Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Jeśli płytki to takie jak na ścianie. Ale będę próbować położyć tam te panele. Jeśli się da - jeśli nie pójdą płytki.

Łazienka ma 302 x 172 cm. Wanna jest na końcu. I teraz tylko pytanie - kłaść te panele w pionie - czy w poziomie by poszerzyć łazienkę ??

Aniu - dzięki. Ten dach mi ostatnio spać nie dawał. Dobrze, że ten etap zakończył sie szczęśliwie i to przed 15 października jak się obawiałam.

Kurcze nie mam na tym laptopie rzutu. Łazienka ma tak jak pisałam 302x172. Na jednej krótkiej ścianie na całości jest wanna, na drugiej drzwi. Drzwi przesunięte do prawej strony (20cm od ściany)

No i po kolei jest wanna (75cm) odstęp 20cm, geberit (50cm), przerwa 18cm szafka pod umywalki 120cm koło domino + przerwa 18cm i mamy ścianę.

Na wolnej ścianie po prawej stronie będzie tapeta Panda. A wokół wanny i na ścianie z sanitariatami płytki.

Nie wiem czy cokolwiek wiesz z tego co napisałam ;)

Edytowane przez atika

atika kurcze ceny tych paneli są z kosmosu, to ja taniej kupiłam merbau do łazienki, mówiąc szczerze mnie się nic nie podoba z tego co wkleiłaś, nie wiem czy moge być na tyle szczera, te paski to bardzo specyficzny kolor, już kiedys pytałam annę czy jej się nie znudziły, dwa lata temu sprzedawały się jak oszalałe, dzis juz prawie wogóle, mnie się opatrzyły bardzo ale ja ich się naoglądałam tysiące. Ja bym ich nie kupiła, ale zawsze mozesz wymienic, anna mam nadzieję ze się nie obraźiłaś za moją opinię, ale wiesz 2 lata temu każdy je kupował, nic tylko paski

Chłopaki zaprzestaliby kąpieli, bo stojąc w drzwiach łazienki myśleliby ŁO MATKO, JAK TAK DALEKO MUSZĘ DO TEJ WANNY IŚĆ, TO REZYGNUJĘ :lol2:

:rotfl:

U nas żeby z sypialni dostać się do łazienki trzeba przejść przez garderobą 3,45 m długą. Mój mąż kilka dni temu stwierdził, że to przesada!! W połowie drogi odechce mu się skorzystać z tej łazienki :lol2:

reni, pewnie, że się nie obraziłam, bo ja je kupowałam 4 lata temu ;) Wtedy NIKT ze znanych mi osób ich nie miał. Zresztą, do dzisiaj u nikogo w domu ich nie spotkałam... Poza tym, tak to już jest... Teraz wszyscy kupują Caboche i krzesła Ghosty. Mi to nie przeszkadza. Panele mi się podobały i nadal podobają, chociaż w nowy dom juz się nie wpisują ;)

U mnie nikt ze znajomych ich nie ma, mi się jeszcze nie opatrzyły... wiec może z 5 lat dadzą radę.

reni - ceny paneli są nie najniższe. Może merbau kosztował mniej, ale jego "oprawienie" i ułożenie spoooro więcej. Mi powiedzieli 120zł. Za panele 20zł. różnica spora.

Dziewczyny - nieźle się ubawiłam tym tramwajem i niechęcią do kąpieli :rotfl:

reni, ale ma to dla Ciebie znaczenie, że prawie wszyscy ją mają? Bo jak mi się coś podoba, to mam to wiesz gdzie... Lampa jest piękna, pasuje mi akurat do WC :p i dlatego kupiłam. U Ciebie też pięknie będzie do salonu pasowała :yes: A są przecież takie rzeczy, ktore nie są ani ładne (subiektywnie oczywiście), ani praktyczne, a i tak ludzie je kupują, bo taki trend...

A z ciekawości... Co teraz króluje jeśli o podłogi chodzi? O co większość pyta? Bo 2-3 lata temu to poza tymi pasiakami wszelkiego rodzaju wenge modne było... A teraz?

wiem atika ja tego nie liczę, i często o tym zapominam, robocizna nie jest tania

No i potem też pielęgnacja. Pomijając cenę oleju, to jeszcze olejować trzeba. Ja naprawdę uznaję wyższość drewna nad panelami, ale Renatko, chyba musisz pogodzić się z tym, że my z Asią niereformowalne jesteśmy :lol:

wstyd się przyznać ale tak, nigdy bym np nie chodziła w jakimś ciuchu który widzę codziennie na ulicy, jakoś wole miec coś innego niż inni, z lampami jest inaczej, ale troszke mnie to już denerwuje ze te caboche widzi sie wszędzie, jeśli chodzi o podlogi, to drewno zawsze króluje ale wszystko co jest białe, czyli deski jesionowe, dębowe ale bielone i wszystkie panele jakie ty planujesz do salonu, przewija sie również orzech który jest od 2 lat i nadal pozostaje, wenge juz passe ale naturalne drewno wenge będzie zawsze ok, wiadomo dąb jest ponadczasowy i zawsze będzie modny ale w innej formie, dziś bielony.

No właśnie jakieś niereformowalne jesteśmy i kochamy panele ;)

Choć ten blat z DLH mnie kusi - ale nie będę miała gdzie go dać.

U mnie też będą panele - bielone dechy więc będzie "jak u większości w tym roku".

wenge nigdy nie lubiłam i nie będzie.

myszonik - dzięki. Mój mąż z 3-4 miesiące temu wskazywał mi te panele, by je gdzieś położyc. Mi się średnio podobały. Nie chciałabym ich w pokoju bo bym się bała przytłoczenia (choc może się mylę), ale do tej łazienki mi pasują i pewnie będą.

reni - jak już jesteś u mnie to mam od razu pytanie - te szafki Kolo Domino mają jakiś blat w standardzie ?? czy tylko korpus i przód ?? Blat kupujemy osobno ??

Bo teraz to już tylko biały wchodzi w grę. Musze czegoś jakby co poszukać.

Edytowane przez atika