Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

atika, napisałam juz wczoraj, ale się skasowało-ze otoczaki super i nawet formą nawiązują do lampy, tylko ten pasek jest za chyba jednak waski...

a jakią masz wysokosc łązienki?czy plytki beda ostatecznie do samego sufitu?

co do jednej sciany bez plytek-czesto widac takie rozwiązania w roznych magazynach wnetrzarskich i wyglada to super, ale nie wiem, czy u siebie tak zrobie, bo na moich wizualkach wyglada to tak, jak gdyby zabraklo plytek...:-)

EDIT: Nie wiem, jak myszonik, ale ja tez zamawiam kilka rzeczy w lazienkaplus i pani powiedziala, ze rabat jest tylko od zamowienia na 10 tys:-( a biore cztery rzeczy z jednej firmy:-(

Może głupie pytanie, ale jak położyć żywicę na ścianie?

Czy to się robi przed zamontowaniem otoczaków?

I jeszcze jedno. Dlaczego układacie płytki prawie wszędzie?

Ja teraz tak mam i zdecydowanie w nowej łazience będą wybiórczo.

jak powyżej 10 tys. to sie nie załapię...

narendil - co do żywicy na ścianie - to się nie da ;) Ale jest na to sposób - podklejasz całą mozaike na czymś (plexi, płyta OSB cieniutka) i zalewasz żywicą i dopiero to przyklejasz do ściany, jak normalne płytki. Inaczej sie nie da - teoria mojego męża.

ja też chciałam płytki wybiórczo - ale okazuje się ze przy wybiórczo wygląda nieciekawie :( patrz pierwsza wizualka - o ta:

http://i3.fmix.pl/fmi656/5cbd5abd0020ed744e8091c2/zdjecie.jpg

Więc pewnie pójdą wszędzie bo nie mam pomysłu jak ładnie je położyć w inny sposób.

U chłopaków za to będzie fototapeta na całej jednaj ścianie. Na reszcie płytki, ale będzie duże wklejone lustro, więc to miejsce bez płytek.

Miało być mniej płytek niż miałam dotychczas (też do sufitu było) ale jakoś nie wyszło ;)

Mojemu mężowi pasek z otoczaków też się nie podoba bo za cienki - więc zostaje - albo ten ozdobny pasek, albo cięcie mozaiki - i wtedy damy tą ciemniejszą.

zmierzymy dokładnie ile wyjdzie po położonych tynkach i wtedy będzie decyzja. ale otoczaki odpadają, ku mojej rozpaczy ;)

W sumie, to ja mam inny rozkład łazienki. Wszystko w rządku na jednej ścianie, więc się da. Tak jak u Twoich chłopców.

U mnie największym przeciwnikiem płytek jest mąż - co tydzień biedny myje całą glazurę :p Więc to jest jedna z moich kart przetargowych :rotfl:

A koniecznie trzeba kłaść płytki na geberity?

Dzisiaj wieczór spędzony na wątku Ani.... ale muszę się pochwalić...

Zamówiłam panele do łazienki chłopaków. Do tego podkład Aqua i listwę.

Aniu jak spytałam o ten podkład który polecałaś, to 3 osoby w Komforcie zrobiły wielkie oczy i stwierdziły że takiego czegoś nie ma. Później na moją prośbę sprawdziły w systemie i z jeszcze większym zdziwieniem stwierdziły że jednak jest.

Ściągną mi na zamówienie - czas oczekiwania 5 tygodni :jawdrop:

Dobrze, że juz teraz zamówiłam te panele, bo bym nieźle wyglądała jakbym to robiła na ostatnią chwilę...

Panowie tynkarze sobie tynkują, a jutro będę miała kładzione płytki w kotłowni ;)

W poniedziałek-wtorek wraca Pan Radek kończyć kotłownię, więc musi być kotłownia gotowa na przybycie nowych urządzeń.

Już się nie mogę doczekać.... ciekawe jak to wyjdzie.

Pierwsze płytki w domu ;)

Aha żeby nie było wątpliwości - oczywiście ścian w kotłowni nie tynkowaliśmy. Przed płytkami zostanie położona siatka zaciągnięta klejem i na to płytki.

Aniu - wiem, że pewnie masz mnie dość - ale mam jeszcze jedną prośbą - jeśli znajdziesz czas - mogłabyś mi zrobić wizualkę naszej łazienki z płytkami tylko w 3 lub 4 rzędach (w górę) od podłogi, a ściany pomalowane na jasny szary ?? Myślała, ze może rzeczywiście nie ma co sie obstawiać od góry do dołu płytkami...

Cześć atika

Płytki w kotłowni - pamiętam ile radości mi przyniosły. Pierwsza oznaka udamawiania ;)

Zamierzasz kupić wc i bidet koło ego. Siedziałaś na nich? Pytam, bo kiedyś mi się podobały, nie kupiłam ich w końcu, ale miałam okazję korzystać kilka dni w hotelu.

I albo ja mam jakiś wrażliwy tyłek, albo z tymi muszlami jest coś nie tak. Generalnie są*bardzo niewygodne i wpijają się. Mikiada ma i też*ostatnio u siebie narzekała

Zrobiłam na wysokość 3 płytek, równo z zabudową geberitów.

http://i2.fmix.pl/fmi1803/0266f3ee0028e50d4e83529d/zdjecie.jpg

http://i3.fmix.pl/fmi663/48f2f7e40017ca184e8352a2/zdjecie.jpg

Wszystko jest OK, ale nie wiem, czy nie powiesiłabym tam lustra w ramie, bo teraz takie wklejone dziwnie wygląda... Rama oczywiście przypadkowa. Pierwsza lepsza z programu...

http://i2.fmix.pl/fmi385/5e5a68940005514c4e8352a7/zdjecie.jpg

Pewnie wyjdę na największą niezdecydowaną marudę... ale jednak wolę w wersji z płytkami do sufitu. Koszt niestety x 2 ale wygląda o wiele lepiej. (wg mnie)....

I chyba przy tej wersji ostatecznie zostanę ;)

Aniu dopiero teraz o tym pomyślałam, ale lepiej późno niż wcale - jak możesz prześlij mi proszę na maila ten projekt w wersji jak z programu. Jak będę miała jeszcze jakieś głupie pomysły ze zmianami to sama się postaram zmienić u siebie w programie bez zawracania Ci głowy....