Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

kuchnia wpadła mi w oko bo jest chyba zamknięta tak jak moja i rozkład mi się podoba, a Ty masz może spiżarkę ,bo to są chyba jakieś jeszcze jedne drzwi??

aha i mam pytanie co do powierzchni do zabudowy, dokładnie chodzi mi o dach, bo aktualnie robię kosztorys i bladego pojęcia nie mam a kierownik budowy powiedział ze 55- 60 tys:( a u Ciebie widzę ładną sumkę. Więc chciałam zapytać jaki masz wielkościowo dom.

kuchnia wpadła mi w oko bo jest chyba zamknięta tak jak moja i rozkład mi się podoba, a Ty masz może spiżarkę ,bo to są chyba jakieś jeszcze jedne drzwi??

aha i mam pytanie co do powierzchni do zabudowy, dokładnie chodzi mi o dach, bo aktualnie robię kosztorys i bladego pojęcia nie mam a kierownik budowy powiedział ze 55- 60 tys:( a u Ciebie widzę ładną sumkę. Więc chciałam zapytać jaki masz wielkościowo dom.

powierzchnia zabudowy nie ma nic do rzeczy, powinnaś mieć podaną powierzchnie dachu, wyślij skan połaci dachowej do hurtowni to Ci ładnie wszystko wycenią: WA.SZ.DACH, Dach-Bud

atika, będziesz miała membranę dachową? jeśli tak to musowo wszelkie prace gumówką muszą odbyć się dole, pilnuj także aby nie palili papierosów na dachu!

tak będzie membrana - tyvek ultra. To muszę brać niepalących ;)

I pilnować by nie cieli dachówki na dachu.

ulciapulcia - ja mam pow. dachu 375m2 - dachówki biorę 385m2 - wiec to robi koszty.

Kuchnia jest zamknięta. Tam gdzie dodatkowe drzwi jest rzeczywiście spiżarnia.

A z "dziwnych części dachu" mam: pas nadrynnowy, grzebień okapu, kosz aluminiowy.

Aniu - wszystkie wyprawki mam z blachy aluminiowej - grafitowej.

Edytowane przez atika

Aniu - tej siatki wentylacyjnej nie mam - ale już się wyjaśniło. Obróbki są z blachy aluminiowej. A rynny zliczę i dam znać.

Myszonik - dzieki za życzenia pogody - przydadzą się.

ulciapulcia - wyślij skan dachu do wyceny do kilku hurtowni jak radził kolega ;)

atika, pokaż mężowi łazienkę lady in red - jest biało-czarna i wcale nie jest zimna :no: Doczytałam u queene, że mąż ma takie obawy. Może jak zobaczy, to zmieni zdanie. Poza tym łazienka queene też pewnie będzie skończona zanim swoją zaczniesz robić więc będzie kolejna karta przetargowa, bo też nie będzie zimno... Kurcze, a myślałam, że namówisz męża na te umywalki Roca z grafiką ;)

Powoli pracuje nad biało-czarną łazienką i umywalkami ;) choć ta czarna z IKEA też byłaby ok.

Ale wiesz - jak już przeszła ta łazienka ceglana w gościnnym wc i tapeta u chłopaków - to gdzieś sie mąż musi podziać więc na kompromis muszęiść ;) Ale zaraz poszukam tą łazienkę o której piszesz może go przekona.

edit - znalazłam łazienkę lady - ładna ale zupełnie nie w guście męża - wiec nawet nie pokazuję - jako karta przetargowa nie przejdzie.... zresztą mój styl to też nie jest więc szukam dalej inspiracji...

Jak na razie mąż chce drewno lub panele do naszej łazienki więc nie wiem czy nie ulegnę ;)

Edytowane przez atika