Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

myszonik - w tym natłoku styropianowych informacji zapomniałam podziękować za informację o trzymającym się styropianie - więc niezwłocznie to czynię - dzięki ;)

A u mnie na budowie właśnie robią się wiązary. A ja dzisiaj nie będę miała czasu podjechać na budowę zobaczyć jak wyglądają. Już mnie ciekawość zżera

Atika, gdzie kupowałaś w Biskupicach dachówkę? Przerobiłam już większość hurtowni w Poznaniu i najtaniej miałam ofertę z Budmar-u. Ale może spoza Poznania przydałoby się uderzyć;)

Widzę, że jednak jesteś duży krok do przodu przede mną więc pozwolę sobie podpatrywać :) Wczoraj, tak samo jak Ania dostałam ostateczną ofertę z Chempo, która jest OK więc chyba zakończę szukanie... boję się tylko trochę montażu. A Ty kiedy będziesz montowała okna?

Anka1977 - moja rówieśniczko - Zdam relację po montażu.

Dachówkę kupowałam w E.D. Bau - ale oni sprzedają tylko Nelskampa - swoją drogą bardzo dobrą niemiecką dachówkę.

I jeszcze najnowsza cena na styro na posadzki YETICO EPS100 - 163,60brutto. Niestety z adnotacją, że od 20 sierpnia cena idzie w górę o 10-15% :(

Edytowane przez atika

Więc tak, nie dzwoniłam do Pana Roberta bo sprawdziłam sobie jakie warunki wysłałam do Pani z Hekaplast i są takie jak wysłałam do Oknoplastu do Gniezna i do Chempo. Ja mam ogólnie mało ale dużych okien ;) więc wyszło mi mniej więcej tak: MS najtańsze, Heka: droższe o 5500,00 , Oknoplast droższy o 3000,00 więc chyba nie mam się co zastanawiać. Byłam bardzo za Oknoplastem bo mam koleżankę u której montowali okna i jest bardzo zadowolona, poza tym na FM są również polecani no i mają chyba najdłuższa gwarancję ale nie chcą zejść ani złotówki już z tej ceny. Z Chempo negocjowałam, pytałam, zmieniałam itp. ale nie za ostro. Poprosiłam po prostu o ostateczną ofertę bo zamykam już akcję pod tytułem: OKNA. No i trochę boję się montażu bo tak naprawdę Atkia będzie pierwsza na FM u której będą montowali. Mam nadzieję, że nie spiep..... sobie opinii a będziemy zachwycone :) Teraz szukam dachówek i już mam niedobre odruchy ;) chyba zostaje albo przy Bogen Innovo 10 lub Creaton Futura- różnica na dachówce 1000,00 więc żadna, no i oczywiście kolor antracyt, czarny albo łupek.

Więc tak, nie dzwoniłam do Pana Roberta bo sprawdziłam sobie jakie warunki wysłałam do Pani z Hekaplast i są takie jak wysłałam do Oknoplastu do Gniezna i do Chempo. Ja mam ogólnie mało ale dużych okien ;) więc wyszło mi mniej więcej tak: MS najtańsze, Heka: droższe o 5500,00 , Oknoplast droższy o 3000,00 więc chyba nie mam się co zastanawiać. Byłam bardzo za Oknoplastem bo mam koleżankę u której montowali okna i jest bardzo zadowolona, poza tym na FM są również polecani no i mają chyba najdłuższa gwarancję ale nie chcą zejść ani złotówki już z tej ceny. Z Chempo negocjowałam, pytałam, zmieniałam itp. ale nie za ostro. Poprosiłam po prostu o ostateczną ofertę bo zamykam już akcję pod tytułem: OKNA. No i trochę boję się montażu bo tak naprawdę Atkia będzie pierwsza na FM u której będą montowali. Mam nadzieję, że nie spiep..... sobie opinii a będziemy zachwycone :) Teraz szukam dachówek i już mam niedobre odruchy ;) chyba zostaje albo przy Bogen Innovo 10 lub Creaton Futura- różnica na dachówce 1000,00 więc żadna, no i oczywiście kolor antracyt, czarny albo łupek.

pytanie pierwsze - jaki dostałaś rabat na okna z HeKa?

pytanie drugie - na jakim profilu wyceniła Ci HeKa, a na jakim MS?

Oknoplast - uderzaj do salonu w Poznaniu na Jeżyckiej..

Atika nie będzie pierwsza, ponieważ ja Jej polecałem Chempo, montowali u moich teściów (drewniane) i wszyscy są jak najbardziej zadowoleni...

Na FM też chyba kilka osób już miało montowane okna MS.

Anka - ja dachówkę wyceniałam chyba w 10 miejscach, kilka rodzajów. Nelskamp wyszedł najkorzystniej cenowo - jakościowo. do tego bardzo mi się podoba i dachówka bardzo dobrej jakości - bardzo dobre oceny również na FM.

Najtaniej wychodziła dachówka Roben.

Edytowane przez atika

I dla przykładu wyceny na dachówki które podałaś - u mnie na kompletny dach:

- Bogen Innovo 10 - 23.900 zł.

- Bogen Innovo 12 - 28.200 zł.

- Creaton Futura Łupek Angoba - 26.100 i 27.400

- Creaton Futura Czarna Mat Angoba - 22.600 i 23.900

- i moja Nelskamp F7 Czerń stara angobowana (grafitowa jest) - 19.350 zł.

Esiak: Heka profile Schuco Cava ( co do rabatu to odpuściłam sobie w ogóle jak zobaczyłam cenę okna + rolet), MS: TytanTermo a Oknolpast: Paltinium Evo.

Atkia, nie interesowałam się Nelskamp-em bo widzę, że ładne dachówki są ale do płaskich dachów a mój ma 40 stopni.- może dlatego nie proponowali mi jej nawet w hurtowniach. Czy Ty nie masz przypadkiem znanego na FM Kierownika za Kierbuda? Bo coś mi przypomina te wykombinowanie ciepłych rolet i kombinacje z nadprożami ;) aaaa tak a propo podsłuchałam Kierbuda jak mówił do Murarza..." staraj się bo Cię w Muratorze opiszą" hahahaha no i się uśmiałam

Esiak: Heka profile Schuco Cava ( co do rabatu to odpuściłam sobie w ogóle jak zobaczyłam cenę okna + rolet), MS: TytanTermo a Oknolpast: Paltinium Evo.

tak jak pisałem mnie HeKa wyszła taniej niż MS, więc może spróbuj jeszcze raz poprosić o wycenę, ale na ten kontakt co Tobie podałem...

ja w pierwszej chwili jak dostałem pierwszą wycenę, to też zdębiałem - stosują jakieś ich tam ceny katalogowe, ale na końcu po podsumowaniu był rabacik w wysokości 63% i oferta od razu stała się konkurencyjna... :)

Atkia, nie interesowałam się Nelskamp-em bo widzę, że ładne dachówki są ale do płaskich dachów a mój ma 40 stopni.- może dlatego nie proponowali mi jej nawet w hurtowniach. Czy Ty nie masz przypadkiem znanego na FM Kierownika za Kierbuda? Bo coś mi przypomina te wykombinowanie ciepłych rolet i kombinacje z nadprożami ;) aaaa tak a propo podsłuchałam Kierbuda jak mówił do Murarza..." staraj się bo Cię w Muratorze opiszą" hahahaha no i się uśmiałam

Anka - kierbud oczywiście znany wszystkim Wielkopolskim Forumowiczom Pan Zbyszko ;)

Nelskamp nie jest wyłącznie do dachów płaskich. Dachówkę, która nadaje się na dach płaski (od 18stopni) możesz śmiało kłąść na takim co ma 45st.

Chodzi o to, że mało jest dachówek nadających sie na tak mały kąt nachylenia i dlatego Nelskamp sie tym chwali. Ale dachówkę możesz z powodzeniem kłaść u siebie. Ja polecam NIBRĘ.

Anka ja dachówkę i resztę osprzętu do dachu mam z kolmaxu, w budmarze dali mi cenowo lepszą ofertę, ale pan z kolmaxu bardzo starał sie o klienta, dzwonił, pytał o szczegóły, wysłałam mu w końcu wycenę z budmaru i swoją tak dopasował, że cenowo wyszli na to samo za całość

zwrócił mi jednak uwagę na kilka szczegółów, w których budmar w wycenie dorzucił najtańsze, niezbyt dobre jakościowo rzeczy

no w każdym razie zostaliśmy przy kolmaxie i jestem bardzo zadowolona, bo dowozili nam wszystko na telefon, partiami, punktualnie, towar wyliczyli prawie idealnie, na budowie niepotrzebnie nie leżało, a za całą akcje transportową płaciliśmy niewielką jednorazową kwotę

obsługa pierwsza klasa, także mogę polecić

w kolmaxie pan Michał jakby co

Asia, Ty masz Hormana wycenianego w RAL 7016, czy Tytan Metalic? Bo pan z HeKa powiedział mi przez telefon, że ten Tytan Metalic jednak trochę się różni od 7016... Za to tańszy jest... Poprosiłam o wycenę 7016 póki co, a jak na żywo zobaczę, to najwyżej na ten tańszy kolor się zgodzę...