Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ulciapulcia

Jeśli netto - czyli tyle co zapłacisz to w miarę dobra. Ja kupowałam po 2800 "do zapłaty" z dowozem. Ale nie brałam faktur.

Stal co chwilę się waha cenowo i to sporo. Ja na co dzień mam do czynienia ze stalą. Bywały w tym roku momenty gdzie stała po 3600 netto !!!

W tej chwili firmowo kupujemy stal po 2300 netto bez dowozu.

Edytowane przez atika

atika, wiesz że Hormann nie daje gwarancji na bramę montowaną przed tynkami?

Naprawdę ?????? Kurcze to mnie zmartwiłaś :( Musze zadzwonić do salonu z którego kupuję.

Esiak super - tylko ja nie mam czym ich przewieźć :(

A mi wszystkie szalunkowe deski budowlańcy dawali swoje i po rozebraniu zabrali.

Naprawdę ?????? Kurcze to mnie zmartwiłaś :( Musze zadzwonić do salonu z którego kupuję.

Esiak super - tylko ja nie mam czym ich przewieźć :(

A mi wszystkie szalunkowe deski budowlańcy dawali swoje i po rozebraniu zabrali.

Tak nam mówiono, w salonie w Radomiu i w dwóch w Warszawie. Zresztą*jak mąż posłuchał co się*dzieje z mechanizmem w czasie tynków, że potem brama skrzypi, zacina się to już nie musieli go straszyć gwarancją.

My zabijaliśmy osb, teść zrobił drzwiczki, wyszło fajnie, ale kilka stów na tę zabawę poszło :(

no ja też się wstrzymałem z bramą przed tynkami, chociaż mam już zamówioną...

wszyscy montażyści od bram mi o tym wspominali...

są ludzie którzy montują i niby jest OK

Ale wyszliśmy z założenia, że po co ryzykować, skoro płaci się tyle kasy za mechanizm który ma śmigać jak szwajcarski zegarek...

Esiak - to napisz mi tu albo na priva za ile te deski - coś wymyślę z transportem. Ja mam 2 bramy 2,5 x 2,2 - więc trochę dech potrzebuję.

Ale nadal sie zastanawiam co z drzwiami. Chyba jednak je zmontuję i dobrze zabezpieczę. Bo kombinować z zastępczymi, futryną itp... to chyba już za dużo.

No to juz sama nie wiem... a jak te mechanizmy super szczelnie strechem owinę to nie wystarczy ??

Atika, ale tu też o rolki chodzi, prowadnice, łożyska są pewnie jakieś. Jak tam się*dostanie pył po szlifowani to niczym go nie wypędzisz

Aha, a drzwi zamontowaliśmy. I po prostu porządnie zabezpieczyliśmy