myszonik 22.07.2011 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 No to poszalałaś z zakupami, nie ma co:) Poprawy pogody w Twojej urlopowej okolicy życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 22.07.2011 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 No popatrz, lukier... A mi pan z Biskupic mówił, że ta farba jest jak roztopiona czekolada Cieszę się bardzo razem z Wami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.07.2011 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 I jeszcze pytania mam... Macie siatkę wentylacyjną okapu? I z czego macie kosze i blachę na komin? pytasz o wróblówkę..? ja mam blachę aluminiową powlekaną w kolorze brąz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.07.2011 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 atika, będziesz miała membranę dachową? jeśli tak to musowo wszelkie prace gumówką muszą odbyć się dole, pilnuj także aby nie palili papierosów na dachu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 22.07.2011 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Esiak, nie wiem co to jest wróblówka... Mam w wycenie napisane SIATKA WENTYLACYJNA OKAPU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.07.2011 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 pomiędzy okapem a dachówkami zostawia się szczelinę wentylacyjną, aby połać dachu była wentylowana, aby nie zadomowiły się tam ptaki np, przybija się do obróbki blacharskiej tzw. wróblówkę czyli grzebień okapu http://www.wienerberger.pl/images/db/srref/1234508097515.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 22.07.2011 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Nie, nie, pas okapowy to coś innego. Też go mam w wycenie Chodzi o jakąś siatkę wentylacyjną okapu. Ale z tego co widzę, nikt nie wie co to i nikt tego nie ma więc chyba zrezygnuję i tysiączek w kieszeni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.07.2011 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 no bo zamiast wróblówki można dać siatkę wentylacyjną... http://www.wienerberger.pl/images/db/srref/1087584638906.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 22.07.2011 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 kuchnia wpadła mi w oko bo jest chyba zamknięta tak jak moja i rozkład mi się podoba, a Ty masz może spiżarkę ,bo to są chyba jakieś jeszcze jedne drzwi??aha i mam pytanie co do powierzchni do zabudowy, dokładnie chodzi mi o dach, bo aktualnie robię kosztorys i bladego pojęcia nie mam a kierownik budowy powiedział ze 55- 60 tys:( a u Ciebie widzę ładną sumkę. Więc chciałam zapytać jaki masz wielkościowo dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.07.2011 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 kuchnia wpadła mi w oko bo jest chyba zamknięta tak jak moja i rozkład mi się podoba, a Ty masz może spiżarkę ,bo to są chyba jakieś jeszcze jedne drzwi?? aha i mam pytanie co do powierzchni do zabudowy, dokładnie chodzi mi o dach, bo aktualnie robię kosztorys i bladego pojęcia nie mam a kierownik budowy powiedział ze 55- 60 tys:( a u Ciebie widzę ładną sumkę. Więc chciałam zapytać jaki masz wielkościowo dom. powierzchnia zabudowy nie ma nic do rzeczy, powinnaś mieć podaną powierzchnie dachu, wyślij skan połaci dachowej do hurtowni to Ci ładnie wszystko wycenią: WA.SZ.DACH, Dach-Bud Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.07.2011 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 No popatrz, lukier... A mi pan z Biskupic mówił, że ta farba jest jak roztopiona czekolada Cieszę się bardzo razem z Wami o tak. drugi mówił o czekoladzie. Cukiernicy sie znaleźli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 22.07.2011 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 dzięx za info w takim razie idę szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.07.2011 13:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 atika, będziesz miała membranę dachową? jeśli tak to musowo wszelkie prace gumówką muszą odbyć się dole, pilnuj także aby nie palili papierosów na dachu! tak będzie membrana - tyvek ultra. To muszę brać niepalących I pilnować by nie cieli dachówki na dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.07.2011 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 tak będzie membrana - tyvek ultra. To muszę brać niepalących I pilnować by nie cieli dachówki na dachu. tyvek ultra - bardzo dobry wybór, a pilnować będziesz musiała.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.07.2011 13:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 (edytowane) ulciapulcia - ja mam pow. dachu 375m2 - dachówki biorę 385m2 - wiec to robi koszty. Kuchnia jest zamknięta. Tam gdzie dodatkowe drzwi jest rzeczywiście spiżarnia. A z "dziwnych części dachu" mam: pas nadrynnowy, grzebień okapu, kosz aluminiowy. Aniu - wszystkie wyprawki mam z blachy aluminiowej - grafitowej. Edytowane 22 Lipca 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.07.2011 13:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Aniu - tej siatki wentylacyjnej nie mam - ale już się wyjaśniło. Obróbki są z blachy aluminiowej. A rynny zliczę i dam znać. Myszonik - dzieki za życzenia pogody - przydadzą się. ulciapulcia - wyślij skan dachu do wyceny do kilku hurtowni jak radził kolega Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 23.07.2011 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 atika kuchnie tez bedziemy miec podobną tylko u mnie L w drugą stronę w formie półwyspu nawet powierzchnia prawie identyczna tylko szafki wiszące mam nad oknem ( bo niskie, wąskie i długie fajnie bedzie porównac jak będą gotowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 23.07.2011 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 atika, pokaż mężowi łazienkę lady in red - jest biało-czarna i wcale nie jest zimna Doczytałam u queene, że mąż ma takie obawy. Może jak zobaczy, to zmieni zdanie. Poza tym łazienka queene też pewnie będzie skończona zanim swoją zaczniesz robić więc będzie kolejna karta przetargowa, bo też nie będzie zimno... Kurcze, a myślałam, że namówisz męża na te umywalki Roca z grafiką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 23.07.2011 15:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 (edytowane) Powoli pracuje nad biało-czarną łazienką i umywalkami choć ta czarna z IKEA też byłaby ok. Ale wiesz - jak już przeszła ta łazienka ceglana w gościnnym wc i tapeta u chłopaków - to gdzieś sie mąż musi podziać więc na kompromis muszęiść Ale zaraz poszukam tą łazienkę o której piszesz może go przekona. edit - znalazłam łazienkę lady - ładna ale zupełnie nie w guście męża - wiec nawet nie pokazuję - jako karta przetargowa nie przejdzie.... zresztą mój styl to też nie jest więc szukam dalej inspiracji... Jak na razie mąż chce drewno lub panele do naszej łazienki więc nie wiem czy nie ulegnę Edytowane 23 Lipca 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 23.07.2011 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2011 Ale ja od razu wiedziałam, że nie jest w Twoim stylu Chodziło mi tylko o pokazanie kolorystyki, że nie jest zimna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts