Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Atika tynki ładnie schną, na górze są już miejsca całkiem białe

no to super. Mam nadzieję, że u mnie tez im w miarę pójdzie. Tylko tynkarze mnie trochę zmartwili bo stwierdzili, że u mnie z 2 tygodnie posiedzą. :jawdrop: bo do otynkowania jakieś 500-530m2.

Ale pocieszają tym, ze jak będą kończyć to pierwsze ściany będą już suche ;)

No co Ty. Proś zawsze, kiedy potrzebujesz. Wiesz, że dla mnie to nie problem :)

Bardzo Ci kochana dziękuję.

Ostatnia rzecz o którą, jeśli rzeczywiście mogę, będę prosić to nasza łazienka ;) Pokoje to już mam w głowie, kuchnia jest od pół roku gotowa ;)

Zostaje nasza łazienka.

Aha mam w aparacie fotki naszej maszyny. Dzisiaj zgram fotki. Ona jest bardzo prosta i wg mnie będzie pasować do tej ceglanej łazienki.

Aniu - jeśli jeszcze masz siły na moje wizualki to zaraz Ci wszystko podam i podeślę.

U mnie jest problem - muszę gdzieś zgubić ok. 9cm. I nie wiem w którym miejscu.

wysłałam Ci Aniu łazienkę mailem - moje rysunki.

Płytki będą z paradyża Taranto Grys oraz Grafit.

One są 89,8x44,8 i 44,8x44,8.

http://www.paradyz.com.pl/resize/upload/21520s.jpg

Na szczęście mają taką listwę http://www.paradyz.com.pl/resize/upload/21915s.jpg i nią by można te 9cm w pionie jakoś zgubić. tylko nie wiem gdzie ją umieścić. Gdzieś między wanną a umywalkami...

Myśleliśmy też o otoczakach na ścianie i podłodze - takim pasku - ale malo miejsca zostało - te ok. 9cm to chyba za mało by je wcisnąć...choć może by to fajnie wyglądało.

zaraz resztę dopiszę.

Plan taki - tam gdzie bidet i wc - na pewno będzie wysunięcie - nie da się wpuścić w ścianę geberitów. Tam będą te duże płytki 90x45 i chyba damy je te ciemniejsze - grafit. I myślimy czy dać tą zabudowę wysuniętą do samej góry, czy raczej (do tej opcji skłania sie mój maż) tylko zabudować na wysokość geberitów - w tym przypadku 3 płytki czyli 135cm.

W brodziku planujemy płytki też te duże 90x45 akurat będą na cały brodzik.

Ściana między brodzikiem a wc - tu raczej farba. Teraz ściana tam gdzie umywalka - tu będą raczej płytki 45x45 by wkomponować lustro.

Będzie lustro 135x45. Pod nim 2 x szafki z koła 60cm.

Plus te nieszczęsne 9cm z którymi nie wiadomo co zrobić. Za wanną płytki raczej duże, wanna obudowana płytkami.

Na podłodze płytki 45x45. No i tyle.... Mam nadzieję, że coś z tego wiesz ;)

Piękny ten Taranto Grys. A jaki bierzecie, mat czy półpoler?

Oba nam się podobają i jeszcze na 100 % nie wiemy, ale raczej będzie mat - fajniejszy jest.

Najbardziej sie cieszę, że znaleźliśmy płytki 90cm !!! One są dopiero od około miesiąca w sprzedaży ;)

Reni - dzięki - dzisiaj jadę zobaczyć ;)

Świetne płytki! I przyłączam się do prośby rere, obfoć je z każdej strony. Może i ja skorzystam. Na tym moim ukochanym Podlasiu znaleźć cokolwiek na żywo graniczy z cudem!

Wiesz, najpierw przeczytałam, że chcesz zgubić 90 cm :rotfl:

I zaczęłam się zastanawiać, jaki masz super dom, że aż tyle naddatku Ci wyszło :confused:

Czekam na zdjęcia maszyny.

Cześć* atika. Też mam wannową*baterię Ringo. Właśnie zamontowali mi bebechy. Fajna jest :yes:

No to super. Ja ich nie widziałam na żywo - tylko w necie - wiec się boję co przyjdzie. A będą u mnie za około tydzień.

Reni - baterie to Paffoni Ringo.

Narendil, Rere - postaram sie fotki zrobić - jak mnie nie wygonią. Choć są w salonie na stojaku w nieciekawym miejscu - trochę tam ciemno, ale postaram się.

Myślałam do łazienki nad Nova Gala OR 12 ale rozmiar nie ten. Choć płytki też są super. W łazience wygrały więc te Paradyża,

A Orientale będą w kuchni ;)