Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

I jesteśmy w punkcie wyjścia ;) Ech, temat rzeka...

Ja dopuściłam na razie bo i tak perspektywy na okna na razie żadne...

Jednak w przypadku okien, gdybym miała wybierać, to jednak na pierwszym miejscu parametry, na drugim wygląd.

Super, gdyby wszystko szło ze sobą w parzę, ale jeśli się nie da, to wolałabym małe "k" niż piękny profil.

No i w przepastnej skrzynce z ofertami znalazłam ofertę również na okna MS :) ale tylko na Tytanowe Termo - niestety mam sporo okien i cena jest raczej za wysoka.

Muszę przesłać prośbę o wycenę na MS Evolution.

Esiak nie wiesz jak one wypadają cenowo ?? I chyba są z tych pozostałych modeli (poza tytanowymi) najlepsze ??

I jesteśmy w punkcie wyjścia ;) Ech, temat rzeka...

Ja dopuściłam na razie bo i tak perspektywy na okna na razie żadne...

Jednak w przypadku okien, gdybym miała wybierać, to jednak na pierwszym miejscu parametry, na drugim wygląd.

Super, gdyby wszystko szło ze sobą w parzę, ale jeśli się nie da, to wolałabym małe "k" niż piękny profil.

hihihi... moja towarzyszka w niedoli okiennej ;)

no tak ważniejsze "k" niż ładny wygląd.

PS. Aniu jutro się skupię na Twojej kuchni i napiszę maila. Tak na szybko - wygląda super i szacun za wklejenie z Planera do Twojego programu ;) super wyszło. Będę miała kilka pytań, ale to juz jutro. Na dzisiaj zmykam.

– Okna TYTANOWEtermo PVC z wzmocnieniem stalowym wyposażone we wkłady dwuszybowe: 13 510 zł

– Okna TYTANOWEtermo PVC z wzmocnieniem stalowym wyposażone we wkłady trzyszybowe: 14 336 zł

– Okna TYTANOWEtermo PVC z wzmocnieniem termicznym MS (w poz. 1 zastosowane będą wzmocnienia

stalowe) wyposażone we wkłady trzyszybowe: 15 447 zł.

HeKaPlast z montażem również, trzy szyby: 14647.92

Jezierski ten sam profil co HeKa (cava, 3 szyby): 16 546,36

Bardzo dziękuję za rozpiskę.

U mnie za te tytanowe z wkładem trzyszybowym (nie wiem nic o wzmocnionej ramce) wyszło 20.039zł.+ montaż 1867zł. więc sporo. Za okna wolałabym się zamknąć wraz z montażem w 18.000zł. no może w 19.000zł.

Co dziwne zarówno HeKA jak i Jezierski wycenili mi okna taniej od tych tytanowych MS.

Może te MS Evolution wyjdą przystępniej cenowo.

MS ma taki patent i tym się chwali, że daje jako wzmocnienie (tam gdzie może technologicznie) zamiast stali, wzmocnienie z kompozytów poliestrowo-szklanych wypełnionych pianką poliuretanową i dlatego okna takie są cieplejsze od tych wzmacnianych profilami stalowymi..

ale tak jak pisałem, dają je tylko tam, gdzie rozmiar technologiczny okna na to pozwala, jeżeli jest potrzebne większe wzmocnienie (tak jak u mnie oknie tarasowym łukowym), dają wzmocnienia ze stali...

to tyle wyjaśnień... a okna robią na profilach Brugmann

atika daj do wyceny do Chempo, od innych dilerów MS też miałem drożej, jakieś kiepskie rabaty dawali ;)

ok. Zaraz wysyłam ;) - wyślę na te tytanowe, bo niestety ms evolution o których myślałam są tylko białe :( a ja nie chciałabym tego grafitu od zewnątrz odpuszczać ;)

Edytowane przez atika

To teraz tutaj na rewolucję kuchenną wpadłam, tylko nie bardzo jest się do czego przyczepić :lol:

Jedyne, co by mnie zastanowiło, to nisko posadowione okno, bo będzie się chlapało od zlewu,

ale rozumiem, że okno ma być duuuuuuże więc nie ma tematu ;)

Chyba dałyśmy podobne fronty. Abstrakt szary w połysku?

Myślę, że w użytkowaniu będzie świetny. Teraz w łazienkach mam białe fronty z tej serii i nie mam zastrzeżeń.

Fajnie się myją, nie ma zacieków ani zarysowań. Super!

To teraz tutaj na rewolucję kuchenną wpadłam, tylko nie bardzo jest się do czego przyczepić :lol:

Jedyne, co by mnie zastanowiło, to nisko posadowione okno, bo będzie się chlapało od zlewu,

ale rozumiem, że okno ma być duuuuuuże więc nie ma tematu ;)

Chyba dałyśmy podobne fronty. Abstrakt szary w połysku?

Myślę, że w użytkowaniu będzie świetny. Teraz w łazienkach mam białe fronty z tej serii i nie mam zastrzeżeń.

Fajnie się myją, nie ma zacieków ani zarysowań. Super!

Okno będzie spore - i mam nadzieję, że nie będzie tak źle z chlapaniem. W sumie przetrę je tak jak płytki w tej chwili i mam nadzieję będzie ok.

Na dodatek będzie nieco oddalone od zlewu.

Na tej ścianie planuję blat ok. 90cm. szeroki, blat ma być - jeśli wszystko się zgra jednocześnie parapetem.

(tak mam teraz i dla mnie jest to super rozwiązanie)

Fronty są rzeczywiście Abstrakt szary - na niskich szafkach, a na słupku i górnych Abstrakt biały.

Ale ten kolor jest tak specyficznie szary. Dzisiaj biorę blaty Eggera o których pisałam - wypożyczam z salonu, i w weekend przejadę sie do IKEA przymierzyć czy pasują do tego szarego Abstraktu (a). Jeśli nie to zrobię na dole też białe szafki - bo blat jest super i chyba go zostawię. Jakby co podoba mi sie jeszcze Consuela z Kronopolu -

http://www.mdm.kronopol.pl/var/kronopol/storage/images/materialy-dla-meblarstwa/blaty-kuchenne/nowosci/consuela/34476-1-pol-PL/Consuela.jpg

ale ona pewnie też nie zgra się z szarością szafek IKEA.

Zobaczymy... zdam relację i może fotorelacje po wizycie w IKEA.

Edytowane przez atika

Ławy będą obsypane piaskiem - i będą ok. 90cm pod ziemią. W tej chwili jest ściągnięty humus nie tylko w środku, ale z każdej strony jakieś 2m od ław - na głębokość z przodu ok. 40-50 cm - dalej nieco mniej. W każdym razie po obsypaniu piaskiem będzie wszystko jak należy. Ławy są tak, a nie inaczej przez ponad metrowy spad na działce.

Witam się:) chciałam dodać pięć groszy w sprawie okien.Wycenialiśmy okna Jezierski, MS i Okno Plusa. Te ostatnie bardzo dobre parametry trzy szybowe takie same profile wyszły najtaniej.Mamy już zamontowane może poproś o wycenę.

Dzięki za polecenie Okno Plusa.

Niestety oni nie robią okien w graficie, szarościach, itp... mają tylko białe i w okleinach drewnopodobnych w kolorach drewna...

Cześć atiko:-)

Nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętasz? Omawiałyśmy kiedyś Twój projekt. Fajnie, że marzenia stają się rzeczywistością. Życzę wytrwałości. Będę z przyjemnością zaglądać:-)

Cześć atiko:-)

Nie wiem, czy mnie jeszcze pamiętasz? Omawiałyśmy kiedyś Twój projekt. Fajnie, że marzenia stają się rzeczywistością. Życzę wytrwałości. Będę z przyjemnością zaglądać:-)

Oczywiście, że pamiętam.

Tej sympatycznej żyrafy z avatara nie sposób zapomnieć ;)

Dzięki za odwiedziny, cenne wskazówki na początku projektu i zapraszam na pogaduszki ;)

Z nowości - kończy się kłaść wodociąg ;) !!!

Jutro podobno panowie maja zakończyć pracę + zrobić wszystkie odbiory, itp. i będziemy mieć wodę !!!! Huraaaa....

Wodociąg wraz z sąsiadami budujemy sami, za własne niestety pieniądze. Robiliśmy wszystko od początku - wszystkie zezwolenia, projekt, pozwolenie na budowę.... Trwało to dłużej niż ciąża ;) Zaczęliśmy na początku lipca, więc prawie 10 miesięcy... i oto jest - upragniona woda na działce.

Ciekawe kiedy puszczą mi prąd do skrzynki, bo stoi już ponad 3 tygodnie - a prądu ni widu ni słychu....