atika 22.08.2011 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) Esiak - oficjalnie baaardzo dziękuję za instalatorów. I dla Ciebie - wirtualne http://www.smaki-piwa.pl/wp-content/uploads/2010/11/DSCN4119.jpg Zaczynają u mnie 5 września Ofertę mieli najlepszą, choć jeszcze powalczymy (oni postarają się zdobyć) lepszą ofertę na kocioł. Oferta zbliżona do Twojej (cenowo) choć nieco wyższa. Nadal nie mieści sie w moim kosztorysie, ale już wygląda lepiej. Zrobię przesunięcie w kosztorysie z innych pozycji i wyjdę prawie na "0". Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.08.2011 19:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 (edytowane) I z budowlanych zakupów. Dzisiaj zamówiłam komin PLEWA FU jednociągowy z 1 kanałem wentylacyjnym. http://www.plewa.net.pl/sites/default/files/zlozenie-uni_fe_m.gif?1249726460 Kupiłam też płytki klinkierowe na komin - Płytka Elewacyjna Nero Gładka. http://www.sklep.euroglazura.eu/uploads/structure/34604/16/3/2539/06ad0a5c1b41f9636b1cfea1f4bc7557_262x197.jpg Jest prawie czarna - pasuje idealnie do dachówki. Do tego klej i fugi SUPRO. Fuga czarna brillant. Edytowane 22 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.08.2011 19:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 A teraz pytanie - w jakiej firmie najlepiej ubezpieczyć dom na czas budowy.Chciałabym to zrobić w dniu w którym wstawia mi okna. Jakieś propozycje ?? Gdzie Wy ubezpieczacie/ubezpieczaliście ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.08.2011 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 czy będziesz miała okna, czy też nie, nie ma znaczenia dla ubezpieczyciela...podajesz kwotę ubezpieczenia i od tego liczona jest stawka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.08.2011 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 to na te supro, chyba się ładnie wykosztowałaś..? Atika, i cieszę się, że wyszło z instalatorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.08.2011 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 ponieważ ubezpieczenie domu w trakcie budowy nie chroni od kradzieży.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.08.2011 19:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 to na te supro, chyba się ładnie wykosztowałaś..? Atika, i cieszę się, że wyszło z instalatorami no nieźle - ale niby najlepsze. Wolę żeby mi się klinkier komina trzymał, niż mam go zbierać z dachu. W sumie u mnie wszystko kosztowało tyle samo klinkier=klej=fuga. Ale nie mam tego aż tak dużo więc koszt nie był duży. Choć klej sam w sobie drogi. Ubezpieczenie - Chronić nie chroni ale chyba można się ubezpieczyć od kradzieży ?? na czas budowy oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.08.2011 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 Ubezpieczenie - Chronić nie chroni ale chyba można się ubezpieczyć od kradzieży ?? na czas budowy oczywiście. niestety, nie można... dom musi być co najmniej zamieszkany, tak mówią w PZU... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.08.2011 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 chociaż widzę, że Ergo Hestia, za dodatkową opłatą ubezpiecza od kradzieży... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.08.2011 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 tylko ile sobie życzą...? ja zapłaciłem 260 parę zł za ubezpieczeni o wartości 300tys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.08.2011 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 To co tak własciwie ubezpieczasz ??Ja bym chciała mieć takie ubezpieczenie, że jakmi ukradą nowowstawione okna to mi za nie oddadzą.Bo od czego innego mam się ubezpieczyć ?? Od malunków na ścianie wykonanych przez okoliczną młodzież ?? Ja bym chciała oprócz standardowego ubezpieczenia (deszcz, wiatr, atak terrorystyczny i inne pierdoły) mieć w pakiecie ubezpieczenie od kradzieży. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.08.2011 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 no to musisz znaleźć taką firmę, która Ci to ubezpieczy... no i jeśli będziesz spełniać ich warunki zabezpieczenia domu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 22.08.2011 20:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 To domyślam się, że zz góry jestem skazana na porażkę. I pewnie nie mogę sobie ubezpieczyć moich nowo wprawionych drzwi i okien... bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 22.08.2011 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2011 możesz, tylko ile za to zapłacisz, nie wiem... Dzięki wykupionym opcjom dodatkowym, zakres ochrony ulega rozszerzeniu o ubezpieczenie od szkód powstałych wskutek kradzieży z włamaniem i rozboju: mienia ruchomego, stałych elementów domu jednorodzinnego. link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 23.08.2011 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 jeśli mogę się wtrącić ja mam takie dodatkowe ubezpieczenie od kradzieży i wandalizmu,ale z tego co wiem jest niewiele firm które to proponują. np jeśli ukradną cegły powyżej 1000 zł i materiały stałe jak okna, kaloryfery itd powyżej 500 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 23.08.2011 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 niestety, nie można... dom musi być co najmniej zamieszkany, tak mówią w PZU... ja mam ubezpieczony w PZU i od żywiołów i od kradzierzy dom w budowie, warunek stan zamknięty jak chcesz Atika to ci mogę dać namiar na moją kumpelę od ubezpieczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 23.08.2011 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 a ja nie mam warunków że musi być zamknięty, bo dom dopiero w powijakch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 23.08.2011 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 lipka - to daj namiar na swoją kumpelę - bardzo proszę, a ulciapulcia - napisz, w jakiej firmie masz ubezpieczony swój dom. Ja chcę ubezpieczyć w dzień wstawienia okien i drzwi - więc w sumie będzie już stan zamknięty I napiszcie prosze jeszcze tu albo na priva ile ta przyjemność "od kradzieży" kosztuje. ulciapulcia - ZAKŁADAJ DZIENNIK !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulciapulcia 23.08.2011 07:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 poszło na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 23.08.2011 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2011 Atika, jak do Ciebie instalatorzy mają wejść 5 wrześnie, to ciekaw jestem, kiedy chcą kończyć u mnie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts