Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

monsabia - rozmawiałam z salonem Hormanna - gwarancji się nie traci, przynajmniej Pan tak twierdzi.

No to tylko musisz dopilnować, by w gwarancji wpisali, że brama zamontowana po tynkach. Jak takiej wzmianki nie będzie, przy ewentualnym zacinaniu się bramy nie dostaniesz nic.

Mnie to już nawet nie o gwarancję chodziło, a faktycznie o bramę która śmiga i nic się nie dzieje

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

No to powiedzmy - bramy zabijemy dechami. A co z drzwiami wejściowymi ??

Pisałam już, że montowałam docelowe. Tylko je bardzo porządnie zabezpieczyliśmy. W drzwiach nie ma żadnych precyzyjnych mechanizmów, więc poza uszkodzeniem mechanicznym nie ma im się prawa nic stać

mniej pociągnie i Ci szybę w oknie zbije, albo wytnie całe okno i co...?

no dobra.... przekonałeś mnie..... i nie strasz oknami bo ja się cały czas boję by nie wyszły z budowy....

Wybierając dewastację desek zamiast okna - Daj znać po ile te deski ;) musiałabym mieć jakieś 12m2.

Choć mąż nadal twierdzi, że on wszystko baaardzo dokładnie zabezpieczy w bramach i będzie ok...

Ale ja już mam wątpliwości i chyba wolę deski.

to jeszcze moje obawy - a nie baliście się, że jak ktoś lepiej pociągnie to te deski z garażu w 5 minut pozrywa ?? i później hulaj dusza w środku ??

Po pierwsze - mieliśmy już*alarm i monitoring wtedy

Po drugie, to była taka konstrukcja i z grubej płyty OSB (na profilach, od środka), że ciężko było to rozwalić. Wyciąć - tak. Ale tak się można włamać którędykolwiek

Małe zdjęcia poglądowe (usunę, jeśli nie chcesz)

zdjęcie 2-2.jpg zdjęcie 5-3.jpg zdjęcie 4-2.jpg

deski mam 3-3,5m szerokość różna czasem nawet 25cm, na garaż 240x220 poszło mi 10 desek :)

Widziałam Twoją twierdzę. Zadeskowanie fajne, ale drzwi wejściowe 1 klasa ;) Zdolna bestia z Ciebie ;)

Ja mam 2 bramy 2500 x 2125 więc pewni jakieś 18-20 desek bym potrzebowała.

atika

o co chodzi z panami od elewacji? Nadal szukasz? Bo wydawało mi się, że masz już kogoś umówionego...

U mnie robią, szef ekipy będzie dopiero w poniedziałek, bo się urlopuje.

Jak wezmę od męża numer to napiszę do Ciebie o ile jeszcze jesteś zainteresowana..

myszonik - przepraszam za niekonkretne pytanie. Ja ekipę już znalazłam. Pytałam jak się Twoi sprawują i jak im idzie, bo fotek nie ma a ciekawska jestem ;)

A nie pisałam ?? widocznie mi umknęło.

Wczoraj spotkałam sie na budowie również z elektrykiem - znajomym, kolegą męża. Zaklepanym na zrobienie u nas elektryki. Przez 2 godziny rozrysowywaliśmy gniazdka, kontakty itp.

Po tym wszystkim stwierdził, ze go to przeraża, że tego nie widzi i nie wie czy da radę....a jak da to będzie robił miesiąc !!!

.

Więc jak na razie elektryka nie mam i zaczyna sie robić problem :(

Choć ten ma sie jeszcze zastanowić... ale czarno to widzę. A ty swojego możesz polecić ?? i ile bierze za punkt ??

Albo jak wycenia robotę ?? Liczył za ciągnięcie kabla i np. wycinanie bruzd w bloczkach ??

Esiak zaraz wyjdzie, że połowę ekip po Tobie przejmuję ;) Super, że polecasz. A tak orientacyjnie - ile im zajęło czasu zrobienie elektryki i ile masz punktów.

Aha - materiał cały oni kupowali ?? Czy sam załatwiałeś ?? i jak z rozliczeniem ?? wszystko na końcowej fakturze 8% ?? (również materiał jeśli oni kupowali)

Aha - zamówiłam przed chwila styropian YETICO pod posadzki - "raz kozie śmierć" :)

Zaraz mam dostać cenę na folię. Ciekawe czy porównywalną z Folnetem.