atika 27.08.2011 19:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 toczy się, toczy.... Dach się robi. Dachówki już na dach wciągnięte. Od poniedziałku układanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 27.08.2011 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 To dobrze, że sie toczy. A złodziejowi niech łapki utną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 27.08.2011 19:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 albo niech mu same uschną... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 27.08.2011 19:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 (edytowane) pytanie - czy bardzo złe jest zrobienie najpierw posadzek, a później tynków ?? Edytowane 27 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 27.08.2011 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 po tym co widzę u siebie, to wpierw tynki, potem wylewki...nie doczyścisz później tych ładnych anhydrytowych wylewek... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 27.08.2011 22:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 Atika u nas będą najpierw wylewki, tykarze powiedzieli, że już nieraz tak robili, posadzkę zabezpieczyć trzeba ponoć kartonami i jest git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 27.08.2011 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2011 kurcze teraz przeczytałam niefajna przygodę.....mój mąż też ciągle mnie upomina zeby nie pisać, nie wstawiać fotek póki nie mieszkamy....ale w takim razie musiałabym sie stad wypisac.....a juz sie uzalezniłam...w każdym razie zalecam ostrożność w pisaniu....staram sie pisać o rzeczach juz zamontowanych...żeby zminimalizowac ryzyko...no i juz mamy alarmpozdrawiam upalnie z Zakopca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 28.08.2011 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 pytanie - czy bardzo złe jest zrobienie najpierw posadzek, a później tynków ?? Niektórzy tak robią i są zwolennikami tego rozwiązania. Trzeba wówczas dobrze zabezpieczyć wylewkę i pilnować tynkarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 28.08.2011 08:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 No to tak zrobimy. Zresztą tynki i wylewki będą robiły ekipy od tego samego szefa z KOS-BUDu więc chyba nie będą sobie zbytnio psuć roboty. Mówili mi, że posadzce to nie szkodzi, najwyżej lekko się odbarwi od tynku, ale nie zmienia to jej właściwości. Kupimy folię i zabezpieczymy i też powinno być ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 28.08.2011 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Asia, a dlaczego chcecie robić w tej kolejności? Z ciekawości i "na zaś" pytam, bo jeszcze w temacie nie jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 28.08.2011 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2011 Aniu - my mamy umówionego instalatora, który się uwinie z robotą w 4-5 dni i można zalewać. A prąd będzie robiony dłużej pewnie z 2 tygodnie. Nie chcemy chodzić po rozłożonej podłogówce więc pierwsze będą wylewki. Nie chcemy też przesuwać instalatora bo nam sie spieszy. Na dodatek tak dla nas lepiej bo sobie będzie schła wylewka, przed jej wygrzewaniem. Ale jeśli umówisz sobie tak elektryka i instalatora by najpierw robić tynki, a później wylewki to będzie pewnie lepiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 29.08.2011 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 A jakieś fotki z dachóweczką wrzucisz? Pewnie temat drażliwy, ale jakie rynny teraz bierzecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 29.08.2011 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 atika też łączę się w bólu po stratach, najgorsze jest to że to kurna bardzo duża kwota, człowiek ciężko pracuje a tu taki debil ukradł i ma, mnie mój były pracownik okradł na 7 tyś elektonarzędzi, dostał wyrok że w ciągu trzech lat ma naprawić szkodę, jak spytałam sędziego dlaczego tak długo to powiedział że jest biedny, nie pracuje , ma na utrzymaniu dzieci i trudno mu będzie taką kwote zerbać w krótszym czasie, ja co mnie to kurwa obchodzi, pomyślałam sobie, ale cóz, czekam , dwa lata już minęły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 29.08.2011 13:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2011 Aniu - kupiliśmy teraz PCV Bryzę. Mam dość tematu rynien, nie chciałam już tych pechowych stalowych. Będę miała "plastik" za to w ładnym grafitowym kolorze. fotki będą później. Na razie nic nie jest położone tylko całość wciągnięta na górę. Panowie chcieli wszystko wrzucić na dach coby nie było niespodzianki z dachówką. Reni - nie zazdroszczę pracownika. Ciekawe co po 3 latach... jak przez 2 nie oddał to pewnie sobie olał sprawę. W tym tygodniu podpisujemy umowę z firmą ochroniarską, na monitoring i alarm w budynku. Przynajmniej psychicznie będę spokojniejsza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 31.08.2011 06:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 (edytowane) Dopiero dzisiaj udało mi się zgrać zdjęcia więc wklejam postępy dachowe. http://foto1.m.onet.pl/_m/e78ceb9ccba46b10c04340226b80da35,10,19,0.jpg Rynny grafitowe "plastik fantastik" idealnie skomponowały się z dachówką i są prawie niewidoczne. I tak mi się chyba bardziej podoba, niż by było z ocynkami. Wypadało by powiedzieć "nie ma tego złego"..... ale w tym przypadku byłoby to dziwne. I pod innym kątem - chyba im to równiutko wychodzi - co myślicie ?? http://foto0.m.onet.pl/_m/7ba0fb3adca5e1933aab9bd58f3ac528,10,19,0.jpg I z dalszej odległości. http://foto2.m.onet.pl/_m/2ccef07734b988918f922a61e4b773d6,10,19,0.jpg I dodatkowo - pierwsze tynki Wytynkowane miejsce na bramy garażowe. Zgodnie z decyzją kierbuda - wytynkowaliśmy ściany gdzie będą montowane i montujemy od razu bramy. http://foto1.m.onet.pl/_m/5bb6bb041ab8d460981621a9e45011c5,10,19,0.jpg Jednocześnie informuję, że ekipa budowlana zakończyła swoją pracę. Jestem bardzo zadowolona i będę polecać. Na polu bitwy został tylko sam szefo i stawia komin. Ogólnie - polecam ekipę Pana Karola Wasilewskiego do wymurowania fundamentów, ścian, stropów. Oby więcej takich ekip Edytowane 31 Sierpnia 2011 przez atika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.08.2011 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 P I Ę K N I E ! Dachówka cudna Rynien nie widzę, a to znaczy, że super się zlewają. Mnie natomiast interesuje efekt na elewacji No i w zestawieniu z oknami Gratuluję pierwszych tynków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 31.08.2011 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 I jeszcze raz ja Upewniłam się, że w przypadku dachówki dokonałam właściwego wyboru. Zdecydowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pepejeans 31.08.2011 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 dachówka super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 31.08.2011 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 I jeszcze raz ja Upewniłam się, że w przypadku dachówki dokonałam właściwego wyboru. Zdecydowanie To się cieszę, bo swój choć minimalny, to jednak udział w tym wyborze mam Mnie się bardzo podoba. Te "fale, brzuszki" są dość duże, solidne. Fajnie wyglądają. a rynny rzeczywiście są prawie niewidoczne - i to jest dla nich na + Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 31.08.2011 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2011 Wow... masz już kawał dachu! Prezentuje się ślicznie... I w ogóle gratuluję tempa robót... jest oszałamiające Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts