miałabyś wycenę na jakieś 6900. Lindab. Czyli pan drogo sobie liczy, oj drogo... I chyba w punkcie wyjścia jesteśmy, bo jeśli za Rheinzink mam zapłacić 10 tysięcy, a za Lindaba 8000, to CHYBA wybrałabym Rheinzink, ale jeśli wycena za Lindaba byłaby na poziomie 6000, to juz bym się grubo zastanowiła...

Edytowane przez anna-maria3

Atika ja jakoś wielce nad rynnami sie nie rozwodziłam, u nas będą pcv w kolorze dachówki zamawiane jak reszta pokrycia dachowego w Kolmaxie w Swarzędzu. Mielismy wycenione dwie wersje tytan-cynk i pvc Nicoll, wybraliśmy Nicoll, bo tytan-cynk najpierw się świeci jak psu jaja, potem patynowieje w plamy a po trzecie droższy, choć u nas różnica w cenie była niewielka chyba ze 3 stówki jedynie.

Pana Michała z Kolmaxu polecam, kompetentny i na niektóre szczegóły nam oczy otworzył, ceny wynegocjowałam z nim bardzo dobre.