monsanbia 19.08.2011 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 monsabia - rozmawiałam z salonem Hormanna - gwarancji się nie traci, przynajmniej Pan tak twierdzi. No to tylko musisz dopilnować, by w gwarancji wpisali, że brama zamontowana po tynkach. Jak takiej wzmianki nie będzie, przy ewentualnym zacinaniu się bramy nie dostaniesz nic. Mnie to już nawet nie o gwarancję chodziło, a faktycznie o bramę która śmiga i nic się nie dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.08.2011 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 No to powiedzmy - bramy zabijemy dechami. A co z drzwiami wejściowymi ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.08.2011 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Ja mam drzwi wejściowe zamontowane od razu docelowe. Już sporo ekip się przewinęło i odpukując nic im się na razie nie stało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.08.2011 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 No to powiedzmy - bramy zabijemy dechami. A co z drzwiami wejściowymi ?? Pisałam już, że montowałam docelowe. Tylko je bardzo porządnie zabezpieczyliśmy. W drzwiach nie ma żadnych precyzyjnych mechanizmów, więc poza uszkodzeniem mechanicznym nie ma im się prawa nic stać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.08.2011 10:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) Też tak myślę jeśli chodzi o drzwi. Folia strech + bąbelkowa i powinno być ok czyli jeden problem - jak zabezpieczyć otwór z głowy myszonik - od razu pytanko - jak panowie od elewacji ? Edytowane 19 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.08.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 ja drzwi wejściowe jak widać na fotkach, sam skleciłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.08.2011 11:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 to jeszcze moje obawy - a nie baliście się, że jak ktoś lepiej pociągnie to te deski z garażu w 5 minut pozrywa ?? i później hulaj dusza w środku ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.08.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 mniej pociągnie i Ci szybę w oknie zbije, albo wytnie całe okno i co...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.08.2011 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 mniej pociągnie i Ci szybę w oknie zbije, albo wytnie całe okno i co...? no dobra.... przekonałeś mnie..... i nie strasz oknami bo ja się cały czas boję by nie wyszły z budowy.... Wybierając dewastację desek zamiast okna - Daj znać po ile te deski musiałabym mieć jakieś 12m2. Choć mąż nadal twierdzi, że on wszystko baaardzo dokładnie zabezpieczy w bramach i będzie ok... Ale ja już mam wątpliwości i chyba wolę deski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.08.2011 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 deski poziomo u mnie są zabite gwoździami, ale pionowe wzmocnienia są przykręcone na kołki rozporowe, wkręty imbusowe, więc tak szybko nie pójdzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.08.2011 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 deski mam 3-3,5m szerokość różna czasem nawet 25cm, na garaż 240x220 poszło mi 10 desek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 19.08.2011 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 to jeszcze moje obawy - a nie baliście się, że jak ktoś lepiej pociągnie to te deski z garażu w 5 minut pozrywa ?? i później hulaj dusza w środku ?? Po pierwsze - mieliśmy już*alarm i monitoring wtedy Po drugie, to była taka konstrukcja i z grubej płyty OSB (na profilach, od środka), że ciężko było to rozwalić. Wyciąć - tak. Ale tak się można włamać którędykolwiek Małe zdjęcia poglądowe (usunę, jeśli nie chcesz) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 19.08.2011 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 atikao co chodzi z panami od elewacji? Nadal szukasz? Bo wydawało mi się, że masz już kogoś umówionego...U mnie robią, szef ekipy będzie dopiero w poniedziałek, bo się urlopuje. Jak wezmę od męża numer to napiszę do Ciebie o ile jeszcze jesteś zainteresowana.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.08.2011 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 deski mam 3-3,5m szerokość różna czasem nawet 25cm, na garaż 240x220 poszło mi 10 desek Widziałam Twoją twierdzę. Zadeskowanie fajne, ale drzwi wejściowe 1 klasa Zdolna bestia z Ciebie Ja mam 2 bramy 2500 x 2125 więc pewni jakieś 18-20 desek bym potrzebowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.08.2011 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 atika o co chodzi z panami od elewacji? Nadal szukasz? Bo wydawało mi się, że masz już kogoś umówionego... U mnie robią, szef ekipy będzie dopiero w poniedziałek, bo się urlopuje. Jak wezmę od męża numer to napiszę do Ciebie o ile jeszcze jesteś zainteresowana.. myszonik - przepraszam za niekonkretne pytanie. Ja ekipę już znalazłam. Pytałam jak się Twoi sprawują i jak im idzie, bo fotek nie ma a ciekawska jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.08.2011 11:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 monsanbia - fotki zostaw. Może się komuś przydadzą. Ty to miałaś rzeczywiście z wyższej półki zabezpieczone otwory !! Nieźle. Ja jednak zostanę jakby co przy deskach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.08.2011 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Atika, a elektryka już masz..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.08.2011 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 A nie pisałam ?? widocznie mi umknęło. Wczoraj spotkałam sie na budowie również z elektrykiem - znajomym, kolegą męża. Zaklepanym na zrobienie u nas elektryki. Przez 2 godziny rozrysowywaliśmy gniazdka, kontakty itp. Po tym wszystkim stwierdził, ze go to przeraża, że tego nie widzi i nie wie czy da radę....a jak da to będzie robił miesiąc !!! . Więc jak na razie elektryka nie mam i zaczyna sie robić problem Choć ten ma sie jeszcze zastanowić... ale czarno to widzę. A ty swojego możesz polecić ?? i ile bierze za punkt ?? Albo jak wycenia robotę ?? Liczył za ciągnięcie kabla i np. wycinanie bruzd w bloczkach ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 19.08.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 (edytowane) swojego mogę polecić (jest ich dwóch), za punkt liczą 33zł netto (vat 8%) i w tym masz wszystko, bruzdy, położenie kabla, puszka...dziś będą kończyć u mnie, więc możesz ich podebrać...MM-SystemsMarcin Głuszek 518 250 665 Edytowane 23 Stycznia 2012 przez Esiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 19.08.2011 12:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2011 Esiak zaraz wyjdzie, że połowę ekip po Tobie przejmuję Super, że polecasz. A tak orientacyjnie - ile im zajęło czasu zrobienie elektryki i ile masz punktów. Aha - materiał cały oni kupowali ?? Czy sam załatwiałeś ?? i jak z rozliczeniem ?? wszystko na końcowej fakturze 8% ?? (również materiał jeśli oni kupowali) Aha - zamówiłam przed chwila styropian YETICO pod posadzki - "raz kozie śmierć" Zaraz mam dostać cenę na folię. Ciekawe czy porównywalną z Folnetem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts