Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ale to musisz dachówkę zerwać i czerwoną położyć, bo do żółci to TYLKO czerwona :p

osz kurde na to nie wpadłam ;) nieeee to w takim razie żółć odpada...

no nic trzeba nad mężem popracować.... a dzisiaj Dzień Chłopaka ;)

I właśnie przy tej okazji Esiak - bo ty chyba jedyny chłopak do mnie zaglądający ;)

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI DNIA CHŁOPAKA !!!!

Mam nowy problem i potrzebuję szybkiej porady.

Po rozmowach z kierownikiem budowy, który przekonał mnie, ze lepiej nie wdmuchiwać celulozy i nie robić sufitu na drewnianych deskach, tylko na stelażach metalowych i ocieplony wełną mam dylemat.

Potrzebuję na szybko wełnę mineralną. Teraz w promocji w OBI jest URSA.

Jest o współczynniku 0,045 i 0,039. Grubość 15cm. I teraz tak - koszt lepszej x 2 warstwy i gorszej x 3 warstwy jest praktycznie taki sam.

3 warstwy gorszej będą "cieplejsze" od 2 warstw lepszej (dobrze myślę??)

Tylko czy stelaże i Nida to wytrzymają. 2 pierwsze warstwy byłyby podwiązane sznurkiem, 3 szłaby na stelaże. Będzie dobrze ??

Czy lepiej brać 2 warstwy lepszej wełny.

Wiem, że te współczynniki nie są najlepsze. Lepiej by było brać 0,32 na przykład, ale ta powyższa kusi ceną. Tylko czy to będzie dobre rozwiązanie ?? I co lepsze 2 czy 3 warstwy...

Pomóżcie proszę.

Edytowane przez atika

Esiak dzięki za namiary.

A co do tej URSY - jeśli jednak bym ją chciała - to dawać 3 warstwy 0,45 = 45cm wełny (nad garażem 2 warstwy 30cm), czy jednak 2 warstwy 0,39 ??

Pierwsza opcja będzie chyba cieplejsza ??

tynki muszą porządnie wyschnąć ?? Niby wiele osób miało ocieplone poddasza, a później dopiero tynki robiło.

Czy nie kłaść wełny ze względu na to że tynki będą źle schły ?? bo to schniecie chyba na wełnę nie wpływa ?