Esiak 20.08.2011 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Atika, gratulacje zatem... więźbę więc już masz skończoną no i teraz widać już dokładniejsze zarysy przyszłego domku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 20.08.2011 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 a do elektryków udało Ci się dodzwonić..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 20.08.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Rzeczywiście teraz domek nabrał kształtów Od poniedziałku wchodzą dekarze. Zobaczymy jak im pójdzie. Pewnie jak dojdzie dachówka dopiero będzie efekt. Wiązary odbierał kierownik. Więc przy okazji wypytałam o wiele rzeczy. Przede wszystkim wyjaśniliśmy sprawę bram garażowych. Budowlańcy mają otynkować ściany od wewnątrz po bokach bram i słupek, oraz wieniec, przed montażem bram. Robimy tynki gipsowe, a sufit z G-K wiec kierownik stwierdził, że nie będzie za dużo pyłu, brudu, itp. więc spokojnie można już teraz zamontować bramy a później tynkować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 20.08.2011 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Witaj,parterówka moje marzenie podglądam i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lukarna 20.08.2011 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2011 Witaj Atika:)Szarak robi wrażenie, ale te widoki... super.powodzeniaps. trochę stanem swojej budowy zostałam w tyle za grupą 2010 ale staram się Was dogonic;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 21.08.2011 04:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Asia, pięknie dach wygląda. Gratuluję postępów Jak będziesz miała chwilę, to zerknij do mnie, bo po wczorajszej rozmowie z wujami-fachowcami (bez ironii to piszę, bo rzeczywiście fachowcami są ) chyba małe zmiany nam się szykują i na korepetycje do Ciebie się zgłoszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 21.08.2011 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Gratulacje. Gotowe więzary prezentują się imponująco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 21.08.2011 17:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 Kasia1982 i zaprawszam do czytania, dyskutowania, itp.... Lukarna - Ciebie również witam u siebie, bo chyba pierwszy raz ? Zapraszam. Ja też zaczynałam dopiero w tym roku, więc jestem w tyle co do grupy 2011. U Ciebie widzę postępy są więc życzę spokojnej i szybkiej budowy. Aniu, Myszonik - dzięki. Aniu - wieczorem zaglądnę i oczywiście jak masz pytania to pisz. Jakie zmiany ?? już jestem ciekawa. Esiak - mąż nalegał by koledze elektrykowi dać szansę do jutra. Wiec zobaczymy co jutro powie - jeśli będzie coś nie tak dzwonie do Twoich elektryków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 21.08.2011 19:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 (edytowane) Z elektrykiem wszystko wiem. Będzie robił znajomy. Mój mąż mu będzie pomagał i dadzą radę. Mąż jest elektronikiem, więc prąd mu nie obcy Mam nadzieję, że zdołają to zrobić w 2 tygodnie, a mąż będzie miał wkład własny w budowę domu Więc Esiak dzięki bardzo. A ja z niecierpliwością czekam na jutrzejszą wycenę od Twojego instalatora i już się boję.... Po poprzednich 2 wycenach wiem, że instalacje mi się nie zgodzą w budżecie. Coś nie za bardzo mi chyba poszło z obliczeniami No ale czekam na Twoich instalatorów. W nich cała nadzieja Edytowane 21 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 21.08.2011 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2011 jak Ci się instalacje nie zgadzają z budżetem...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.08.2011 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Tzn. z kosztorysem. No ale ogólnie można przyjać, ze z budżetem na to przeznaczonym. Ja kosztorys robiłam sama, poprzedzony był tygodniami poszukiwań, sprawdzenia wielu rzeczy, śledzenia cen, cenników, itp. Jak na razie - do stanu surowego zamkniętego - wszystko mam elegancko z małą górką = zapłaciłam mniej niż przewidywałam w kosztorysie. A nieszczęsne instalacje niestety w kosztorys nie chcą się wpasować Chyba, że jak na razie trafiłam na wygórowane ceny. Zobaczymy jak Twoi wykonawcy. Powiem tak - jeśli cena będzie jak Twoja (zbliżona do Twojej) będę zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.08.2011 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 a co wchodzi w skład Twojej instalacji wod-co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.08.2011 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 U mnie dzisiaj zaczynają działać dekarze. O 7 rano mieliśmy spotkanie na budowie. Wszystko przekazane, wytłumaczone, itd. Teraz tylko czekać na efekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.08.2011 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 a co wchodzi w skład Twojej instalacji wod-co? Ja mam do zrobienia: - podłogówka w całym domu (bez spiżarki i kotłowni) czyli ok. 180m2 - do podłogówki rozdzielacze i pompa - w garażu 1 grzejnik lub 2 pętle podłogówki dodatkowo - ale grzejnik jakby co podłączony pod podłogówkę, by nie dawać mieszacza, - kocioł Smart Fire z Lazara - zasobnik Galmet 220 lub 250L - zmiękczacz wody - rozłożenie punktów i rurek wody i kanalizacji (oczywiście piony kanalizacji były rozłożone przed chudziakiem). Do zrobienia 2 łazienki, kuchnia i wc. - zgranie całej kotłowni by to miało "ręce i nogi". I właściwie to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 22.08.2011 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 dom z dachem to zupełnie inna bajka ale bedzie ładny ten Twój domek taki niski i rozłożysty....super ! mozesz mi przypomnieć kąt dachu jaki macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.08.2011 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Queene - dzięki za komplementy 25st. kąt nachylenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.08.2011 12:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 I jeszcze kilka obiecanych zdjęć wiązarów. wyszły bardzo równiutko. http://foto3.m.onet.pl/_m/0fab66a1da0df8c93ad868baf2ae8bb7,10,19,0.jpg Widok od ogrodu: http://foto3.m.onet.pl/_m/fea0f302b503d5df63a335fab3eef44b,10,19,0.jpg http://foto1.m.onet.pl/_m/ab5aef0f8798786680e9a502219099e5,10,19,0.jpg I na zakończenie fotka z serii : OD PRZYBYTKU GŁOWA NIE BOLI.... Z OKOLIC POZNANIA to jakby ktoś się zastanawiał jak rozwiązać problem TV w domu http://foto1.m.onet.pl/_m/6e525fe57c4b0d64884f903d01d7aee9,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 22.08.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Pięknie wyglądają te wiązary Z anten się uśmiałam... Pewnie każdy musi mieć TV w swoim pokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 22.08.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 a ja myślę że to dom zapracowanego emeryta albo rencisty, atika a masz jakieś tarasowe okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.08.2011 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) chyba następnym razem jak będę przejeżdżać obok wypytam o właścicieli domu Reni nie do końca wiem o co pytasz Chodzi Ci o wyjście na taras ?? To mam drzwi balkonowe - tutaj będą: http://foto3.m.onet.pl/_m/a897b519c89156fb9aff57a30768cd57,10,19,0.jpg i moje chłopaki załapały się na zdjęcie. Te okna wydają się wąskie - ale to chyba wina zdjęcia. I okna i balkon mają 180cm szerokości. Drzwi balkonowe będą "normalne" otwierane, z ruchomym słupkiem. Na otwieranie mam sporo miejsca, za to nie mam miejsca na ścianie na szerszy balkon - dlatego nie ma przesuwki. Drzwi balkonowe na taras są w salonie. Okno na taras - w kuchni. A od drugiej strony na taras "leśny" wychodzi okno od naszej sypialni i drugie od gabinetu męża. Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts