Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ja jeszcze o dachu, bo po rozmowie z hurtownią jestem...

Jednak będę miała i siatkę wentylacyjną i grzebień, bo w nomenklaturze hurtowni siatka okazała się być muchówką, a grzebień wróblówką ;)

Nie będę miała blachy na komin - zamiast tego taśma i listwa, czyli wykończenie tak jak na zdjęciu.

http://i3.fmix.pl/fmi1822/6d5ba8500022a93a4e36b86e/zdjecie.jpg

W wycenie z Biskupic jest blacha na komin, nie ma natomiast ani taśmy, ani listwy, więc u Ciebie wykończenie będzie prawdopodobnie z blachy dookoła komina.

Doszedł też temat stopni kominiarskich i ławeczki. Masz u siebie?

I chciałam zapytać o kominek wentylacyjny. Masz ceramiczny, czy plastikowy? Bo ja w wycenie mam ceramikę, ale pan powiedzieł, że jest brzydka (podobno wygląda jak nocnik ;) ) więc nie wiem, czy plastikowego nie wezmę...

ulciapulcia - to trzymam kciuki za pozytywną decyzję z banku. I gratuluję pozwolenia ;)

Aniu - ja nie planuję ani stopni ani ławki.

Mam 1 komin, do którego jest blisko od końca dachu. Do tego dach jest nisko - więc jakby co drabina wystarczy. A stopnie i ławka na dachu baaardzo mi się nie podobają - więc nie będzie ich. I Biskupice też uważają ze nie ma sensu - więc nie robię.

Kurcze nie wiem co z kominkiem... nie pytałam jaki jest.

Patrząc w karcie katalogowej Nelskampa - jest ceramiczny - i rzeczywiście najpiękniejszy nie jest :( ale PCV nie widzę.

Kurcze będzie najwyżej nie za ładny, ale już i tak za późno bo za tydzień przywożą mi dachówkę.

tak wygląda nasz kominek, nawet nie wiem jaki jest, prawdę powiedziawszy wcale mnie to nie zajmowało, bo go prawie na dachu nie widać, zwłaszcza jak bez okularów chodzę :)

Nie jestem pewna na 100%, ale wydaje mi się, że to jest tzw. GRZYBEK, czyli dachówka jest z diurą, a sam kominek plastikowy. Ceramiczne są niższe i bardziej zwarte. W naszej dachówce wygląda mniej więcej tak (ten jest podobny, ale nie Nibry)

http://i1.fmix.pl/fmi1863/8abde6dc001afb994e378ef0/zdjecie.jpg

Jutro będę wiedziała dokładnie :)

W poniedziałek wysyłałam do Chempo zapytanie o wycenę. Do dzisiaj się nie odezwali więc zadzwoniłam. Oferta w przygotowaniu. Jest duża więc zjmuje się nią sam szef ;) Wszystko już wyliczyli, teraz jeszcze chcą zaproponować jakieś rabaty i dostanę wszystko na piśmie. Ależ nogami przebieram... A jeszcze wczoraj drzwi u BetyGrety jednokolorowe zobaczyłam i mi się spodobały... Kto wie, czy się* jednak na jeden kolor nie zdecyduję. Zresztą, zerknij do mnie :)

Byłam Aniu u Ciebie wczoraj, ale później dzieciaczki od kompa mnie oderwały i nie zdążyłam napisać, bo padłam z nimi ;)

Cóż mam pisać o drzwiach - jako że sama będę takie grafitowe od środka miała napiszę, że są super ;)

Mi się podobają. Ja tam nawet nie rozpatrywałam opcji z białymi w środku. chciałam ciemne i są ok ;)

Co do wyceny - no sama jestem baaardzo ciekawa.

A moje okna będą u nich 15.08 ;)

Umówiłam się już na montaż.

A dzisiaj u mnie na budowie - Panowie zasypują i ubijają tarasy i co ważniejsze - stawiają ścianki działowe :wave:

Z racji opóźnień z przywozem wiązarów umówiłam się z nimi, że zaczynają stawiać ścianki - tak do wys. ok. 2-2,2m by nie tracić czasu.

A wiązary mają znowu opóźnienia :bash: Teraz stanęło na środzie 10.08.

A na wtorek 16 mam umówionego dekarza. Na pewno wiązary się nie wyrobią i przynajmniej we wtorek będą jeszcze na dachu....

No co Ty... Mi powiedzieli, że montaż mojej konstrukcji to 2-3 dni...

Ja też sie zdziwiłam - bo wcześniej wszędzie czytałam, że montaż wiązarów to 1-2 dni.

Ale niby dach duży więc mają go robić 4 - max 5 dni !! No ja mam nadzieję, że jednak to jest założenie z zapasem i szybciej dadzą radę.