Madeleine 11.09.2011 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Atika, nic nie podkładajcie, bo dopiero będzie się paprać, u mnie kolejność była taka sama - najpierw wylewki, potem tynki. Są idealne, najmniejszej grudki na wylewkach nie ma, tylko są w jaśniejsze plamki. No ale to przecież nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 11.09.2011 17:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2011 Madeleine - dzięki - też mi sie wydawało,że tymi foliami, kartonami można tylko napaprać. Posłucham więc Panów, którzy obiecują, że po tynkach wszystko ładnie posprzątają i zostaną tylko przebarwienia, które oczywiście nie są problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.09.2011 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 DZIWNE PYTANIE MAM: Ile zeszło wam przewodu do położenia elektryki w domu. Naczytałam się o tych kilometrach a u mnie wyjdzie ok. 800m - kurcze coś mało. Nie ma jak przejmować się, że zeszło za mało towaru Punktów mam 130. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.09.2011 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Jak się można było spodziewać po ostatniej dyskusji na poznańskim forum - panowie od wylewek dzisiaj nie dotarli Ekipa nie miała mnie wcale wpisanej !!! Choć jeszcze w sobotę potwierdzałam u szefa !!! Niby mają być jutro....zobaczymy. Nadal nie mam wiadomości od Nelskampa czy moje dachówki przyjadą przed 15 października czy nie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.09.2011 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 I kilka fotek daszku z 3 stron skończonego Są już gąsiory więc ładnie wygląda. http://foto2.m.onet.pl/_m/02522feb0593265d8ef7b7a2fedbdade,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/f4cc29840be297a046230d294fb91e83,10,19,0.jpg http://foto0.m.onet.pl/_m/d30ea3efe80472513f392c6992ca7b98,10,19,0.jpg http://foto3.m.onet.pl/_m/ae36c6362d3f4575f2f2e4e517c5d40f,10,19,0.jpg I moja nieszczęsna czwarta strona dachu z brakami http://foto3.m.onet.pl/_m/1e5ef76dfaa9b3abe51bcc08c29bc6cb,10,19,0.jpg I na koniec podłogóweczka w domu http://foto0.m.onet.pl/_m/d3eaa9a7abe8e7a6ae794dfa2b45f19c,10,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 12.09.2011 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 No, no, 18 grudnia, ambitny plan... Trzymam kciuki Pięknie wszystko wyglada. A jak przyjdzie ocieplenie, zakryje rolety i obniży optycznie okna, to będzie jeszcze piękniej. Asia, jaka masz cegłę i jaki kolor fugi na kominie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 12.09.2011 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Na kominie mam płytki klinkierowe czarne gładkie cerrad nero - http://www.cerrad.pl/images/stories/oferta/kolekcje/nero/2011/ELEWACJA-GLADKA-245x65x6,5-NERO_large.jpgi do tego czarna fuga sopro brillant. Jak dla mnie pasują idealnie. Jak mi się uda wejść wyżej zrobię fotki komina. Pan od cegiełki ślicznie je dociął i położył. Wyglądają bardzo ładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 12.09.2011 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 Atika współczuję akcji z szambem, braku dachówek i dzisiejszej akcji z wylewkamiale domek prezentuje się ładnie za to i tempo i tak macie super u nas zeszło jakieś 1300 do 1500m wszelakich kabli, ale to nie tylko elektryka, kable komputerowe, rtv, do czujników temp w posadzkach i na ścianach, kable wyprowadzone z domu u nas dzisiaj panowie właśnie robią wylewki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 12.09.2011 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2011 oo jeszcze nie śpisz Pewnie walka Adamka oglądnięta ?? Ciężko trafić na dobrych instalatorów, więc też sie cieszę, ze u mnie nie zawiedli. Zobaczymy jak skończą, ale juz teraz widzę, ze będzie ok. A Ty już niedługo będziesz miał cieplutko w domu Zaczniesz wygrzewanie ?? I jak to w końcu z Wami jest - wprowadzacie sie w tym roku czy nie ?? Bo zostało już mało do skończenia... wprowadzamy się w przyszłym roku... na spokojnie teraz instalatorzy położą tylko c.o. i podłogówkę i przygotują instalację do podłączenia kotła gazowego i kominka z płaszczem wodnym... grzejniki, kocioł i kominek wstawiamy w przyszłym roku... tynki już mi się kończą, więc po instalatorach wylewki i jak one w miarę szybko wyschną to chcemy jeszcze ocieplić dom styropianem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 13.09.2011 11:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 A u mnie dzisiaj z samego rana stawiła sie bardzo miła ekipa z Kos-budu Trochę było zamieszania z dniem wczorajszym, ale wszystko wyjaśnione. Panowie trochę roboty dzisiaj będą mieli, bo peszle od prądu, które szły po wierzchu trochę za bardzo im odstawały i musieli je poprzyczepiać. I podoklejać folię w każdy brakujący cm. Przy anhydrytach nie ma, że boli. Wszędzie musi być oklejone i przyczepiono. Bo jak ten pływający towar wejdzie pod folię, rurki to wszystko może wypłynąć.... Panowie właśnie sprawnie działają, a na 16 jest zamówiony towar z Lafarge. Wyjdzie 14,4m3. Z instalatorami ustaliłam, ze kupuję baterie - to co jest "na ścianie". Jak w bateriach podtynkowych nie będzie czegoś od razu w komplecie, to nie muszę szukać i dopasowywać, tylko oni to dokupią. Uffff problem z głowy. Ale muszę do 28-30 września skompletować wszystkie baterie. Bo instalatorzy zjawią sie ponownie ok. 5 października by skończyć kotłownię. Ostrzegali mnie, że na niektóre mieszacze, itp. trzeba czekać tydzień, więc muszę im wcześniej dostarczyć co kupiłam. Przewidują u mnie 3-4 dni - przywiozą kocioł, pompy i inne cuda do kotłowni i w razie potrzeby przerobią podejścia pod baterie. A mam już kupione stelaże do wc. Wybrałam grohe cosmopolitan 5 w 1. 2 z takim przyciskiem: http://img08.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/17/22/58/1817225850 1 z takim: http://img07.allegroimg.pl/photos/oryginal/17/72/75/56/1772755618 Oba chrom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 13.09.2011 11:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Aaaa i muszę jeszcze napisać, że Panowie instalatorzy są kochani Dzisiaj będą mi jeszcze dorabiać w garażu zlew. muszą rozebrać część styropianu, pociągnąć kanalizę i ciepłą+zimną wodę. dzisiaj maż przy nich mi powiedział, że zapomniałam o jego zlewie, a oni od razu bez problemu powiedzieli, ze to dorobią. Naprawdę są godni polecania !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 13.09.2011 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Naprawdę są godni polecania !! To tym bardziej czekam na info, czy będą mieli ochotę na małą wycieczkę Baterie wybrane? Chwal się szybko!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolakr25 13.09.2011 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Aaaa i muszę jeszcze napisać, że Panowie instalatorzy są kochani Dzisiaj będą mi jeszcze dorabiać w garażu zlew. muszą rozebrać część styropianu, pociągnąć kanalizę i ciepłą+zimną wodę. dzisiaj maż przy nich mi powiedział, że zapomniałam o jego zlewie, a oni od razu bez problemu powiedzieli, ze to dorobią. Naprawdę są godni polecania !! To ja poproszę o namiary na nich!!!! Tych co mi robili w poprzednim domu nikomu, nawet wrogowi, nie polecę I jeśli będziesz zadowolona z wylewkarzy/tynkarzy, to również uśmiechnę się o namiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 13.09.2011 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 To tym bardziej czekam na info, czy będą mieli ochotę na małą wycieczkę Baterie wybrane? Chwal się szybko!!!!!! Anka, powołaj się na mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 13.09.2011 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 To ja poproszę o namiary na nich!!!! Tych co mi robili w poprzednim domu nikomu, nawet wrogowi, nie polecę I jeśli będziesz zadowolona z wylewkarzy/tynkarzy, to również uśmiechnę się o namiary INSTALTECH Radosław Budziński 696 115 518 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 13.09.2011 13:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 karolakr - Esiak już podał namiary na instalatorów - zresztą u Niego też robili i mi ich polecił za co będę dozgonnie wdzięczna A posadzki i tynki robi firma KOS-BUD. Pan Kosmowski - tel. 606226183 ale chwalić lub nie będę po robocie. Aniu - baterie jeszcze nie kupione. Wybrane są te co pisałam do gościnnego wc i do dzieciaków Paffoni Stick. A nasza łazienka "leży i kwiczy" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 13.09.2011 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Esiak, z przyjemnością powołam się na Ciebie, tylko najpierw atika musi dopytać, czy panowie z tych podróżujących ekip są, czy raczej nie, bo jakieś 120 km by do mnie mieli... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 13.09.2011 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Witam Właśnie przejrzałam cały wątek zapowiada się ciekawie Ja też lubie szarości , to moje kolorki Drzwi mam prawie takie same tylko kolor inny (zazdroszcze antracytu teraz też bym taki wybrała) Będe zaglądać Aaaa i widziałam że zastanawiacie się nad panelami QS w łazience ? Ja takie posiadam i na razie się sprawują choć niedawno tam mieszkamy pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 13.09.2011 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 kanka witam Cię u siebie Z QS to dobra wiadomość. Na pewno ucieszy sie na nią Ania (anna-maria) bo u niej będą prawie na pewno. Ja chyba dałam sie przekonać mężowi i w łazience naszej i dzieciaków zrobimy jednak bambus. Esiak jakie robiłeś tynki u siebie ?? i pytanie do Ciebie, bo kto ma wiedzieć, jak nie Ty Które tynki szybciej schną CW czy gipsowe ?? Podobno CW - prawda to ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 13.09.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 kanka witam Cię u siebie Z QS to dobra wiadomość. Na pewno ucieszy sie na nią Ania (anna-maria) bo u niej będą prawie na pewno. Ja chyba dałam sie przekonać mężowi i w łazience naszej i dzieciaków zrobimy jednak bambus. Esiak jakie robiłeś tynki u siebie ?? i pytanie do Ciebie, bo kto ma wiedzieć, jak nie Ty Które tynki szybciej schną CW czy gipsowe ?? Podobno CW - prawda to ?? no ja robię tynki CW, a że gipsowe dłużej schną też o tym słyszałem, ale z doświadczenia niestety nie wiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts