Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a u mnie robi się podbitka:

http://foto0.m.onet.pl/_m/bc5ee06feb04e3bc6fe0c3f8167fd644,10,19,0.jpg

i tynki pięknie schną...

http://foto1.m.onet.pl/_m/9ade4b6acdbf91e56db91bf35f132f65,10,19,0.jpg brzydkie zdjęcie - zaczęło się robić szarawo, a w środku ciemno.

Dzisiaj będą lepsze fotki.

Panowie kończą kotłownie. Od dzisiaj będziemy mogli wygrzewać podłogówkę. Kotłownia po przywiezieniu wszystkich sprzętów zrobiła się nagle taka mała ;)

Dzisiaj wchodzi ekipa na montaż rekuperatora i wentylacji.

Aniu - na całości będzie drewniana podbitka. Kolor teak, (tikowy) z Sadolinu. Wyszedł ładny. Idealny pod nasze meble ;)

Myszonik - kotłowni może nie możesz uruchomić, ale reszta Twojego domku jest śliczna, a u mnie to jeszcze budowa daleko w polu...

Myszonik - to Wy położyliście wszędzie płytki na podłodze bez wcześniejszego wygrzania podłogówki ??

Edytowane przez atika

Aniu - na całości będzie drewniana podbitka. Kolor teak, (tikowy) z Sadolinu. Wyszedł ładny. Idealny pod nasze meble ;)

Myszonik - kotłowni może nie możesz uruchomić, ale reszta Twojego domku jest śliczna, a u mnie to jeszcze budowa daleko w polu...

Myszonik - to Wy położyliście wszędzie płytki na podłodze bez wcześniejszego wygrzania podłogówki ??

Tak zrobiliśmy. Ale u mnie tej podłogówki niewiele - tylko łazienki i kuchnia. Teraz będę odczyniać uroki żeby nic nie pękło. Jakbym miała czekać na wygrzanie to pewnie do EURO 2012 bym się nie wprowadziła ;)

myszonik - to i ja poczaruję, by Ci nic nie popękało.

rere - no mam nadzieję, że nasz plan się uda i na Święta już u siebie. A zdjęć kotłowni nie mam, bo Panowie wychodzili dość późno i za chwilę było ciemno, a komórką się nie dało rozsądnej foty zrobić. Ale dziś na pewno foty porobię.

Wklejam za pozwoleniem reni ;) Takie rozwiązania chcę tez u siebie, jeśli nie będę kłaść dech na suficie, od których próbują mnie odwieźć i mąż i kierbud...

http://img121.imageshack.us/img121/4423/p1040029r.jpg

http://img269.imageshack.us/img269/9919/p1040027zo.jpg

http://img825.imageshack.us/img825/1535/p1040024c.jpg

Wnęka ma 10cm. szyna 5. Producent szyn np. gardinia

"Ogłoszenie parafialne"

Czy któraś z forumowiczek, lub któryś z forumowiczów ma blisko do Mogilanów k/Krakowa ??

Upatrzyłam sobie tam cudny narożnik - sprzedawca niestety nie ma salonów "w Polsce" a nie chciałabym kupować w ciemno. Może ktoś ma blisko i chciałby na chwilę przysiąść na tej kanapie i przetestować ją, sprawdzić jak z jego wygodą ??

Ja mam 480km w 1 stronę i mąż jakoś nie chce wyrazić zgody na wycieczkę

Narożnik jest taki: Oczywiście musiałby być w szarościach...

http://img16.allegroimg.pl/photos/oryginal/18/42/48/43/1842484335

C-u-b-e - przede wszystkim Witam ;)

I bardzo, bardzo dziękuję za pomoc. Nie spodziewałam się że ktoś zawita do mnie z pierwszą wizytą i będzie miał wspaniałe wiadomości i chęci do pomoy.

Naprawdę jestem wdzięczna.

Dokładne dane:

Salon Firmowy "MEBLE ŁYPIK"

Mogilany ul. Grodzka 13 przy "Zakopiance"

32-031 Mogilany koło Krakowa

od poniedziałku do piątku 9.00-19.00

w soboty 9.00-15.00

Ten "mój" narożnik to Vegas. Gdyby się okazał niewygodny, paskudny, i ładnie wyglądał tylko na zdjęciach proszę jeszcze aby sprawdzić narożnik BOSTON.

Jeju...ale fajnie ;)

C-u-b-e - przede wszystkim Witam ;)

I bardzo, bardzo dziękuję za pomoc. Nie spodziewałam się że ktoś zawita do mnie z pierwszą wizytą i będzie miał wspaniałe wiadomości i chęci do pomoy.

Naprawdę jestem wdzięczna.

Dokładne dane:

Salon Firmowy "MEBLE ŁYPIK"

Mogilany ul. Grodzka 13 przy "Zakopiance"

32-031 Mogilany koło Krakowa

od poniedziałku do piątku 9.00-19.00

w soboty 9.00-15.00

Ten "mój" narożnik to Vegas. Gdyby się okazał niewygodny, paskudny, i ładnie wyglądał tylko na zdjęciach proszę jeszcze aby sprawdzić narożnik BOSTON.

Jeju...ale fajnie ;)

w takim razie jutro jedziemy :)

a ten narożnik Vegas jest skórzany? czy w jakimś innym obiciu? i jaki Ty chcesz? żeby ewentualnie wiedzieć o co pytać:)

Poza tym na skórze inaczej się siedzi niż na narożniku z jakiegoś materiału :) jeśli chodzi o Boston, to też powiedz :) Stronę internetową mają raczej słabą, niewiele widać i chyba nie mają tam pokazanej całej oferty...

Atika, dzwoniłem do Twojej ekipy od ociepleń i w niedziele facet ma przyjechać do mnie zobaczyć co jest do zrobienia...

jak się dogadamy to mają wejść do mnie po skończonej robocie u Ciebie :)

acha, napisz mi jeszcze jaką chemię będziesz stosować do ocieplenia?

Esiak - to fajnie. Czyli wszystko na dobrej drodze ;) Zobaczymy jak wyjdzie u mnie.

Ja kupiłam wszystko z Caparola. Klej do styro, klej do siatki, siatkę, podkład i tynk silikonowy.

Styropian grafitowy Neotherm

Edytowane przez atika

w takim razie jutro jedziemy :)

a ten narożnik Vegas jest skórzany? czy w jakimś innym obiciu? i jaki Ty chcesz? żeby ewentualnie wiedzieć o co pytać:)

Poza tym na skórze inaczej się siedzi niż na narożniku z jakiegoś materiału :) jeśli chodzi o Boston, to też powiedz :) Stronę internetową mają raczej słabą, niewiele widać i chyba nie mają tam pokazanej całej oferty...

Jeśli będziemy kupować to z materiału. Ale poprostu zobaczcie czy wygodnie się siedzi i jak wypadają oparcia. Czy jest wygodnie.