atika 26.09.2011 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Monsanbia - już chyba u mnie gościłaś ?? jeśli nie serdecznie witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 26.09.2011 13:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Jak tak dalej się będziesz reklamować, to kolejka się ustawi do Ciebie z prośbą o wizualki Może to wystarczający powód, żeby zawód zmienić I w żadnym wypadku nie myślę o projektowaniu wnętrz, bo się do tego nie nadaję. Raczej o wykonawstwo wizualek mi chodzi Asia, mąż zabrał dzieci na spacer i lody więc ja robię przerwę na kawkę w ciszy i spokoju i zaraz siadam do wizualek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 26.09.2011 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Reni - ostatnie 2 pytania odnośnie blatów do Ciebie, jako specjalistki. Czy ewentualnie mogę te blaty kupić w IKEA ?? czy lepiej w DLH ??I jeśli w Ikea to jest do wyboru - Brzoza i Dąb. Brzoza zapewne będzie za miękka, więc brać dąb ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 26.09.2011 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Asia, mąż zabrał dzieci na spacer i lody więc ja robię przerwę na kawkę w ciszy i spokoju i zaraz siadam do wizualek. Aniu - nie trać na mnie błogich chwil spokoju....bo będę miała wyrzuty sumienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 26.09.2011 13:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Asia, a jakie Ty tam masz okno nad wanną? Bo nie podałaś wymiaru. Spoko. Uwielbiam to robić więc to będzie przyjemnie spędzona chwila Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 26.09.2011 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Okno mam 90x90 - jest na środku ściany. a dotarł do Ciebie mail ?? No jeśli uwielbiasz, to jakbym mogła Ci zabronić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 26.09.2011 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Monsanbia - już chyba u mnie gościłaś ?? jeśli nie serdecznie witam Byłam byłam i bywam co jakiś czas (ostatnio rozmawiałyśmy nt kosztów budowy ssz) A jeśli chodzi o baterię nie masz się o co bać. Jest super. Samą wylewkę (bo wszystko w tej baterii jest osobno) ciężko było mi utrzymać w ręku. Waży chyba ze 2 kg. Poza tym hydraulik był nią zauroczony (wszystko mu się*w niej podobało) Aha, i pamiętaj, dopilnuj by zamontowali ją*w styropianie (nasz chciał montować sąmą i wypełnić pianką, dopiero mąż doczytał, że ten styropian jest tez montażowy) No i ma gwarancję 5 lat door to door Udało mi się ją kupić w bardzo dobrej cenie, więc jestem podwójnie zadowolona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 26.09.2011 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Dotarł, dotarł. Mam już szkic. Teraz zajmę się upiększaniem według wytycznych http://i2.fmix.pl/fmi791/bfd6eaf700165c664e808427/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 26.09.2011 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Byłam byłam i bywam co jakiś czas (ostatnio rozmawiałyśmy nt kosztów budowy ssz) to przepraszam, jakoś ostatnio zamotana jestem. Dzięki za cenne uwagi odnośnie styro. Aniu jak zwykle podziwiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 26.09.2011 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 atika nigdy nie oglądalam blatów z ikei, myslę że nie są złe, porównaj ceny i oba blaty, widzialas już dlh, ja za dlh ręczę, ale sama musisz porównać, jak będę w ikei to mogę looknąć ale nie wiem kiedy to będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 26.09.2011 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Asia, ogólnie rzecz biorąc łazienka będzie piękna. Elegancka, tajemnicza... Jest jednak kilka ALE i bezczelnie o nich napiszę 1) musisz przemyśleć, jak rozwiązać kwestię płytek nad wanną. Gdzie mają się skończyć i jak je połączyć z farbą nad geberitami. Jeśli obudowany ma być sam geberit, a nad nim szara farba, to ja tego nie widzę... Płytki do samych drzwi wyglądają źle http://i3.fmix.pl/fmi656/5cbd5abd0020ed744e8091c2/zdjecie.jpg Chyba lepiej byłoby dać zabudowę geberitów do sufitu a płytki dociągnąć do samej zabudowy... http://i2.fmix.pl/fmi148/e24bf1d40010f1314e8091aa/zdjecie.jpg Pozostanie Ci wtedy te 9 cm do zgubienia, ale możesz spokojnie wykroić ten 9cm kawałek i dać go nad drzwiami. Tego zupełnie nie będzie widać. Moja siostra ma tak w tej chwili centymetry zgubione i jest bardzo OK. A jeszcze jak planujesz jakieś oświetlenie nad drzwiami dać, to już zupełnie się to zgubi... Przy czym piszę tylko o centymetrach na ścianie z geberitami. Na ścianie z lustrem jest zupełnie inna historia, o czym za chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 26.09.2011 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 2) Na ścianie z lustrem możesz zgubić centymetry w całości, tak jak chciałaś. Można tam dać listwę z tej serii co płytki. Ona ma 8 cm. http://i2.fmix.pl/fmi853/703ccf840008d11c4e809844/zdjecie.jpg Ale możesz też zgubić 2x4,5 cm. W ten sposób pięknie podkreślisz tę część umywalkową. Te centymetry zaznaczyłam na kolorowo, żeby to dobrze zobrazować... http://i2.fmix.pl/fmi620/fdf5b0ec00158a484e809837/zdjecie.jpg I teraz tak... Możesz tam dać otoczaki zafugowane, tak jak pisałaś http://i1.fmix.pl/fmi176/ad004096000989894e80983c/zdjecie.jpg albo mozaikę z tej samej serii co płytki. Mozaika ma 29,8 cm szerokości i 6 kostek, czyli akurat w to miejsce weszłaby jedna kostka... http://i1.fmix.pl/fmi537/a460506e002a546e4e809840/zdjecie.jpg Poza tym jest pięknie Daj znać, co Ci dopracować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reni1980 26.09.2011 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 ostatnia wizualka pikna, oj anka że ja ciebie w moich łazienkach nie wykorzystałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 26.09.2011 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 dopiero teraz jestem w domu i powiem od razu - normalnie :jawdrop: zbieram szczenę z podłogi.... no pięknie jest, pięknie !!! Aniu ja Ci będę dozgonnie wdzięczna i na pewno "wdzięcznościową" kawkę na tarasie w moim domku wypijemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 26.09.2011 19:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Aniu jest super -ale - jeśli będę gubić te cm na ścianie - a ostatnie rozwiązanie jest najlepsze - to muszę je też zgubić na podłodze. I albo tym samym pociągnąć na ścianę na przeciwko oba rządki, albo zgubić to po prostu zwykłą płytką jak wcześniej wklejałaś. Farba na ścianie z geberitami Ale na tej pomiędzy geberitami a brodzikiem może być ?? czy lepiej płytki ?? Na tej ściance muszę też dać mały grzejnik na prąd z suszarką - taki na dosuszanie ręczników. I wiesz co - chyba nie będę podkreślać tej ściany z geberitami ciemniejszymi płytkami, tylko dam takie jak wszędzie. A ciemniejsze we wnęce prysznica i np. na ścianie za wanną ?? (tej z oknem) ?? I ciemniejsze na podłodze. I ostatnia sprawa - co myślicie o takiej szafce - IKEA 180cm x 26cm wysokość i 26 cm głębokość http://www.ikea.com/pl/pl/images/products/besta-burs-poka-scienna__65139_PE175907_S4.jpg czyli wkułabym ją trochę w ścianę, a frontem zrównała z płytkami. Byłaby na wysokości kończącego sie lustra. Szafka kończyłaby się tak jak uskok od wysuniętych geberitów. Byłaby takim nawiązaniem do szafki pod umywalką. Otwierałaby sie w górę na klik. Aniu jak masz dosyć mojego wymyślania to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 26.09.2011 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Reni - byłam - olej widziałam, wybrałam kolor praktycznie identyczny jak panele. Jeszcze raz baaardzo Ci dziękuję za radę. Olej mieli tylko w wielkich puszkach, w czwartek, piątek będzie dostawa mniejszych, więc wymieszam i będę już miała Kolor KARHU cokolwiek to znaczy. Co do blatów IKEA - wychodzi to praktycznie bardzo podobnie cenowo, więc jeszcze sprawa do rozpatrzenia jak będę w IKEA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 26.09.2011 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Najpierw szafka... Sama w sobie mi się podoba. Wkuta w ścianę już nie. Jakoś mi tam nie pasuje http://i3.fmix.pl/fmi2134/6323bedc001cefa44e80d95e/zdjecie.jpg Chyba, żeby jakoś inaczej ją dać... Bo w sumie jest fajnym pomysłem. Tylko jak... Wyżej? Wiesz co mi nie pasuje? Ona ma 27 cm na wysokość i nie jest to ani cała płytka, ani połówka i to zaburza mi odbiór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 26.09.2011 20:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 hihihihi no tak - proporcje ma nie te Zaraz poszukam czegoś innego - więc na razie szafką sie nie zajmuj. Ale sam pomysł ok ?? Chyba, że zgapię pomysł od reni (reni mam nadzieję że sie nie pogniewasz) i w tym miejscu dam jakiś fajny obraz. Obraz, który będzie ogólnie w szarościach i będzie miał jakiś akcent kolorystyczny, który później wykorzystam w dodatkach (ręczniki), doniczka... Albo zamiast koloru będzie biel i tylko biel... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anna-maria3 26.09.2011 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Pomysł ok, ale szukałabym szafki wysokiej na 45 cm, żeby wyszła tak jak lustro... Albo u stolarza zamówić... A teraz gubimy 9cm Fajnie wychodzi z tym paskiem pociągniętym przez ścianę i po podłodze. Tylko teraz masz trzy wyjścia Albo sobie przesuniesz trochę drzwi w lewo, żeby pociągnąć też pasek na ścianie z drzwiami (wiem, kolejna demolka...), albo dasz pasek tylko nad drzwiami. Tyle, ile wyjdzie. Albo na tej ścianie z drzwiami dasz zwykłą gładką płytkę o szerokości 9 cm. Bo w sumie tak chyba byłoby lepiej niż kawałek paska miałby znad drzwi wystawać http://i3.fmix.pl/fmi471/c7bd150c0014d5914e80e082/zdjecie.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rere79 26.09.2011 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Września 2011 Ostatnia propozycja anny bardzo mi się podoba. Szafce białej w wersji Ikeowskiej podziękujemy- nie pasuje tam. Być może w większej wersji będzie dobrze wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts