Madeleine 03.10.2011 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 no właśnie, tym bardziej. Wełna przed tynkami - to trochę od d. strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.10.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 ja odczekam trochę z tą wełną. Mają mi ją przywieźć w poniedziałek 10.10 czyli 2 tygodnie po pierwszych tynkach. Złożymy ją też w tym pierwszym pokoju. A później powoli panowie zaczną działać... Wełnę zakupiłam URSĘ 0,045. Pójdzie wszędzie w części użytkowej 45cm,a nad garażem 30cm.Mam nadzieję że będzie dobrze i ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.10.2011 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 no właśnie, tym bardziej. Wełna przed tynkami - to trochę od d. strony. Ale ja na szczęście tynki już mam. I są prawie skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.10.2011 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Oczywiście podzielę się informacjami. Ten kocioł jest w pełni zautomatyzowany. Ma automatyczny zapłon, samoczyszczący palnik, łatwe czyszczenie wymiennika itd... mam nadzieję, że nie będzie przy nim za dużo roboty. Kupujemy tez wielki zasobnik - 460l więc nie będzie trzeba za często zasypywać. a jak masz rozwiązane zasilanie podłogówki tym kotłem...? rozumiem, że wszystko na mieszaczach...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.10.2011 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 więc najlepsze, że ta Ursa 0,045 to produkt tylko dla marketów budowlanych... najzimniejszą wełną URSY dostępną w hurtowniach jest DF 42 Practic... Ta 0,045 była jeszcze niedawno sprzedawana normalnie. Ale że 0,045 to nie najlepszy parametr na np. pojedynczą warstwę zaczęli ją wycofywać od jakiegoś czasu. A że była tańsza poszła na markety. Ale jest to normalny pełnowartościowy produkt URSA. Dostałam dzisiaj wykład od Pana z Hurtowni (nie z marketu). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.10.2011 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 a jak masz rozwiązane zasilanie podłogówki tym kotłem...? rozumiem, że wszystko na mieszaczach...? No to już jak na razie wie tylko Pan Radek Szkolenie z obsługi kotła i wszystkiego co w kotłowni się znajdzie jest w planach Cała budowa - wszystkie materiały są na mojej głowie - więc kotłownię sobie podarowałam. Zleciłam Instalatorom zakup wszystkiego, bo nie chciałam sie dokształcać w tych wszystkich zaworkach, mieszaczach i pompach.... Jakieś mieszacze są w wycenie więc pewnie wszystko ładnie się zgrywa Ale na Twoje pytanie odpowiem Ci jak sie wypytam Instalatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.10.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Ta 0,045 była jeszcze niedawno sprzedawana normalnie. Ale że 0,045 to nie najlepszy parametr na np. pojedynczą warstwę zaczęli ją wycofywać od jakiegoś czasu. A że była tańsza poszła na markety. Ale jest to normalny pełnowartościowy produkt URSA. Dostałam dzisiaj wykład od Pana z Hurtowni (nie z marketu). Link jak możesz to wstrzymaj się trochę z tą wełną, szkoda żebyście mieli później jakieś problemy zdrowotne... ja tynki już dawno mam skończone, a jeszcze nie których miejscach jest wilgotno, szczególnie w jednym z pokoi, który za bardzo nie jest nasłoneczniony... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 03.10.2011 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Ale ja na szczęście tynki już mam. I są prawie skończone. czyli wełna przyjedzie gdzieś tydzień po ich całkowitym skończeniu? módl się o brak deszczu, i po wyjściu tynkarzy, 3 dni po wyjściu zacznij mocno wietrzyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.10.2011 20:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Joann możesz mi odpowiedzieć na temat Twojej ekipy od ocieplenia..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.10.2011 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Joann możesz mi odpowiedzieć na temat Twojej ekipy od ocieplenia..? już piszę... bo sie zabrałam u myszonika za pisanie i w międzyczasie mi sie maluch przebudził. Ekipę mam z polecenia - robili u bardzo wymagającego znajomego i wyszło bardzo ładnie. Nie wiem jak wyjdzie u mnie więc jeszcze nie polecam. ale cenę mają baaardzo niską - 2 razy pytałam czy to za całość czy tylko za ocieplenie. Biorą 28zł. netto na gotowo za elewację. Dodatkowo 10zł. za szt. wstawionego parapetu.... Mam nadzieję, ze u mnie też zrobią ładnie, to będę polecać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.10.2011 20:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Link jak możesz to wstrzymaj się trochę z tą wełną, szkoda żebyście mieli później jakieś problemy zdrowotne... ja tynki już dawno mam skończone, a jeszcze nie których miejscach jest wilgotno, szczególnie w jednym z pokoi, który za bardzo nie jest nasłoneczniony... link - o tym nie wiedziałam i sie nie doszukałam.... ale co tam... wiele produktów produkowanych jest specjalnie dla marketów - wiec chyba nie będzie tak źle. A z wełną poczekamy ile się da... tylko nie wiem ile mogę ekipę przesunąć by mi nie uciekła na inną budowę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.10.2011 20:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 A ja poszukuję płytkarza. Ten który położył płytki w kotłowni nadaje się właśnie na kładzenie takich miejsc - do domu go nie wpuszczę. Źle nie jest, ale do ideału trochę brakuje. Na dodatek bierze 50zł. za m2 - więc sporo. Niestety za ceną nie idzie jakość więc Panu podziękowałam... I płytkarz poszukiwany !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 03.10.2011 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Atika, zanim panowie oblecą wszystko, obmierzą, zamontują profile bazowe, minie z tydzień. Nie potrzebujesz wełny na pierwszy dzień ich pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 03.10.2011 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 Atika, zanim panowie oblecą wszystko, obmierzą, zamontują profile bazowe, minie z tydzień. Nie potrzebujesz wełny na pierwszy dzień ich pracy. Ale oni muszą chyba te 2 pierwsze warstwy wełny położyć przed profilami bazowymi ?? Przecież nie bedą sie później z tą wełną przeciskać - a musza ja wkładać od dołu. Chyba, ze się da jak są stelaże i tylko ja widzę problem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madeleine 03.10.2011 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 U mnie robili najpierw profile naokoło pomieszczeń, potem wkładali wełnę. A jeszcze wcześniej mierzyli, rozpisywali wszystko itd. Mam trochę komplikacji i zeszło im prac przygotowawczych ponad tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 03.10.2011 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 maaaaaaaaaaaaamo jak gonisz nie "zdanżam" jeszcze chwila i mnie przegonisz grubo tej wełny dajesz...u mnie jest 30 cm toprocka 0,035 na stropie (między k-g a OSB), to wełna skalna - zdecydowałam sie na nią bo nie wchłania wody czekaj z wełną ile mozesz....moim zdaniem 2 tygodnie po tynkach to troche ryzykowne - jak wełna wpije wodę to już jej nie wyda i straci swoje właściwosci, moi fachowcy nie chcieli wejść szybciej niż 5 tygodni po tynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 03.10.2011 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2011 już piszę... bo sie zabrałam u myszonika za pisanie i w międzyczasie mi sie maluch przebudził. Ekipę mam z polecenia - robili u bardzo wymagającego znajomego i wyszło bardzo ładnie. Nie wiem jak wyjdzie u mnie więc jeszcze nie polecam. ale cenę mają baaardzo niską - 2 razy pytałam czy to za całość czy tylko za ocieplenie. Biorą 28zł. netto na gotowo za elewację. Dodatkowo 10zł. za szt. wstawionego parapetu.... Mam nadzieję, ze u mnie też zrobią ładnie, to będę polecać... 28 zł/m2 ale to jest tylko położenie styropianiu z kołkowaniem, czy też z siatką i klejem na styropianie..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 04.10.2011 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 28 zł/m2 ale to jest tylko położenie styropianiu z kołkowaniem, czy też z siatką i klejem na styropianie..? No kurde wszystko - łącznie z tynkiem - a robią naprawdę ładnie. Nie wiem dlaczego tak tanio - ale nie będę się dopytywać bo jeszcze mi cenę podniosą. Choć i tak 2 razy pytałam czy to na gotowo cała zrobiona elewacja, czy sam styropian..... i 2 razy dostałam odpowiedź ze wszystko. Klejenie styropianu, zaciągnięcie siatką z klejem oraz tynk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 04.10.2011 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 Pytanie mam. Panowie praktycznie kończą tynki i pytają mnie czy całość mają jeszcze na koniec spryskać wodą i zagładzić filcem "na szkło", czy zostawić jak jest.(jest naprawdę gładko).Mówią, że jak tak zagładzą to zamkną pory i będzie gorzej schło. No i jeszcze wleje się teraz wodę i znowu zmoczy prawie suche niektóre ściany. I teraz pytanie - prawda to, czy chcą po prostu mieć mój dom już z głowy i nic więcej nie robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Esiak 04.10.2011 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2011 No kurde wszystko - łącznie z tynkiem - a robią naprawdę ładnie. Nie wiem dlaczego tak tanio - ale nie będę się dopytywać bo jeszcze mi cenę podniosą. Choć i tak 2 razy pytałam czy to na gotowo cała zrobiona elewacja, czy sam styropian..... i 2 razy dostałam odpowiedź ze wszystko. Klejenie styropianu, zaciągnięcie siatką z klejem oraz tynk. Atika, to ja poproszę namiary na tą firmę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts