atika 17.08.2011 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Esiak - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.08.2011 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Lipka: ten styropian akustyczny STYRAK Genderki kosztuje 99zł/m3 netto do końca sierpnia w Budchemie, a ponieważ najgrubszy jest 4cm więc drogo nie powinno wyjść... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 17.08.2011 12:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 myszonik - w tym natłoku styropianowych informacji zapomniałam podziękować za informację o trzymającym się styropianie - więc niezwłocznie to czynię - dzięki A u mnie na budowie właśnie robią się wiązary. A ja dzisiaj nie będę miała czasu podjechać na budowę zobaczyć jak wyglądają. Już mnie ciekawość zżera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka1977 17.08.2011 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Atika, gdzie kupowałaś w Biskupicach dachówkę? Przerobiłam już większość hurtowni w Poznaniu i najtaniej miałam ofertę z Budmar-u. Ale może spoza Poznania przydałoby się uderzyć Widzę, że jednak jesteś duży krok do przodu przede mną więc pozwolę sobie podpatrywać Wczoraj, tak samo jak Ania dostałam ostateczną ofertę z Chempo, która jest OK więc chyba zakończę szukanie... boję się tylko trochę montażu. A Ty kiedy będziesz montowała okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.08.2011 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 oj widzę, że ładnie klientów nakręciłem Chempo, a sam wziąłem okna z HeKa... Anka: a dzwoniłaś do p. Roberta, co Ci namiar podawałem...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 17.08.2011 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Anka, a negocjowałaś z Chempo? Bo ja póki co dostałam ofertę. Czekam na jej uzupełnienie, bo nie mam bramy i drzwi, ale negocjacji jeszcze nie było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 17.08.2011 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) Anka1977 - moja rówieśniczko - Zdam relację po montażu. Dachówkę kupowałam w E.D. Bau - ale oni sprzedają tylko Nelskampa - swoją drogą bardzo dobrą niemiecką dachówkę. I jeszcze najnowsza cena na styro na posadzki YETICO EPS100 - 163,60brutto. Niestety z adnotacją, że od 20 sierpnia cena idzie w górę o 10-15% Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.08.2011 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Atika, a co to za marka YETICO...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 17.08.2011 21:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Atika, a co to za marka YETICO...? No ten jest bardziej znany. Takie zielone opakowania. http://www.icmarket.pl/images/yetico-plyta_styropianowa_lepszy_icmarket.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka1977 17.08.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Więc tak, nie dzwoniłam do Pana Roberta bo sprawdziłam sobie jakie warunki wysłałam do Pani z Hekaplast i są takie jak wysłałam do Oknoplastu do Gniezna i do Chempo. Ja mam ogólnie mało ale dużych okien więc wyszło mi mniej więcej tak: MS najtańsze, Heka: droższe o 5500,00 , Oknoplast droższy o 3000,00 więc chyba nie mam się co zastanawiać. Byłam bardzo za Oknoplastem bo mam koleżankę u której montowali okna i jest bardzo zadowolona, poza tym na FM są również polecani no i mają chyba najdłuższa gwarancję ale nie chcą zejść ani złotówki już z tej ceny. Z Chempo negocjowałam, pytałam, zmieniałam itp. ale nie za ostro. Poprosiłam po prostu o ostateczną ofertę bo zamykam już akcję pod tytułem: OKNA. No i trochę boję się montażu bo tak naprawdę Atkia będzie pierwsza na FM u której będą montowali. Mam nadzieję, że nie spiep..... sobie opinii a będziemy zachwycone Teraz szukam dachówek i już mam niedobre odruchy chyba zostaje albo przy Bogen Innovo 10 lub Creaton Futura- różnica na dachówce 1000,00 więc żadna, no i oczywiście kolor antracyt, czarny albo łupek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.08.2011 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Więc tak, nie dzwoniłam do Pana Roberta bo sprawdziłam sobie jakie warunki wysłałam do Pani z Hekaplast i są takie jak wysłałam do Oknoplastu do Gniezna i do Chempo. Ja mam ogólnie mało ale dużych okien więc wyszło mi mniej więcej tak: MS najtańsze, Heka: droższe o 5500,00 , Oknoplast droższy o 3000,00 więc chyba nie mam się co zastanawiać. Byłam bardzo za Oknoplastem bo mam koleżankę u której montowali okna i jest bardzo zadowolona, poza tym na FM są również polecani no i mają chyba najdłuższa gwarancję ale nie chcą zejść ani złotówki już z tej ceny. Z Chempo negocjowałam, pytałam, zmieniałam itp. ale nie za ostro. Poprosiłam po prostu o ostateczną ofertę bo zamykam już akcję pod tytułem: OKNA. No i trochę boję się montażu bo tak naprawdę Atkia będzie pierwsza na FM u której będą montowali. Mam nadzieję, że nie spiep..... sobie opinii a będziemy zachwycone Teraz szukam dachówek i już mam niedobre odruchy chyba zostaje albo przy Bogen Innovo 10 lub Creaton Futura- różnica na dachówce 1000,00 więc żadna, no i oczywiście kolor antracyt, czarny albo łupek. pytanie pierwsze - jaki dostałaś rabat na okna z HeKa? pytanie drugie - na jakim profilu wyceniła Ci HeKa, a na jakim MS? Oknoplast - uderzaj do salonu w Poznaniu na Jeżyckiej.. Atika nie będzie pierwsza, ponieważ ja Jej polecałem Chempo, montowali u moich teściów (drewniane) i wszyscy są jak najbardziej zadowoleni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 17.08.2011 21:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 (edytowane) Na FM też chyba kilka osób już miało montowane okna MS. Anka - ja dachówkę wyceniałam chyba w 10 miejscach, kilka rodzajów. Nelskamp wyszedł najkorzystniej cenowo - jakościowo. do tego bardzo mi się podoba i dachówka bardzo dobrej jakości - bardzo dobre oceny również na FM. Najtaniej wychodziła dachówka Roben. Edytowane 17 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 17.08.2011 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 I dla przykładu wyceny na dachówki które podałaś - u mnie na kompletny dach: - Bogen Innovo 10 - 23.900 zł.- Bogen Innovo 12 - 28.200 zł.- Creaton Futura Łupek Angoba - 26.100 i 27.400- Creaton Futura Czarna Mat Angoba - 22.600 i 23.900 - i moja Nelskamp F7 Czerń stara angobowana (grafitowa jest) - 19.350 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka1977 17.08.2011 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Esiak: Heka profile Schuco Cava ( co do rabatu to odpuściłam sobie w ogóle jak zobaczyłam cenę okna + rolet), MS: TytanTermo a Oknolpast: Paltinium Evo. Atkia, nie interesowałam się Nelskamp-em bo widzę, że ładne dachówki są ale do płaskich dachów a mój ma 40 stopni.- może dlatego nie proponowali mi jej nawet w hurtowniach. Czy Ty nie masz przypadkiem znanego na FM Kierownika za Kierbuda? Bo coś mi przypomina te wykombinowanie ciepłych rolet i kombinacje z nadprożami aaaa tak a propo podsłuchałam Kierbuda jak mówił do Murarza..." staraj się bo Cię w Muratorze opiszą" hahahaha no i się uśmiałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 17.08.2011 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Esiak: Heka profile Schuco Cava ( co do rabatu to odpuściłam sobie w ogóle jak zobaczyłam cenę okna + rolet), MS: TytanTermo a Oknolpast: Paltinium Evo. tak jak pisałem mnie HeKa wyszła taniej niż MS, więc może spróbuj jeszcze raz poprosić o wycenę, ale na ten kontakt co Tobie podałem... ja w pierwszej chwili jak dostałem pierwszą wycenę, to też zdębiałem - stosują jakieś ich tam ceny katalogowe, ale na końcu po podsumowaniu był rabacik w wysokości 63% i oferta od razu stała się konkurencyjna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 17.08.2011 22:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2011 Esiak: Heka profile Schuco Cava ( co do rabatu to odpuściłam sobie w ogóle jak zobaczyłam cenę okna + rolet), MS: TytanTermo a Oknolpast: Paltinium Evo. Atkia, nie interesowałam się Nelskamp-em bo widzę, że ładne dachówki są ale do płaskich dachów a mój ma 40 stopni.- może dlatego nie proponowali mi jej nawet w hurtowniach. Czy Ty nie masz przypadkiem znanego na FM Kierownika za Kierbuda? Bo coś mi przypomina te wykombinowanie ciepłych rolet i kombinacje z nadprożami aaaa tak a propo podsłuchałam Kierbuda jak mówił do Murarza..." staraj się bo Cię w Muratorze opiszą" hahahaha no i się uśmiałam Anka - kierbud oczywiście znany wszystkim Wielkopolskim Forumowiczom Pan Zbyszko Nelskamp nie jest wyłącznie do dachów płaskich. Dachówkę, która nadaje się na dach płaski (od 18stopni) możesz śmiało kłąść na takim co ma 45st. Chodzi o to, że mało jest dachówek nadających sie na tak mały kąt nachylenia i dlatego Nelskamp sie tym chwali. Ale dachówkę możesz z powodzeniem kłaść u siebie. Ja polecam NIBRĘ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 18.08.2011 05:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Anka ja dachówkę i resztę osprzętu do dachu mam z kolmaxu, w budmarze dali mi cenowo lepszą ofertę, ale pan z kolmaxu bardzo starał sie o klienta, dzwonił, pytał o szczegóły, wysłałam mu w końcu wycenę z budmaru i swoją tak dopasował, że cenowo wyszli na to samo za całośćzwrócił mi jednak uwagę na kilka szczegółów, w których budmar w wycenie dorzucił najtańsze, niezbyt dobre jakościowo rzeczyno w każdym razie zostaliśmy przy kolmaxie i jestem bardzo zadowolona, bo dowozili nam wszystko na telefon, partiami, punktualnie, towar wyliczyli prawie idealnie, na budowie niepotrzebnie nie leżało, a za całą akcje transportową płaciliśmy niewielką jednorazową kwotęobsługa pierwsza klasa, także mogę polecićw kolmaxie pan Michał jakby co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka1977 18.08.2011 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Dzięki Lipka Właśnie wysłałam maila do Pana Michała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 18.08.2011 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Anka - zadzwoń lub napisz też do E.D. bau. w Biskupicach. Tam jest dwóch właścicieli. Rozmawiaj z którymkolwiek. Oboje Ci udzielą wyczerpujących informacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 18.08.2011 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2011 Asia, Ty masz Hormana wycenianego w RAL 7016, czy Tytan Metalic? Bo pan z HeKa powiedział mi przez telefon, że ten Tytan Metalic jednak trochę się różni od 7016... Za to tańszy jest... Poprosiłam o wycenę 7016 póki co, a jak na żywo zobaczę, to najwyżej na ten tańszy kolor się zgodzę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts