atika 01.08.2011 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 ulciapulcia - a Ty na jakim jesteś etapie ?? Masz już projekt? pozwolenie ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 01.08.2011 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Znalazłam w końcu gwoździe gunnebo Jakby kogoś interesowały w przyszłości - są w firmie FERRODO Poznań Oj naszukałam się tych paskudów Zobaczymy czy będą warte tego szukania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.08.2011 14:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Ja jeszcze o dachu, bo po rozmowie z hurtownią jestem... Jednak będę miała i siatkę wentylacyjną i grzebień, bo w nomenklaturze hurtowni siatka okazała się być muchówką, a grzebień wróblówką Nie będę miała blachy na komin - zamiast tego taśma i listwa, czyli wykończenie tak jak na zdjęciu. http://i3.fmix.pl/fmi1822/6d5ba8500022a93a4e36b86e/zdjecie.jpg W wycenie z Biskupic jest blacha na komin, nie ma natomiast ani taśmy, ani listwy, więc u Ciebie wykończenie będzie prawdopodobnie z blachy dookoła komina. Doszedł też temat stopni kominiarskich i ławeczki. Masz u siebie? I chciałam zapytać o kominek wentylacyjny. Masz ceramiczny, czy plastikowy? Bo ja w wycenie mam ceramikę, ale pan powiedzieł, że jest brzydka (podobno wygląda jak nocnik ) więc nie wiem, czy plastikowego nie wezmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 01.08.2011 15:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 tak mam projekt, dziś odebraliśmy pozwolenie i czekamy a decyzję banku:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 01.08.2011 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 ulciapulcia - to trzymam kciuki za pozytywną decyzję z banku. I gratuluję pozwolenia Aniu - ja nie planuję ani stopni ani ławki. Mam 1 komin, do którego jest blisko od końca dachu. Do tego dach jest nisko - więc jakby co drabina wystarczy. A stopnie i ławka na dachu baaardzo mi się nie podobają - więc nie będzie ich. I Biskupice też uważają ze nie ma sensu - więc nie robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 01.08.2011 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 OK, przemyślę sprawę. Muszę pomierzyć, jaka jest odległość do komina. Bo że do tego na elewacji da się z drabiny sięgnąć, to wiem, ale nad tym w PG muszę podumać... On trochę odsunięty jest... A co z tym kominkiem wentylacyjnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 01.08.2011 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 Kurcze nie wiem co z kominkiem... nie pytałam jaki jest. Patrząc w karcie katalogowej Nelskampa - jest ceramiczny - i rzeczywiście najpiękniejszy nie jest ale PCV nie widzę. Kurcze będzie najwyżej nie za ładny, ale już i tak za późno bo za tydzień przywożą mi dachówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 01.08.2011 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2011 heh ten projekt......też miałam go na uwadze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 02.08.2011 05:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 tak wygląda nasz kominek, nawet nie wiem jaki jest, prawdę powiedziawszy wcale mnie to nie zajmowało, bo go prawie na dachu nie widać, zwłaszcza jak bez okularów chodzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 02.08.2011 05:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 tak wygląda nasz kominek, nawet nie wiem jaki jest, prawdę powiedziawszy wcale mnie to nie zajmowało, bo go prawie na dachu nie widać, zwłaszcza jak bez okularów chodzę Nie jestem pewna na 100%, ale wydaje mi się, że to jest tzw. GRZYBEK, czyli dachówka jest z diurą, a sam kominek plastikowy. Ceramiczne są niższe i bardziej zwarte. W naszej dachówce wygląda mniej więcej tak (ten jest podobny, ale nie Nibry) http://i1.fmix.pl/fmi1863/8abde6dc001afb994e378ef0/zdjecie.jpg Jutro będę wiedziała dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 02.08.2011 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 dziekuje i mam nadzieje ze tak bedzie:) ,jeszcze tyle przede mną, jak patrze jak Wy to skrupulatnie planujecie to mnie zatyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 02.08.2011 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2011 ulcia - też się wprawisz i będziesz planować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 05.08.2011 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 W poniedziałek wysyłałam do Chempo zapytanie o wycenę. Do dzisiaj się nie odezwali więc zadzwoniłam. Oferta w przygotowaniu. Jest duża więc zjmuje się nią sam szef Wszystko już wyliczyli, teraz jeszcze chcą zaproponować jakieś rabaty i dostanę wszystko na piśmie. Ależ nogami przebieram... A jeszcze wczoraj drzwi u BetyGrety jednokolorowe zobaczyłam i mi się spodobały... Kto wie, czy się* jednak na jeden kolor nie zdecyduję. Zresztą, zerknij do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 05.08.2011 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Byłam Aniu u Ciebie wczoraj, ale później dzieciaczki od kompa mnie oderwały i nie zdążyłam napisać, bo padłam z nimi Cóż mam pisać o drzwiach - jako że sama będę takie grafitowe od środka miała napiszę, że są super Mi się podobają. Ja tam nawet nie rozpatrywałam opcji z białymi w środku. chciałam ciemne i są ok Co do wyceny - no sama jestem baaardzo ciekawa. A moje okna będą u nich 15.08 Umówiłam się już na montaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 05.08.2011 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 A moje okna będą u nich 15.08 Umówiłam się już na montaż. Nic mi nie mów. Ja nie wiem, czy się do 15.08 przyszłego roku wyrobię http://emoty.blox.pl/resource/smutasek2.gif Za to dachówkę mam mieć na 2 kwietnia. Przyklepane! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 05.08.2011 10:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 wyrobisz się na pewno !!! I daj znać jak przyjdzie wycena. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 05.08.2011 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 A dzisiaj u mnie na budowie - Panowie zasypują i ubijają tarasy i co ważniejsze - stawiają ścianki działowe Z racji opóźnień z przywozem wiązarów umówiłam się z nimi, że zaczynają stawiać ścianki - tak do wys. ok. 2-2,2m by nie tracić czasu. A wiązary mają znowu opóźnienia Teraz stanęło na środzie 10.08. A na wtorek 16 mam umówionego dekarza. Na pewno wiązary się nie wyrobią i przynajmniej we wtorek będą jeszcze na dachu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 05.08.2011 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Na pewno wiązary się nie wyrobią i przynajmniej we wtorek będą jeszcze na dachu.... No co Ty... Mi powiedzieli, że montaż mojej konstrukcji to 2-3 dni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 05.08.2011 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 No co Ty... Mi powiedzieli, że montaż mojej konstrukcji to 2-3 dni... Ja też sie zdziwiłam - bo wcześniej wszędzie czytałam, że montaż wiązarów to 1-2 dni. Ale niby dach duży więc mają go robić 4 - max 5 dni !! No ja mam nadzieję, że jednak to jest założenie z zapasem i szybciej dadzą radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.08.2011 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Atika to ile Ty za dźwig zapłacisz...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts