atika 13.09.2011 21:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 Poczytałam na forum i te gipsowe schną o wiele dłużej - jak bym teraz robiła to z 3-4 miesiące . Jak dla nas to sporo za duzo. Wiec też będziemy robić CW. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 13.09.2011 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 a jak tam wygląda z wilgotnością u Ciebie po tych anhydrytach...? czuć w powietrzu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 13.09.2011 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2011 My też mamy cementowo wapienne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 14.09.2011 06:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Esiak jeszcze nie wiem. U mnie wylewali wczoraj do 20. Więc nie było kiedy sprawdzić. ale u mnie jest ten plus, że mam bardzo wysoko wiązary i nie mam podbitki, ani sufitów, więc jest bardzo przewiewnie. Pewnie nie będzie czuć wilgoci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.09.2011 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 wilgoć czuć najbardziej, kiedy jest ciepło. Ja mam tynki CW, i faktycznie, w pokojach, gdzie były skończone 2 tygodnie temu, wyglądają na w miarę suche. Ale ogólnie i tak w upalne dni czuć wilgoć w domu, mimo braku sufitów i otwartej przestrzeni (z tym, że mam już skończoną elewację, więc wietrzy się tyle, co przez okna). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 14.09.2011 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 czyli dzis przestój i czekasz az anhydryt stwardnieje, tak ? czy już masz wchodzić...jak Ci powiedzieli ? ja wilgoci nie czułam po wylewkach, za to po tynkach (cw) owszem znajomi robili gipsowe i teraz załują, ja dałam zwykłe cw i nawet nie robiłam gładzią...ale tak chciałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 14.09.2011 07:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Dzisiaj przestój. Będzie można chodzić jutro po południu Tak mówili. Ja raczej też zrobię CW i jeśli nie będą rażąco paskudne nie będę kłaść gładzi. Mi się nie podobają ściany "gładkie jak dupka niemowlaczka", aż świecące, i mogę mieć lekko chropowate. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 14.09.2011 08:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Właśnie rozmawiałam z KosBudem i tynkarze mogliby wejść jakby co w poniedziałek Ale my nie wyrobimy się z prądem, więc trzeba przesuwać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.09.2011 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Atika, a jakie montujesz grzejniki? czy wszędzie będzie podłogówka...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 14.09.2011 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 u nas przedwczoraj były wylewki na piętrze, wczoraj na parterze i w poniedziałek mają wejść z tynkamiwczoraj już na piętrze można było chodzić, posadzki równiutkie więc zadowolona jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 14.09.2011 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 lipka - czyli po zwykłych posadzkach na drugi dzień można chodzić, tak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 14.09.2011 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Esiak - ja wszędzie będę miała podłogówkę. tylko w naszej łazience będzie mały grzejniczek elektryczny, ale taka bardziej suszarka, by ewentualnie ręcznik dosuszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 14.09.2011 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 tak, wczoraj już byłam na górze, trzeba co prawda jeszcze uważać, bo to jeszcze nie jest wytrzymałość docelowa ale spokojnie można chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 14.09.2011 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Nasi wylewkarze nie pozwolili chodzić na drugi dzień po wylewkach. Lane były w piątek, pozwolili chodzić we wtorek po południu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 14.09.2011 09:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 a anhydryty się podlewa w ogóle..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 14.09.2011 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Nie - nie podlewasz. Tzn. nic z nimi nie robisz. A zwykłe posadzki trzeba lać ?? tak jak chudziaka ?? One wyglądają jak bardzo wodnite błoto, są samopoziomujące. Wysychają i koniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 14.09.2011 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 posadzkarze nic o laniu nie wspominalipoza tym miałoby potem powsiąkać w styropian np.? ile to potem by schnąc musiało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kanka9 14.09.2011 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 Esiak - ja wszędzie będę miała podłogówkę. tylko w naszej łazience będzie mały grzejniczek elektryczny, ale taka bardziej suszarka, by ewentualnie ręcznik dosuszyć. My tak samo wszędzie podłogowe tylko w jednej łazience na suszenie ręczników grzejnik dodatkowo Co do posadzek to u nas trzeba było podlewać 3 czy 4 dni i można było na drugi dzień delikatnie chodzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 14.09.2011 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 kanka - pokaz grzejnik, lub wklej proszę linka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 14.09.2011 12:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2011 u nas też wszędzie podłogówka a w dwóch łazienkach dodatkowo po grzejniku, z tym, że nie grzejnik elektryczny ale na wodę, z grzałką, żeby bezpośrednio w grzejniku pogrzewała wodę, która w podłogówce ma zbyt niską temperaturęciekawa jestem jak sie sprawdzi ta kombinacja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts