Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

Esiak

Dekarz wchodzi w poniedziałek i podobno do 2-3 września ma skończyć. Ewentualnie będzie dopieszczał daszek. Rozumiem, ze pytasz przez pryzmat instalatorów ??

Dekarz jeśli nie skończy to 5-6 będzie kończył, ale nie będzie przeszkadzał ;)

Aniu - a Ty nie masz żadnego kawałka stryszku (a) jak to się pisze ?? :)

Może coś sie da wygospodarować ?? Mi konstruktor zmieniał=dodał ten stryszek w dniu podpisania umowy - dla niego było to niecałe 10 minut.

Edytowane przez atika

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wiem, że bramy najlepiej po tynkach, ale boję się zostawiać otwory, jak będę kłaść kable, rury, składować styropian....

Mam 2 otwory - zabijać je deskami tez chyba bez sensu. Zrobimy bramy i zabezpieczymy je, zwłaszcza silniki, prowadnice, itp folią strech.

a co do drzwi - mają być docelowe - ale zastanawiam się czy to dobry pomysł ?? Na pewno dobrze je owinę stretchem. I co ewentualnie zamiast nich?? Montować tymczasowe drzwi ?? Ramy i wszystko ?? Wkuwać się w YTONG, jak później będą inne ??

Ale mnie nie o stryszek chodziło, bo to szczegół, tylko o postęp w budowie, którego zazdraszczam :roll:

aaaaa to rozumiem.... Aniu ale to przecież już niedługo.... do wiosny szybko minie. Za chwilę zaczną się przygotowania do szkoły/przedszkola, później święta, sylwester, wiosna... i dach stanie ;)

Esiak - no może to by i był pomysł. ale ja mam wszędzie w domu drzwi 80 a wejściowe do domu 100.

Oferta na YETICO.

1. EPS100 - 038 - cena brutto z dowozem 163,60zł.

2. EPS200 - cena brutto z dowozem - 248,00zł.

3. EPS 031 grafit - 190,65 brutto

4. EPS 033 grafit - 184,50 brutto

Ja kupuję tylko na posadzki. Na elewacje nie mam gdzie składować, a 6 tygodni mi nie przetrzymają. No i cena też nie jest aż tak atrakcyjna na ten grafit. A jak jeszcze podrożeje o zapowiadane 10-15% to na pewno go nie wezmę na elewację.

Kurcze Esiak - wróciłam jeszcze do Twoich cen na genderke i na posadzki sa na EPS prawie taka sama, na 200 masz lepszą i to sporo.

zadzwonię jeszcze do Budchemu zobaczę jaką mi podadzą cenę.

ja Ci ceny na gederke podam w poniedziałek, jak wróci "mój" handlowiec, bo te są pewnie bez rabatu...

napisz mi ile czego potrzebujesz...

Ja dzwoniłam właśnie do Budchemu. Rozmawiałam z jakimś Panem i dostałam ceny wyższe od Twoich.

EPS100 - 142zł. netto

EPS200 - 195zł. netto

Ja potrzebuję w sumie 29m3 EPS100 i 6m3 EPS200.

Na przekładkę 5 i 10cm.

Czyli EPS100 - 10cm - 19m3, 5cm - 10m3,

EPS200 5cm - 2m3, 10cm - 4m3

Kurcze w poniedziałek to będzie za późno by dostać YETICO.

Mówisz, że dom/garaż 80 to za mało ??

Ja teraz miałam w domu wszystkie drzwi 80 i było ok. nawet z kilkoma siatami z zakupami w ręce. Właściwie to nie pomyślałam by dać 90 - pewnie by było wygodniej - ale już po ptokach....

Edytowane przez atika

Esiak - w sumie masz rację. Nadproża mam 120cm więc będzie ok. A YTONG rzeczywiście można ciąć. Właśnie wczoraj miałam dylemat na budowie i nie wiem czy nie będę właśnie musiała ciąć jednej ściany w kuchni bo mi drzwi suwane chyba nie za bardzo będą pasować. Ale muszę najpierw na budowę ściągnąć montażystów drzwi suwanych by doradzili.

Atika, nie będę Cię przekonywał, jak chcesz to poczekaj do poniedziałku, jak nie, to bierz te YETICO, nawet jak by było kiepskie, to na podłogi się powinno nadać.. ;)

Nie musisz mnie przekonywać. Tylko trochę się boję by nie okazało się, że mi Genderki taniej nie dadzą, a YETICO pójdzie w górę i będę musiała dopłacić.

No i właśnie - to tylko podłoga. Na elewację będę dłużej myśleć ;)