Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Asia, chyba najprościej zobaczyć, usiąść itd... Swoją drogą, czy chłopaki lubią poleżeć w wannie, czy raczej szybka kąpiel? Bo jak tylko kąpiel, to spokojnie wystarczy. Jak leżakowanie, to może się pojawić problem, ale pewnie za kilak lat, bo na razie i tak się będą mieścić ;)

jak na razie to jest kąpiel z chlapaniem jak są u mojej mamy, bo nie mamy wanny i w starym domu też nie mieliśmy ;)

Pogadam jeszcze z instalatorami. Jak mnie nie zabiją za te zmiany, odkują geberita, to może uda sie go o 5-10 cm przestawić = wkuć nieco w ścianę i będzie dobrze. W sumie on by mógł przejść prawie na wylot w ścianie bo tam z drugiej strony i tak idzie nida.

Ale nie wiem czy się to zgra z wodą. Na moje oko nie, ale może dla instalatorów to nic trudnego. Oby....

W sumie nie ma rzeczy niemożliwych ;) Więc muszę poprosić o zmianę, może coś sie da wykombinować i będzie szerzej. Bo zabierając na całości 18cm zrobi sie wąska łazienka.

Edytowane przez atika

Ostatnie łazienkowe pytanie i już Was nie męczę.

Jak ożywić tą część - dłuższą ścianę nad wanną ?? Jakoś tak smutno mi się wydaje w tym miejscu. Może pas ciemniejszych płytek ?? taki na szerokość lustra ? A może po całości łazienki - tam gdzie płytki dać taki pas szer. lustra - powiedzmy 3 szer. płytki = 101cm. Co myślicie ??

Czy tam nie trzeba ożywienia ??

atika - planujemy przeprowadzkę między 3 a 10 października :)

link do mnie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?147593-Rodzinny-mix-z-Rybnika-czyli-prawie-D26-z-Muratora/page17

ale jeszcze bałagan panuje i światła mało więc fotki takie sobie...

dotarłam :) i trzymam kciuki za przeprowadzkę... to już tak niedługo !!!!

ja właśnie takie wcięcie będę miała. Idealne miejsce, żeby postawić szampon czy mydło, i żeby był ciut schowany i nie na widoku.

A już masz to zrobione czy na razie w planach ?? jak masz pokaż fotkę. W sumie zakryte miejsce na przechowywanie.... pomysł ok.

Atika co do wanny, moje dzieciaki wciąż jeszcze razem sie kapią, siedzą w wannie długo, bo sie tam bawią, mają mnóstwo drobnych zabawek naustawianych na brzegach wanny więc ja bym tam wnekę zrobiła, bo zapewne bedzie mocno wykorzystywana do zabawy i na postawienie kosza na te zabawki

co do kolorów ja bym za wanną już nic nie dodawała, będziesz mieć bardzo kolorowe dwie ściany, bo z jednej strony panda, a z drugiej panda odbita w lustrze

Ja bym wnęki nie robiła. Wnęka no kosmetyki to nie to samo, co wciśnięte w nią 10 cm wanny :roll: Myślę, że najlepiej, jak porozmawiasz z instalatorami, tak jak piszesz... Trochę na pewno można geberit cofnąć. Jeśli nie cały, to chociać kilka centymetrów...

Asia, a ile ma ta umywalka na długość? Bo szafki masz 60 cm więc nie może mieć więcej niż 40-45 cm. Te na wizualkach mają po 45 cm.

Pogadam z instalatorami. Jak się uda przesunąć geberita to przesuwamy. Jeśli nie, będziemy myśleć czy dać wnękę czy nie.

Aniu ta umywalka co wkleiłam nie wiedzieć czemu na zdjęciu wygląda jak jajo ;) jest okrągła - średnica 46cm. Wolałabym ok. 40 ale na razie nie znalazłam takiej okrąglutkiej ok. 40cm. Jakby co są jeszcze Roca Bol - one mają 42cm, ale są mniej pękato-okrągłe.

A jeśli skrócę wannę do 150cm to poszukam takiej, która ma jak najwięcej miejsca w środku - bo różniste są te wanny i niektóre rzeczywiście są tak ścięte w środku, że miejsca może być mało.

Ja też się boję by wanna nie wyglądała jak na siłę wciśnięta.

karolakr dzięki. W sumie przy oknach muszą się trochę napracować by to obrobić - więc za robotę ok, że biorą. Za materiał powinni jednak odliczyć. W końcu to ponad 30m2.

A jeśli chodzi o otwory drzwiowe to w sumie zwykle dziury - tego liczyć nie powinni...

No nic zobaczymy co sie uda ugrać na miejscu.