Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szarak pod lasem

Recommended Posts

Kurde - Esiak - ja chyba już spałam jak do Ciebie pisałam.

Albo ty edytowałeś po moim napisaniu...ale ja tego nie zauważyłam...

Ten namiar to jest do gościa od tynków. Też mi coś nie pasowało, po co Ci tynki, ale myślałam, ze dla kogoś potrzebujesz.

Niestety jeśli chodzi o wylewki to załatwiałam wszystko bezpośrednio z P.Kosmowskim.

Dojechali do Ciebie ??

co Ty nie dojechali i dodzwonić się nie można, od wczoraj tel poza zasięgiem... :(

• Odpowiedzi 2,6k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Atika, ile płaciłaś za tynki? Dobrze kojarzę, że masz gipsowe? Do mnie mają wejść w listopadzie i Kierbud jest za Kosmowskim. Mówił, że robią najlepsze tynki. Ciekawa jestem tylko ile Twoi wzięli. Czekam również za relacją z tynków zewnetrznych i ocieplenia......potwornie mało biorą. "Nasz" Kierbud mówił, że widział dobrą ekipę z Gniezna która bierze 40 zł a Twoi jednak dużo mniej...i jeżeli będziesz zadowolona to może po Marcinie się zapisze w kolejkę :)

Anka- ja mam tynki gipsowe - płaciłam 24zł. m2. Ekipę polecam - ona współpracuje z Kosmowskim ale robi "na własny rachunek" - jak podawałam Esiakowi - 504 059 779 - Pan Jarek. Zadzwoń do nich. Choć oni nie są za chętni na robienie tynków później niż październik, bo mówią, że później nie schnie i mają ludzie do nich pretensje... Ale podpytaj.

A co do ocieplenia - jak się sprawdzą to oczywiście możesz też się zapisać ;)

Lipka - styro jeszcze nie dojechał i już się denerwuję....

Nazwy ulicy i nr też jeszcze nie mam. ale sprawy nie ruszałam. Muszę rozeznać temat i pojechać do urzędu.

U mnie z wełną tez nie było problemu. Zamówiłam, umówiłam termin - wszystko dojechało na czas i już sie kładzie ;)

Atika co do adresu to radzę ci sie za to zabrać jak najszybciej, bo to długa droga jeśli nie masz nazwy ulicy

ja zwniosek złożyłam na początku marca, pod koniec sierpnia radni uchwalili nazwę ulicy, do dziś jeszcze nie ma tego ogłoszonego w Dzienniku Urzędowy, (zwykle trwa to ok. 2 miesięcy), od ogłoszenia jest 14 dni na uprawomocnienie i dopiero po uprawomocnieniu 7 dni na przyznanie nr budynku

i trzymam kciuki za styropian, napisz od kogo kupowałaś, cobym sie nie wpakowała podobnie

Atika co do adresu to radzę ci sie za to zabrać jak najszybciej, bo to długa droga jeśli nie masz nazwy ulicy

ja zwniosek złożyłam na początku marca, pod koniec sierpnia radni uchwalili nazwę ulicy, do dziś jeszcze nie ma tego ogłoszonego w Dzienniku Urzędowy, (zwykle trwa to ok. 2 miesięcy), od ogłoszenia jest 14 dni na uprawomocnienie i dopiero po uprawomocnieniu 7 dni na przyznanie nr budynku

i trzymam kciuki za styropian, napisz od kogo kupowałaś, cobym sie nie wpakowała podobnie

lipka, ja zamówiłem styro w Budchemie - Genderka Fasada Extra 0,032 - cena 150zł/m3 netto - realizacja tydzień..

Kurde - tyle czasu ?? to rzeczywiście muszę sie zabrać. A Ty już wiesz jaka będzie nazwa Twojej ulicy ??

Styropian kupowałam neotherm - i to raczej fabryka ponosi winę a nie sprzedający. Sprzedającym jest Arol Bud.

Na szczęście nie uciekła. Jest właśnie na budowie. Rozmawiałam z pośrednikiem, ten z fabryką. Rzeczywiście źle załadowali (no Ameryki nie odkrył) i do jutra ma mi odpowiedzieć jak tera załatwimy sprawę.

Nie wiem czy mi resztę dowiozą, najgorsze, ze już jest zapłacone. A jeśli nie dowiozą to czy ktoś mi na szybko sprzeda 15 paczek tego styro ??

Zwykłe - są na placach, marketach, a jak się wymyśla "grafity" to później problem.... ech...

zdawaj relacje na bieżąco... jestem ciekaw jak im idzie ;)

Na bieżąco to mogę powiedzieć, że niepotrzebnie kupowałam listwy startowe, bo styropian będzie sie trzymał na murku wystjącym od fundamentu. Ale jak już je kupiłam to położą.

Esiak - podjąłeś już decyzję co do tynku ??

Na bieżąco to mogę powiedzieć, że niepotrzebnie kupowałam listwy startowe, bo styropian będzie sie trzymał na murku wystjącym od fundamentu. Ale jak już je kupiłam to położą.

Esiak - podjąłeś już decyzję co do tynku ??

no tynk od początku wiedziałem, że będzie silikonowy caparola...

teraz spływają mi oferty na całość systemu...