Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

wersja w ozdobnej ramie też nie dla mnie. Kulki są ok - choć może fajne kinkiety po bokach też by były dobre.

Ja nie mam singera tylko Express - nie jest tak ozdobny jak ten singer, jest bardziej kanciaty, prosty. Może rzeczywiście metalowa szafko-konstrukcja byłaby lepsza - tylko gdzie takie cudo znaleźć. Szukałam w necie ale bezowocnie, bo nawet nie wiem pod jakim hasłem szukać.

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

znalazłam zamiast kulek - co myślicie:

http://1.bp.blogspot.com/_zBn0tM0c9lw/TKXxa2Jw7NI/AAAAAAAABIY/aSMPOo0XESI/s1600/day.dk.jpg

Albo nic nie wieszać przy lustrze i dać jakąś fajną industrialną lampę na sufit.

Edytowane przez atika

Atika, to Maison du Monde, tak? Świetny sklep :) Tylko chyba nie wysyłają do Polski.

Ta szafeczka, którą wkleiłaś, to szafka nocna, wiesz o tym? Ale cała ta seria jest cudna!

Co do lamp, to mi się jeszcze coś takiego podoba (Suspension Newton):

lampa_Suspension_Newton.jpg

A tu masz połączenie kulek i wysięgnika :)

lampa_Retro_rozciagana.jpg

Z "rodzimych" metalowych szafek, to do głowy przychodzi mi tylko GRUNDTAL z IKEA :(

Edytowane przez narendil

Sklep się zgadza. Uwielbiam ich lampy. Ta podwójna też jest świetna tylko trochę drogawa ;)

Do Polski nie wysyłają, ale do Anglii tak, więc mi rodzinka podeśle. Przydałby się ktoś mieszkający w Niemczech przy naszej granicy. Można by wtedy odebrać osobiście.

Ale coś wykombinuję bo do salonu muszę mieć z tego sklepu to:

http://www.maisonsdumonde.com/images/produits/FR/fr/taille_hd/1/35/117131_1.jpg Po prostu muszę ;)

Edytowane przez atika

Nie wiem czy już pisałam, ale wczoraj mąż zwiózł na działkę cegłę rozbiórkową na ścianę do salonu. :)

A jutro mają robić resztę posadzek.

Z ipowooda bambusowego raczej zrezygnujemy. Trochę strach jak nie dają gwarancji :(

Czyli czas dokładnie obejżeć w Komforcie panele do łazienek. QS już znam.

Edytowane przez atika

Jak dobrze pójdzie.... ;)

dokładnie pozostaje Aquastep. Muszę dzisiaj podjechać. Ale pewnie stanie na tym, że pójdzie do chłopaków - bo u nich na pewno nie zrobię płytek bo nie będą pasować. Przy tej fototapecie i płytkach nie chcę już dawać płytek na podłogę bo chce inny klimat.

A u nas w łazience nie wiem czy nie pójdą płytki z Paradyże te same co na ścianę. Muszę szybko przerobić temat.

Aha muszę powalczyć jeszcze z DLH - bo chciałabym dobrać blat do paneli.

I wymyśliłam, że aby unowocześnić te nogi od maszyny to ewentualnie można odciąć ten "pedał" i będzie sam stolik.

Musze jechać do garazu zrobić zdjęcia, popatrzeć na zywo i coś postanowić.

Edytowane przez atika

I wymyśliłam, że aby unowocześnić te nogi od maszyny to ewentualnie można odciąć ten "pedał" i będzie sam stolik.

Musze jechać do garazu zrobić zdjęcia, popatrzeć na zywo i coś postanowić.

Ja chcę zrobić podobnie, tylko raczej z braku miejsca. I pomalować swoje na jakiś kolor, może turkus?

Koniecznie pokaż zdjęcia!

Pytałam myszonik ale jeszcze pytanie ogólne tutaj.

Będę za chwilę zamawiać styropian na elewację.

I teraz tak - mam w sumie 70mb domu x 2,9 wysokości = 203m2.

Do tego mam ponad 30m2 okien + 10m2 bram garażowych.

Czy kupując materiał odliczam te otwory ?? Na "zdrowy rozsądek" tak - po co mi tyle styropianu. Ale ile mogę odliczyć ??

Mam dokupić dodatkowo 1 paczkę 2cm i 1 paczkę 5cm na wykończenia przy oknach.

Ile m2 - m3 mam brać 15cm ??

A co z tynkiem ?? Mogę odliczyć przynajmniej połowę - jakieś 20m2 ??

wiadomo coś idzie na wykończenie wnęk - ale po co zostać z tynkiem na zamówienie.

POMÓŻCIE.

Esiak - dzięki.

Wysłałam zapytania do 2 firm z allegro. Mam od nich oferty sprzed 2 miesięcy.

Obie firmy potwierdziły mi, że dowiozą do Poznania.

Pytałam o Swisspora 033 i 031 oraz Neotherm (ten co kładła myszonik) 033 i 031.

http://allegro.pl/styropian-fasada-grafitowy-lambda-031-029-grafit-i1779238064.html

http://allegro.pl/styropian-fasada-grafit-lambda-033-grafitowy-i1779238030.html

http://allegro.pl/styropian-neograpite-031-promocja-i1824608784.html

dam znać jak przyjdą oferty. Ceny podejrzewam zostaną bez zmian. Czekam na potwierdzenie dowozu i terminu realizacji.

myszonik - dzięki - czytałam, też u Ciebie.

z tynkiem tak zrobię. Najwyżej dokupię wiadro. Gorsza sprawa ze styropianem. Mam w sumie 40m2 otworów. chyba odliczę 30m2 i osobno kupię ten styro 2cm 1 paczkę - to w sumie 15m2 i 5cm - 1 paczkę - 6m2. Powinno być ok.