Esiak 14.08.2011 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 HeKaPlast - Robert Wawrzyniak [email protected] tel. 602 600 580, same okna i ich montaż można obejrzeć u mnie w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.08.2011 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 Esiak, a tak swoją drogą robiłam wycenę w HeKaPlast i dali mi skrajnie wyższe ceny niż w Oknoplaście w Gnieźnie i w Chempo. Mail kobietki z ofertą był prosty, krótki, bez żadnych pytań rzuciła ceną..... tak na odwal się. Jak możesz wyślij nam namiar na osobę z którą się kontaktowałeś... może wszystkie skorzystamy:) no jeszcze pytanie jak profil wybrałaś i na jakim Ci zrobili wyceny... ja mam Schuco Cava 70 CT, pakiet 3-szybowy w tym profilu skrzydło jest grubsze i ma 82mm co pozwala zastosować pakiet szybowy o U=0,5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 14.08.2011 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2011 u mnie z przodu będziemy wchodzić z ogrodu od razu na taras bez schodków. Queene a u Ciebie ile schodków z z tyłu ?? musielibysmy mnóstwo ziemi nadsypać z tyłu zeby wyrównać i potem byłby problem z płotem sąsiadów bo by był za nisko....wiec ogólnie cały teren z tyłu bedzie płaski ale nizej z przody za to będą tylko 1-2 schodki, zaczynamy za 2 tygodnie wiec zobacze jak bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 15.08.2011 19:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Atika: kilka pytań, ponieważ chcesz się wprowadzić jeszcze w tym roku... czym będziecie ogrzewać? piecem na pellety Smart Fire Lazara na kiedy masz zaplanowane tynki wewnętrzne i wylewki? tynki i wylewki za około 4 tygodnie - czyli w drugim-trzecim tygodniu września kiedy chcesz ocieplać elewację...? ekipa umówiona na 2 tydzień października. Mam nadzieję że wewnątrz zdąży w miarę ładnie wyschnąć. A wersja do końca roku jest chyba baaaardzo optymistyczna. Mój mąż stawia na luty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.08.2011 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 eeeeee jak piec na pellety to się wyrobicie...bo myślałem, że kotłem gazowym, a coś nie mogłem u Ciebie wyczytać o przyłączu gazowym...oj nie wiem czy w 3-4tyg zdąży Ci to wszystko wyschnąć... jak za szybko obłożysz styro, to wilgoć pozostanie w ścianach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 15.08.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Właśnie trochę się tej wilgoci boję. Wszystko zależy na pewno od pogody. A że ta nas ostatnio nie rozpieszcza to nie wiadomo jak będzie. Ale może wypożyczymy osuszacze i one załatwią sprawę. Gaz mogłabym mieć ale chcieli od nas za przyłącze prawie 16.000 zł. więc niech się wypchają.... Kupujemy piec na pellety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.08.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 16k? to jaki odcinek gazociągu musieliby zbudować...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 15.08.2011 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 około 180-190 mb. w ulicy + przyłącze na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.08.2011 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 to dziwne... u nas sąsiadce, która pierwsza się z nas wybudowała, gazownia ciągnęła ponad 200m i ona z tego tytułu nie miała żadnych dopłat... najlepsze jeszcze było, że gazownia stwierdziła, że bliżej będzie ciągnąć z Puszczykowa a nie z Mosiny, do której to należymy (czyli z innego miasta )... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 15.08.2011 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Bo wszystko zależy od tego kto kładzie, pod jaką firmę podlegasz i jakie ma stawki.Ja pracuję w firmie która robi min. przyłącza gazowe. Koledzy mogliby mi to zrobić - koszt materiału jest śmieszny - ale co z tego jak to teren firmy X i nikt inny nie może tam wejść. A że stawki mają zabójcze to można albo sie podłączyć albo nie. Ja wybrałam drugą opcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.08.2011 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 to pod jaką gazownie Ty podlegasz..? nie pod wielkopolską spółkę gazownictwa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 15.08.2011 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 Niestety na moim terenie podlegam bezpośrednio pod prywatną spółkę G.E.N gaz. Choć oni pod WSG też podlegają, ale mogą sobie ustalać własne stawki na przyłącza, itp... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.08.2011 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 no to pech... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 15.08.2011 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 No niestety pech... Bo nic nie zastąpi komfortu bezobsługowego pieca gazowego zimą.... do każdego innego trzeba "dołożyć"... ale nie miałam ochoty wydawać tyle na przyłącze. Może jak będą inni chętni na ulicy to zdecydujemy się na gaz. Im się musi opłacać zrobić gazociąg na własny koszt. A by im się opłacało musi na każde 50m być 1 chętny odbiorca, który zacznie korzystać z gazu w przeciągu 1 roku. My na ulicy jak na razie budujemy się sami - więc jesteśmy dla G.E.N. gazu inwestycją nieopłacalną. Gdy wybudują cały gazociąg przy kilku chętnych wówczas koszt podłączenia do gazociągu to jedynie 1500zł. + koszt jaki ponosisz za przyłącze od płotu do domu z projektem, itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 15.08.2011 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2011 i tak to jest z tymi "spółkami" czy to woda, prąd czy gaz...za mała konkurencja, nie opłaca im się inwestować i szukać klientów, klient nie dość, że sam przyjdzie na kolanach to jeszcze zasponsoruje budowę przyłącza, z którego oni będą przez dziesięciolecia czerpać korzyści...my musieliśmy sami wybudować wodociąg...tak samo teraz z tymi prognozowanymi rachunkami za gaz czy prąd... płacimy prognozowane zużycia, które zazwyczaj są zawyżone... co z tego, że zrekompensują to po odczycie fizycznym, jak oni przez ten czas mogą obracać naszymi pieniędzmi (które się im nie należą)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 16.08.2011 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 My wodociąg tez budowaliśmy sami - ale tutaj złożyliśmy się w 8 działek. Woda jest niezbędna wiec nie było oporów tak jak z gazem. Więc złożyli się nie tylko właściciele którzy w naszej linii działki już kupili, ale również Pan który działki sprzedawał. W sumie 8 osób - 250mb wodociągu + 8 przyłączy - koszt 5600. zł. ze wszystkim więc nie było źle. A przedpłaty na gaz to też niezłe przegięcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 16.08.2011 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 no my też budowaliśmy wodociąg sami, ponad 200m koszt wyniósł 40 tys, ale podzielony na wszystkie działki wyszło po 3tys z hakiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 16.08.2011 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 witam się po wakacjach współczuję przestoju z dachem, u nas też mała obsuwa z tynkami ale przynajmniej nie musieliśmy w trakcie wakacji wpadać na budowę, można był w spokoju poczytać książki nie zahaczając o sprawy budowlane myszonik jak tam styropian? dojechał? skąd bierzesz, bo ja właśnie muszę szybko poszukać Esiak mógłbyś mi dać namiar na firme co wam wodociąg robiła? to też mam jeszcze przed sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 16.08.2011 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 mój styro dojechałbrałam stądhttp://www.budowlanysklep.warszawa.pl/ale w sumie nie wiem czy polecać czy nie, bo do dziś nie mam pewności czy obsuwa z transportem to wina producenta czy sprzedawcy. Sprzedawca zaklina się, że producenta, ale kto ich tam wie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 16.08.2011 13:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Sierpnia 2011 lipka witam po wakacjach. Wpisz w allegro styropian 031 to Ci wyskoczy ten neotherm co ma myszonik. Ma 2 dostawców w rozsądnych cenach i dowiozą do Poznania. Albo tu masz linki: styro1 styro2 Pytałam obu. I jedni i drudzy przywiozą do nas. Niestety przez tydzień cena tak jak zapowiadali poszła w górę Na szczęście mniej niż była mowa - bo o 10zł./m3. Będziesz zamawiać styropian na elewację czy na posadzki ?? myszonik - jak postępy w ocieplaniu ?? klej trzyma ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts