Esiak 28.04.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 no właśnie, przez zamieszanie, Jezierski odpadł... a biorę Cave - ten profil w skrzydle też ma 82 mm, tylko w ościeży 70mm Si82 jak dal mnie to przerost formy nad treścią, nie buduję domu pasywnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 28.04.2011 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 I jesteśmy w punkcie wyjścia Ech, temat rzeka... Ja dopuściłam na razie bo i tak perspektywy na okna na razie żadne... Jednak w przypadku okien, gdybym miała wybierać, to jednak na pierwszym miejscu parametry, na drugim wygląd. Super, gdyby wszystko szło ze sobą w parzę, ale jeśli się nie da, to wolałabym małe "k" niż piękny profil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 28.04.2011 20:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 No i w przepastnej skrzynce z ofertami znalazłam ofertę również na okna MS ale tylko na Tytanowe Termo - niestety mam sporo okien i cena jest raczej za wysoka. Muszę przesłać prośbę o wycenę na MS Evolution. Esiak nie wiesz jak one wypadają cenowo ?? I chyba są z tych pozostałych modeli (poza tytanowymi) najlepsze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.04.2011 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 (edytowane) MS Tytanowe Termo wychodziły bardzo podobnie do Jezierskiego, nawet chyba trochę tańsze...momento sprawdzę w papierach.. Edytowane 28 Kwietnia 2011 przez Esiak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 28.04.2011 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 I jesteśmy w punkcie wyjścia Ech, temat rzeka... Ja dopuściłam na razie bo i tak perspektywy na okna na razie żadne... Jednak w przypadku okien, gdybym miała wybierać, to jednak na pierwszym miejscu parametry, na drugim wygląd. Super, gdyby wszystko szło ze sobą w parzę, ale jeśli się nie da, to wolałabym małe "k" niż piękny profil. hihihi... moja towarzyszka w niedoli okiennej no tak ważniejsze "k" niż ładny wygląd. PS. Aniu jutro się skupię na Twojej kuchni i napiszę maila. Tak na szybko - wygląda super i szacun za wklejenie z Planera do Twojego programu super wyszło. Będę miała kilka pytań, ale to juz jutro. Na dzisiaj zmykam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.04.2011 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 – Okna TYTANOWEtermo PVC z wzmocnieniem stalowym wyposażone we wkłady dwuszybowe: 13 510 zł– Okna TYTANOWEtermo PVC z wzmocnieniem stalowym wyposażone we wkłady trzyszybowe: 14 336 zł– Okna TYTANOWEtermo PVC z wzmocnieniem termicznym MS (w poz. 1 zastosowane będą wzmocnieniastalowe) wyposażone we wkłady trzyszybowe: 15 447 zł. HeKaPlast z montażem również, trzy szyby: 14647.92Jezierski ten sam profil co HeKa (cava, 3 szyby): 16 546,36 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 28.04.2011 21:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 Bardzo dziękuję za rozpiskę.U mnie za te tytanowe z wkładem trzyszybowym (nie wiem nic o wzmocnionej ramce) wyszło 20.039zł.+ montaż 1867zł. więc sporo. Za okna wolałabym się zamknąć wraz z montażem w 18.000zł. no może w 19.000zł. Co dziwne zarówno HeKA jak i Jezierski wycenili mi okna taniej od tych tytanowych MS.Może te MS Evolution wyjdą przystępniej cenowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.04.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 atika daj do wyceny do Chempo, od innych dilerów MS też miałem drożej, jakieś kiepskie rabaty dawali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 28.04.2011 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2011 MS ma taki patent i tym się chwali, że daje jako wzmocnienie (tam gdzie może technologicznie) zamiast stali, wzmocnienie z kompozytów poliestrowo-szklanych wypełnionych pianką poliuretanową i dlatego okna takie są cieplejsze od tych wzmacnianych profilami stalowymi..ale tak jak pisałem, dają je tylko tam, gdzie rozmiar technologiczny okna na to pozwala, jeżeli jest potrzebne większe wzmocnienie (tak jak u mnie oknie tarasowym łukowym), dają wzmocnienia ze stali...to tyle wyjaśnień... a okna robią na profilach Brugmann Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 29.04.2011 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) atika daj do wyceny do Chempo, od innych dilerów MS też miałem drożej, jakieś kiepskie rabaty dawali ok. Zaraz wysyłam - wyślę na te tytanowe, bo niestety ms evolution o których myślałam są tylko białe a ja nie chciałabym tego grafitu od zewnątrz odpuszczać Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.04.2011 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 To teraz tutaj na rewolucję kuchenną wpadłam, tylko nie bardzo jest się do czego przyczepić Jedyne, co by mnie zastanowiło, to nisko posadowione okno, bo będzie się chlapało od zlewu, ale rozumiem, że okno ma być duuuuuuże więc nie ma tematu Chyba dałyśmy podobne fronty. Abstrakt szary w połysku? Myślę, że w użytkowaniu będzie świetny. Teraz w łazienkach mam białe fronty z tej serii i nie mam zastrzeżeń. Fajnie się myją, nie ma zacieków ani zarysowań. Super! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 29.04.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 (edytowane) To teraz tutaj na rewolucję kuchenną wpadłam, tylko nie bardzo jest się do czego przyczepić Jedyne, co by mnie zastanowiło, to nisko posadowione okno, bo będzie się chlapało od zlewu, ale rozumiem, że okno ma być duuuuuuże więc nie ma tematu Chyba dałyśmy podobne fronty. Abstrakt szary w połysku? Myślę, że w użytkowaniu będzie świetny. Teraz w łazienkach mam białe fronty z tej serii i nie mam zastrzeżeń. Fajnie się myją, nie ma zacieków ani zarysowań. Super! Okno będzie spore - i mam nadzieję, że nie będzie tak źle z chlapaniem. W sumie przetrę je tak jak płytki w tej chwili i mam nadzieję będzie ok. Na dodatek będzie nieco oddalone od zlewu. Na tej ścianie planuję blat ok. 90cm. szeroki, blat ma być - jeśli wszystko się zgra jednocześnie parapetem. (tak mam teraz i dla mnie jest to super rozwiązanie) Fronty są rzeczywiście Abstrakt szary - na niskich szafkach, a na słupku i górnych Abstrakt biały. Ale ten kolor jest tak specyficznie szary. Dzisiaj biorę blaty Eggera o których pisałam - wypożyczam z salonu, i w weekend przejadę sie do IKEA przymierzyć czy pasują do tego szarego Abstraktu (a). Jeśli nie to zrobię na dole też białe szafki - bo blat jest super i chyba go zostawię. Jakby co podoba mi sie jeszcze Consuela z Kronopolu - http://www.mdm.kronopol.pl/var/kronopol/storage/images/materialy-dla-meblarstwa/blaty-kuchenne/nowosci/consuela/34476-1-pol-PL/Consuela.jpg ale ona pewnie też nie zgra się z szarością szafek IKEA. Zobaczymy... zdam relację i może fotorelacje po wizycie w IKEA. Edytowane 29 Kwietnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 29.04.2011 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2011 To jeszcze z dzisiaj - ławy stoją, częściowo zdjęte szalunki. http://images47.fotosik.pl/834/a7d09712491a12fcgen.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vld 01.05.2011 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 może ja sie nie znam, ale czy te ławy nie powinny być poniżej poziomu przemarzania gruntu?Czyli jakiś metr pod ziemią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 01.05.2011 16:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Ławy będą obsypane piaskiem - i będą ok. 90cm pod ziemią. W tej chwili jest ściągnięty humus nie tylko w środku, ale z każdej strony jakieś 2m od ław - na głębokość z przodu ok. 40-50 cm - dalej nieco mniej. W każdym razie po obsypaniu piaskiem będzie wszystko jak należy. Ławy są tak, a nie inaczej przez ponad metrowy spad na działce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jonna 01.05.2011 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Witam się chciałam dodać pięć groszy w sprawie okien.Wycenialiśmy okna Jezierski, MS i Okno Plusa. Te ostatnie bardzo dobre parametry trzy szybowe takie same profile wyszły najtaniej.Mamy już zamontowane może poproś o wycenę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 01.05.2011 17:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Witam się chciałam dodać pięć groszy w sprawie okien.Wycenialiśmy okna Jezierski, MS i Okno Plusa. Te ostatnie bardzo dobre parametry trzy szybowe takie same profile wyszły najtaniej.Mamy już zamontowane może poproś o wycenę. Dzięki za polecenie Okno Plusa. Niestety oni nie robią okien w graficie, szarościach, itp... mają tylko białe i w okleinach drewnopodobnych w kolorach drewna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magda 34 01.05.2011 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Cześć atiko Nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętasz? Omawiałyśmy kiedyś Twój projekt. Fajnie, że marzenia stają się rzeczywistością. Życzę wytrwałości. Będę z przyjemnością zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 01.05.2011 20:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2011 Cześć atiko Nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętasz? Omawiałyśmy kiedyś Twój projekt. Fajnie, że marzenia stają się rzeczywistością. Życzę wytrwałości. Będę z przyjemnością zaglądać Oczywiście, że pamiętam. Tej sympatycznej żyrafy z avatara nie sposób zapomnieć Dzięki za odwiedziny, cenne wskazówki na początku projektu i zapraszam na pogaduszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.05.2011 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2011 Z nowości - kończy się kłaść wodociąg !!! Jutro podobno panowie maja zakończyć pracę + zrobić wszystkie odbiory, itp. i będziemy mieć wodę !!!! Huraaaa.... Wodociąg wraz z sąsiadami budujemy sami, za własne niestety pieniądze. Robiliśmy wszystko od początku - wszystkie zezwolenia, projekt, pozwolenie na budowę.... Trwało to dłużej niż ciąża Zaczęliśmy na początku lipca, więc prawie 10 miesięcy... i oto jest - upragniona woda na działce. Ciekawe kiedy puszczą mi prąd do skrzynki, bo stoi już ponad 3 tygodnie - a prądu ni widu ni słychu.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts