atika 05.08.2011 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 Nic Tzn. wszystko jest w cenie wiązarów - oni to sami załatwiają. I chyba bez dźwigu, tylko z HDS-em. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.08.2011 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 aaaaa to spoko, to niech sobie kładą choćby tydzień, byleby było dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 05.08.2011 13:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 No oby było dobrze.... Esiak - widziałam, że pytałeś u myszonik o tynki zewnętrzne. Jakie kładziesz u siebie ?? Ja po przeczytaniu wieeeeelu stron o tynkach zdecydowałam się na silikonowy Coporola. teraz szukam dobrej ceny Mam też ofertę z ALLES Elewacje, na całą elewację styro (grafit 031), siatki, kleje, tynk coporola silikonowy - materiał i robocizna za 140zł. Ale chyba to sporo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 05.08.2011 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2011 pytałem, bo prawdopodobnie będę też kładł tynki silikonowy caparola, ale dopiero w przyszłym roku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 09.08.2011 06:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2011 Esiak - jakby co po wycenę Caparola zgłoś się do El-Bau w Wysogotowie. Dali mi naprawdę bardzo dobre ceny Ogłoszenie : SZUKAM KOGOŚ DO WYKONANIA ELEWACJI. OCIEPLENIE STYRO + POŁOŻENIE TYNKU SILIKONOWEGO. Jeśli macie jakieś ekipy - proszę o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 10.08.2011 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Wczoraj w salonie z płytkami widziałam takie cuś Kurcze, "chcem" mieć takie.... są świetne..... już je widzę w łazience http://foto0.m.onet.pl/_m/f0381a5dc500f480395f24b5ef709ccc,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.08.2011 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Hi, hi, nie wiem, czy to te same, ale ja mam w ulubionych Peronda Bansky zpisane http://i2.fmix.pl/fmi314/337c6c14002606604e422e67/zdjecie.jpg Problem w tym, że zupełnie nie mam pomysłu, gdzie je dać więc chyba obejdę się smakiem Jak dach? Są dekarze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 10.08.2011 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Aniu - to dokładnie te. T Twoje to podłogowe 44x44 Są podłogowe z połyskiem 44x44, i ścienne 60x33 i 90x33 Tak mi się te ścienne do łazienki spodobały Ale nie wiem jak je położyć. Do tego płytki zwykłe bez wzoru dość drogie. Więc nie wiem czy nie położyć innych 30x60 - znalazłam całkiem fajne i do tego te płytki 33x60 jako dekor na wysokości 120-150cm na całości łazienki jako opaska. No i fajnie by wyglądały pod prysznicem... ale to by była dość droga zachcianka Mają jeden minus - tych 60x30 jest w kartonie 5 szt i niestety często jedna płytka sie powtarza. Przy zakupie nigdy nie wiesz co Ci się trafi, więc niestety możesz mieć nawet z 4-5 tych samych kupując 5 kartonów no ale może zaryzykuję... A co do dachu - dzisiaj się nieźle wkur..... Panowie już mają opóźnienie i to 2,5 tygodnia - ale powiedzmy miałam to wliczone w grafik. Ale dzisiaj przyjechała ekipa - i zaczęła montować murłatę. I tu ok. Ale powiedzieli, że jutro nie przyjadą bo nie będzie gotowej całości wiązarów, i będą w piątek. Po czym z pół godziny temu dzwoni mi szef produkcji, że mają zepsutą maszynę od 3 dni i mieli nadzieję, że ją dziś naprawią. Ale jedyni specjaliści od naprawy są w Szwecji !! i już od 2 dni nie mogą dopłynąć... I może będą jutro, ale nie wiadomo... I wszystko się przesunie. Ja już miałam dekarza umówionego na wtorek, przesunęłam już raz na czwartek, a teraz mam znowu przesuwać ?? Za chwilę mi powie, ze ma inną robotę i już nie czeka. Cholera mnie bierze !!!! Jeszcze się okaże, że jakieś części nie maja, itp. i cały terminarz legnie w gruzach. :bash::bash::bash::bash::bash: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 10.08.2011 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Współczuję. Tym bardziej, że aktualnie też mi się tak wszystko sypie przez opóźnienia w dostawie styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.08.2011 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 No to współczuję nerwów. Mam nadzieję, że dekarz poczeka. A nie ma w umowie zapisu o karach umownych? U mnie za każdy dzień zwłoki jest 0,5% wartości umowy... W kwestii technicznej - u nas nie ma murłaty. Wiązary będą bezpośrednio na wieńcu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka1977 10.08.2011 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Witam:) Widzę, że u Ciebie w dzienniku dużo się dzieję Odpowiadam Tobie na Twoje pytanie zadane na forum: Buduje "Dom w mango" z Archonu i jestem na etapie stropu. Co do dziennika to nie wiem jeszcze ...... aaa płytki boskie , gdzie je można zobaczyć na żywo? mojej starszej córce bardzo się spodobały i stwierdziła, że chce cały pokój w takim graffiti Po wczorajszej wizycie w Baranowie, gdzie przez 2 godziny patrzyłam na klinkier i dachówki niedobrze już mi się robiło- to pewnie przez mój brak zdecydowania. Do końca tygodnia muszę się zdecydować na okna .. no i tu mnie boli... Oknolast mi się bardzie wizualnie podoba ale jest w stosunku do MS Okien ( wycena w Chempo) droższy o 2500,00. Mój mąż mówi - tam gdzie taniej czyli MS ja Oknolast no i tak się dogadujemy. Pytanie do Ciebie: co skłoniło Cię do Chempo? Widziałaś te okna na "żywo", które?, w jakim kolorze kupiłaś? Brałaś "ciepły montaż" i rolety? AAA i jeszcze jedno na koniec: Skąd Wy dziewczyny tyle wiecie ?? Ja błądzę jak we mgle i uczę się jak dziecko wszystkiego a i tak jak rozmawiam z wszystkimi przedstawicielami różnych profesji to patrzą na mnie trochę, niestety z przymrożeniem oka:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 10.08.2011 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Anka, o Chempo mi przypomniałaś... Minęło 10 dni, a ja nadal nie mam wyceny. W międzyczasie raz zadzwoniłam dopytać i pani poinformowała mnie, że wycena się robi i sam szef się nią zajął... Ale wyceny jak nie było, tak nie ma... Firma zdyskwalifikowana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 10.08.2011 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Kurcze Aniu - nie wiem dlaczego Chempo nie dało Ci jeszcze wyceny ?? Mi na wszystko odpowiadali bardzo szybko. Zadzwonię do nich jutro. Powiem, ze poleciłam koleżance - wysłała zapytanie i czeka już 10 dni !!! zobaczymy czy to coś przyspieszy. Anka1977 - skąd wiemy.... my z Anią budujemy 2 dom więc: A. nauczyłyśmy się na błędach na pierwszym domu, B. wiele, wiele godzin spędziłyśmy w necie - na forum przede wszystkim. Czytamy, czytamy, czytamy.... C. Z Anią znamy swoje projekty od ich tworzenia na kartce... wymieniłyśmy setki maili - wymieniając się zdobytą wiedzą i wiadomościami. .... Ale żeby nie było tak pięknie.... i tak na wielu rzeczach sie nie znamy i wielu rzeczy jeszcze nie wiemy.... Budowa to nie tylko finansowa, ale też jeśli chodzi o wiedzę "studnia bez dna". Więc pytamy. Ty też pytaj o co chcesz. Na pewno znajdziesz tu odpowiedzi na wiele swoich pytań, bo jest tu wiele osób które chcą pomóc. Zapraszam też do poznańskiej grupy. Czytając wątek wiele rzeczy można sie dowiedzieć, lub dopytać: Poznań2010 chcieć to móc - więc czytaj, pytaj a na pewno sporo sie dowiesz Co do płytek - są w IBERO na Obornickiej. Jadąc od centrum po lewej stronie. I w Poznaniu widziałam je tylko tam. Co do okien. MS polecił mi Esiak. Dostałam dobrą wycenę. Później pojechałam zobaczyć okna i mi się spodobały. Bierzemy Thermo. Mają bardzo dobre parametry cieplne. Kolor antracyt. Zamówione razem z roletami zewnętrznymi typu integro też antracytowymi z napędami. Z Oknoplastu też miałam wycenę. Była całkiem ok... ale stanęło na Chempo. Sprawdziłaś czy w wycenie od Chempo i Oknoplastu masz wycenione podobne okna. Zbliżone współczynniki przenikania ciepła na przykład ?? Często tańsza oferta ma gorsze parametry okien i stąd różnica w cenie. Aha - Nie brałam ciepłego montażu - trochę za dużo to jednak kosztuje, a chyba trochę "gra nie warta świeczki". to się rozpisałam.... musiałam sobie chyba ulżyć po wku... z wiązarami. Myszonik - dzięki za współczucie.. A jak u Ciebie sprawa styropianu ?? Jakieś nowe wiadomości ?? U Ciebie sprawa jednak wygląda jeszcze gorzej biorąc pod uwagę terminy... PS. Ucałuj maludę Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 10.08.2011 17:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2011 Aha - Aniu - pewnie zapis jest - ale oni mi zmienili dach bez dopłaty. Dodali w sumie ok. 15m2 dachu - poszło na to trochę drewna - na wiązary, łaty, kontrłaty - więc nie chce im teraz wypowiadać jakiś kar finansowych - bo mam od nich jak na razie trochę drewna gratis i to już po zawarciu umowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 11.08.2011 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Kurcze Aniu - nie wiem dlaczego Chempo nie dało Ci jeszcze wyceny ?? Mi na wszystko odpowiadali bardzo szybko. Zadzwonię do nich jutro. Powiem, ze poleciłam koleżance - wysłała zapytanie i czeka już 10 dni !!! zobaczymy czy to coś przyspieszy. atika, dzięki, ale nie wiem, czy jeszcze chcę. To znaczy wcenę mogę zobaczyć, ale przy takim traktowaniu klienta z firmy raczej nie skorzystam... Chyba, że baaaaaaaarzdo się zrehabilitują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 11.08.2011 05:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Aha - Aniu - pewnie zapis jest - ale oni mi zmienili dach bez dopłaty. Dodali w sumie ok. 15m2 dachu - poszło na to trochę drewna - na wiązary, łaty, kontrłaty - więc nie chce im teraz wypowiadać jakiś kar finansowych - bo mam od nich jak na razie trochę drewna gratis i to już po zawarciu umowy. Aaaa, no to jasna sprawa. Też bym w takiej sytuacji z karami umownymi nie wyskakiwała Pytanie, jak długo to opóźnienie potrwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 11.08.2011 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 Dostawca zaklina się na wszystkie świętości, że styro będzie jutro do 12, ale jakoś póki nie zobaczę nie uwierzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 11.08.2011 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 witam sie ciepło w ten chłodny dzień wyczytałam, ze planujesz kuchnie z ikei abstrakt szary więc przysiadę u Ciebie na dłuzej tez planuje szaraka z ikei egger beton i Consuela z Kronopola oczywiscie na liscie do obadania czy pasuje do abstrakta a w ogole fajnie tu u Ciebie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 11.08.2011 08:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 pepejeans - witam u siebie Co do szarego abstrakta - to muszę Cie zmartwić, bo niestety i egger i consuela nie za bardzo do niego pasują Dlatego ja chyba zostanę przy bieli we wszystkich szafkach. Wcześniej były plany, że wysoka zabudowa + szafki wiszące będą białe, a dół szary - ale z powodu bardzo specyficznej szarości w abstrakcie raczej stanie na bieli. Mimo zmiany koloru szafek - zapraszam do czytania. Myszonik - a co na to wykonawcy ?? Bez problemu ich przesunęłaś ?? trzymam kciuki za jutrzejszy transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 11.08.2011 08:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2011 (edytowane) A do mnie jutro ma przyjechać dachówka. Pierwszy transport, bo będą 2. razem z nią również folie i wszystko co potrzebne do zamontowania rynien. Niestety ze względu na problemy z wiązarami ta dostawa tak bardzo nie cieszy. I Panowie zapowiadają się po 6 rano na budowie !!! A Panów murarzy jutro nie będzie - wiec czeka mnie pobudka o 5. Edytowane 11 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts