Esiak 30.07.2011 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 ja sprawy płytek pozostawiam żonce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 30.07.2011 23:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2011 (edytowane) oj nieładnie tak na nią całą odpowiedzialność zrzucać Mój mąż dzisiaj dzielnie jeździł ze mną i płytki do znudzenia oglądał W końcu sam wybrał jakie chce do garażu i kupił sobie Ja bym chciała mieć już płytki wybrane, bo za jakieś 6 tygodni - mam nadzieję, wejdzie do domu instalator - i muszę mu powiedzieć dokładnie gdzie umywalka, kibelek, itp - a do tego są niezbędne płytki. Bo jakoś nie zdzierżyłabym gdyby ceramika, krany, przyciski do geberitu, itp nie wisiały na środku płytki, wiec już powoli trzeba znać ich rozmiar, itp.... a tu pomysłów brak. Edytowane 31 Lipca 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.07.2011 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Super płytki do garażu - możliwe, że zgapię więc od razu uprzedzam I świetne te panele szare Balterino. Ech, najgorzej jak czas goni... Mam nadzieję, że nie będziesz musiała wybierać niczego na siłę, tylko zdążysz znaleźć coś fajnego, zanim panowie wejdą. No i niezmiennie zazdroszczę postępów Pozytywnie oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 31.07.2011 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Cześć Aniu - po wakacjach ?? Płytki do garażu zgapiaj jeśli chcesz. Oglądałam te Twoje panele do łazienki w komforcie. Ty już je zamówiłaś ?? Wnioski - jeśli już to na pewno bez Vfugi - z fugą są nieładne. No i z tych co oglądałam, nie do końca znalazłam coś co na pewno pasowałoby mi do Twojej spa łazienki Chyba, że Ty do któryś jesteś przekonana. My za to chyba znaleźliśmy w końcu płytki do łazienki chłopaków. Gres Szkliiony Tanzanya Grey - Polcolorit. http://plytki24.pl/images/uploads/sg_13760.jpg Niby w nazwie szary - ale one są takie "ciepłe" mają prześwity beżu i bieli - będą idealnie pasować do bambusowej podłogi caramel. Aha upewniłam sie z tym bambusem. On nie jest klejony, tylko w jednym kawałku prasowany z żywicą i do łazienki jest jak najbardziej ok. I chyba klaruje się też wizja naszej łazienki. Zrobimy ją w szarych płytkach 30x60 - te same na podłodze i na ścianach. Gres szkliwiony Tahiti szary jasny. - takie "betonowe". Są teraz w OBI u nas w promocji. Do tego pasek przechodzący przez ścianę na podłogę z białych otoczaków. WC+Bidet+umywalka białe jak najbardziej okrągłe(jajowate) bez ostrych kształtów. I lampy "pączki" puff http://img3.burak.pl/img/5/a/d/a/puff-w-380-bialy.jpg ale nieco dłuższe i po bokach lustra kinkiety białe podłużne... jutro wrzucę fotkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.07.2011 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) O, fajnie, że jesteś, bo akurat miałam pisać... Mówiłam, że te Aquastep bez fugi fajniejsze, bo fuga jakaś taka silikonowa. Ale nikt mi nie wierzył Ja chcę dąb biały. Jutro idę oglądać, bo miał z magazynu przyjechać... Trochę to jest tak, że biorę co jest, bo z panelami do łazienek jest bardzo ciężko, a i ten też wycofują. Gdyby było w czym wybierać, to bym jeszcze poczekała, a tak boję się, że pozostaną mi płytki albo drewno, a ani jednego ani drugiego bym nie chciała... atika, napisz mi proszę kilka rzeczy: - jaka masz cenę na kominek wentylacyjny - jaką konkretnie masz taśmę kalenicową (jakie parametry) i w jakiej cenie - jaka membrana i jaka cena Szykuję się do ostatecznej wizyty po dachówkę i muszę jeszcze trochę ponegocjować I jeszcze do esiaka pytanie, bo często tutaj zagląda Zastanawiam się nad opierzeniem z antry, czyli tytan cynku barwionego w masie na grafitowy kolor. Impreza jest dość droga więc myślę i myślę... Rozumiem, że kosze to ważna rzecz i dopłacić warto. Mam dwa więc nie zbankrutuję Ale czy watro robić z tytan cynku pas nadrynnowy? Czy on ma tak duże znaczenie? Mam go prawie 100 mb Pomóż proszę, bo nie wiem, czy opierzenie z wyceny wywalić i zamawiać tytan cynk gdzie indziej, czy zostawić blachę na grafit malowaną... Cholerka, za dużo tych decyzji do podjęcia, za dużo to wszystko kosztuje i wkurza mnie, że na danym etapie budowy każda rzecz wydaje się być najważniejsza... Edit: atika, wakacje przemilczę Dobrze, że w czerwcu nad morzem tydzień byliśmy, bo teraz to jakaś porażka Edytowane 31 Lipca 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.07.2011 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Anka a na opierzenie kominów co chcesz dać..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.07.2011 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 ja całą obróbkę blacharską dachu mam zrobioną z blachy aluminiowej powlekanej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.07.2011 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Tak, tak, na kominy też antra... Tylko to takie sumy wychodzą, że za głowę pozostaje się złapać... Zwłaszcza ten pas, bo dużo go jest... Zadałam pytanie na dachach, ale tam ruch mniejszy i o odpowiedź trudno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.07.2011 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 hmm, wg mnie dałbym tylko tytan cynk na obróbkę kominów, są bardziej narażone na nagrzewanie i chłody, a przez to kurczenie się i pracowanie metalu...na kosze i pas nadrynnowy dałbym blachę powlekaną (w większości i tak jest przykryta dachówką)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.07.2011 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ja myślę o kominach, ale też o koszach, bo tam jednak też zaciekać może. Ale pas nadrynnowy, kurcze, chyba sobie podaruję Fajnie, żeby się ktoś z doświadczeniem dekarskim wypowiedział, a tu cisza... Edit: atika, sorrki za OFF, ale sprawa najwyższej wagi aktualnie więc sama rozumiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.07.2011 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 w kosze możesz dać zwykłą blachę bo i tak tam blacha jest odsłonięta na 4-6cm, resztę przykrywa dachówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.07.2011 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Dzięki esiak. Spotkam się jeszcze jutro z kierbudem i zobaczymy, bo powie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 31.07.2011 19:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Aniu - spoko - możesz pisać i dyskutować zwłaszcza z Esiakiem - bo On zawsze chętnie pomoże:yes: Nie było mnie bo mi siadła bateria i nie mogłam odszukać zasilacza... później dzieciaki spać.... Co do cen już piszę: kominek wentylacyjny - 390,00 zł. szt. brutto membrana - Tyvek ultra 4,57zł. m2 brutto ten pas nadrynnowy mam za 7,00zł. mb brutto ale nie mam żadnej pozycji taśma kalenicowa - ale to chyba to samo co pas nadrynnowy ?? Ale nie mam podanych żadnych parametrów. Co do wakacji... miałam tak samo...:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.07.2011 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 W Biskupicach taśma kalenicowa wpisana jest chyba jako uszczelka pod gąsior, ale nie jestem właśnie pewna, czy to to... Nie dopytywałaś? Bo ponoć ta taśma bardzo ważna jest. A ja zielona w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.07.2011 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 taśma kalenicowa to nie pas nadrynnowy, taśmę kalenicową zakłada się na łacie kalenicowej w celu uszczelnienia i wentylacji kalenicy, na nią nakładane są potem gąsiory... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.07.2011 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 (edytowane) Co do cen już piszę: kominek wentylacyjny - 390,00 zł. szt. brutto membrana - Tyvek ultra 4,57zł. m2 brutto ten pas nadrynnowy mam za 7,00zł. mb brutto Pas nadrynnowy mam tak samo w Biskupicach wyceniony, a w ZG wycenili mi 2 razy taniej, bo pan spisał cenę z Biskupic i nie wziął pod uwagę, że u nich to była cena za metr, a on wpisał jako cenę za sztukę (a sztuka to 2 mb Membrana wyszła mi 4,50 za m2, ale ja biorę Tyvek Solid. Mi powiedzieli, ze jak nie ma deskowania, to membrana powinna być jak najlżejsza, a Ultra jest gruba i ciężka. Ale nie sugeruj się tym, bo co fachowcy, to opinia. Każdy sam niestety musi zdecydować... Z kominkiem zostanę przy swojej wycenie W ZG mam póki co 420 netto/szt. wpisane, ale w Biskupicach 320 brutto i do tego zamierzam dążyć I tylko to opierzenie do ustalenia mi zostało i siatka wentylacyjna okapu. Nikt nie wie co to jest, nikt tego nie ma, a ja w wycenie mam. Jutro do kierbuda idę podpytać Edytowane 31 Lipca 2011 przez anna-maria3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 31.07.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 nie dopytywałam... nawet nie wiedziałem że to tak ważne. No i mam nadzieję, ze jak zamawiam u nich cały dach to wszystko dobiorą dobrze. No i raczej oni polecają dobre rzeczy, doradzają, tak jak z tymi gwoździami, więc mam nadzieję, że ta uszczelka też dobra. Ja mam uszczelkę pod gąsior za 14,00zł. mb brutto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.07.2011 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 Ja mam uszczelkę pod gąsior za 14,00zł. mb brutto. Ja mam za 11,90, ale nie wiem, jakie ma parametry. W ZG cena 14,00 za mb i wiem, że taśma jest z membraną i szeroka więc OK. Spróbuję to jeszcze trochę zbić w oparciu o wycenę z Biskupic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.07.2011 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 esiak, myślisz, że uszczelka pod gąsior i taśma kalenicowa to to samo? Dlaczego różne firmy nie stosują takiej samej nomenklatury Potem się człowiek musi głowić, żeby dobrze oferty porównać. Bo tutaj czegoś nie ma, tam czegoś więcej, a tam gorszej jakości... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 31.07.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2011 profesjonalna nazwa to taśma kalenicowa, a uszczelka to wymysł jakiś lokalnych hurtowni pewnie...jaką dachówkę w ogóle wybrałyście...?kupujecie to wszystko same? ja zleciłem wykonanie dachu z materiałem i nie musiałem się martwić, że czegoś zabraknie lub będzie za dużo...dekarz dał mi tylko zestawienie materiałów, ja porównałem je cenowo z kilkoma hurtowniami żeby sprawdzić czy na towarze mnie nie próbuje stuknąć, ceny były konkurencyjne, więc zleciłem budowę dachu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts